"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23 C
Trikala

Να κατανοούμε το παρελθόν, αν θέλουμε να ορίσουμε το μέλλον μας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στις 6 Δεκεμβρίου του 2008 ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από αστυνομικές δυνάμεις. Ο δολοφόνος δήλωνε αργότερα πως δεν πρόκειται να ζητήσει συγνώμη από κανέναν 15χρονο.

Ο Αλέξανδρος θα ήταν σήμερα 27 χρονών. Δεν θα τον ξεχάσουμε, έχουμε κοινωνική υποχρέωση στη μνήμη του.

Η γενιά του Αλέξη Γρηγορόπουλου βρίσκεται μονίμως στο στόχαστρο της αστυνομικής βιαιότητας με την παραμικρή αφορμή και ευκαιρία.

Σε μια δημοκρατία, η παράνομη και αυθαίρετη άσκηση βίας από τα όργανα του κράτους είναι η χειρότερη μορφή της.

“Για κάθε στιγμή που σιωπήσαμε, χρωστάμε ενός λεπτού κραυγή”.

Kώστας Κωστούλας

7 ΣΧΟΛΙΑ

    • Εσύ POLITIS (τι ξενερωτο nickname, δε μπορούσες να βρεις ένα πιο πιασαρικο ? ), τι έχεις να διδαχθείς από τα εκατομμύρια νεκρών παγκοσμίως εξαιτίας των φονικων πολιτικων πεινας που επιβάλλονται, από τους δύο παγκόσμιους πολέμους για τα αιματοβαμμένα κέρδη των καπιταλιστών, από τους θανάτους ανυπεράσπιστων ανθρώπων λόγω ελλείψεως νοσοκομείων, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης κλπ, με τις πολιτικές μνημονίων για τα κέρδη των μεγάλων καθαρμάτων ?

  1. Aυτή η απάντηση, υποδηλώνει “ο σκοπός αγιάζει τα μέσα”, και δικαιολογεί τα πολιτικά εγκλήματα. Η αντιπάθεια προς τον ρόλο του ΠΟΛΙΤΗ δηλώνει και την αντιπάθεια σε δημοκρατικές διαδικασίες. Οι δήθεν αντι-καπιταλιστές τελικά χαρακτηρίζονται απο την ίδια αντιδημοκρατική ιδεολογία, όπως απέδειξε η ιστορία.

  2. Όσο εσύ και οι όμοιοι σου θα υποστηρίζετε αυτό το σύστημα που Δολοφονεί, Κλέβει, Εξαθλιωνει, κάνει πολέμους και ισοπεδώνει χώρες, ΔΥΣΤΥΧΏΣ θα την πληρώνουν αθώοι. Ηθικοί αυτουργοί των αθώων ανθρώπων οπως ο Αξαρλιάν, είναι οι εξουσίες και κυβερνήσεις με τις απάνθρωπες, εγκληματικές- ληστρικές πολιτικές και το φονικό σύστημα που στηρίζεται από τα φασιστικά τσιράκια τους όπως είσαι εσύ, που καλύπτεται με επίχρισμα δημοκρατίας για να διαπράττει πιο εύκολα τα εγκλήματα του.

  3. Όσο εσύ και οι όμοιοι σου θα υποστηρίζετε αυτό το σύστημα που Δολοφονεί, Κλέβει, Εξαθλιωνει, κάνει πολέμους και ισοπεδώνει χώρες, ΔΥΣΤΥΧΏΣ θα την πληρώνουν αθώοι. Ηθικοί αυτουργοί απωλειας των αθώων ανθρώπων οπως ο Αξαρλιάν, είναι οι εξουσίες και κυβερνήσεις με τις απάνθρωπες, εγκληματικές- ληστρικές πολιτικές και το φονικό σύστημα που στηρίζεται από τα φασιστικά τσιράκια τους όπως είσαι εσύ, που καλύπτεται με επίχρισμα δημοκρατίας για να διαπράττει πιο εύκολα τα εγκλήματα του.

  4. Είναι προφανές ότι από το θάνατο του Αξαρλιάν, των ανθρώπων της Marfin, ακόμα και των δυο δολοφονημένων Χρυσαυγιτών δεν έχουμε διδαχτεί τίποτα.
    Επιλεκτικός ανθρωπισμός.

  5. Η επιλεκτική μνήμη ανάλογα με τα ιδεολογικά πιστευτώ δε βοηθάει κανέναν

    Να θυμόμαστε τον Γρηγορόπουλο, τον Λαμπράκη, τον Ζακ, τον Φύσσα

    Να θυμόμαστε όμως και τον Αξαρλιάν, το Μπακογιάννη, τη Μαρφίν

    Γιατί αλλιώς ακυρωνόμαστε

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης