"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.2 C
Trikala

Νεολαίοι υποψήφιοι του ΚΚΕ(μ-λ): Για να ζήσουμε πρέπει να αγωνιστούμε

lafarm

Σχετικά άρθρα

Όσο βαδίζουμε προς τις εκλογές της 21ης Μαΐου, τόσο δυναμώνουν οι φωνές που θέλουν να κάνουν τον λαό να ξεχάσει τους εχθρούς του, όλους αυτούς που διαχρονικά συνθλίβουν τη ζωή του, το κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό, τους ντόπιους διαχειριστές των συμφερόντων τους. Να ξεχάσει όλα όσα αποκαλύφθηκαν με αφορμή το έγκλημα στα Τέμπη, τις αλήθειες που ανακάλυψε στη βάση της οργής του, κατεβαίνοντας στο δρόμο, σε μια κατεύθυνση χειραφέτησης από τις κυρίαρχες δυνάμεις μέσω του αγώνα και της πάλης του.

ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και τα πάσης φύσεως δεκανίκια τους επιδίδονται σε μια συστηματική εκστρατεία εξαπάτησης και αποπροσανατολισμού του λαού. Επιχειρούν να κρύψουν τα εγκληματικά πεπραγμένα τους, ως υπηρέτες του συστήματος της εκμετάλλευσης και της εξάρτησης. Δήθεν αντιμάχονται ενώ έχουν ήδη αποφασίσει από κοινού να προωθήσουν την ίδια πολιτική για λογαριασμό του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου. Την υπηρέτηση της επίθεσης ενάντια στην εργατική τάξη, τους εργαζόμενους και τη νεολαία, την ευθυγράμμιση στα κελεύσματα των ιμπεριαλιστών πατρώνων τους, την βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στην άδικη σύγκρουση που μαίνεται στην Ουκρανία και σε κάθε λογής πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς των ισχυρών του πλανήτη.

Σέρνουν τον λαό στην κάλπη με όρους ανημποριάς, καλώντας τον να μην έχει καμία απαίτηση για τη δουλειά και τη ζωή του, ομολογώντας ανοιχτά ότι έρχονται νέα κύματα αντιλαϊκής επέλασης από την επόμενη μέρα. Για άλλη μια φορά, ο κόσμος της δουλειάς καλείται να ψηφίσει με κριτήριο το «μικρότερο κακό», τη «σταθερότητα», τα προβεβλημένα πρόσωπα, την πιθανότητα να κυβερνήσει κάποιος που «θα κάνει έστω και λίγα από όσα λέει», κάποιος που δήθεν θα τον τσακίσει λιγότερο από τον άλλο. Με οτιδήποτε άλλο, δηλαδή, πέρα από τα ταξικά του συμφέροντα! Αποδεχόμενος ως προϋπόθεση ότι δεν πρέπει να διανοηθεί ποτέ ότι μπορεί να χαραχθεί μια διαφορετική πορεία, ότι μπορεί να ανοίξει τον δικό του δρόμο μέσα από την οργάνωση και την πάλη του.

Άραγε πού έχει οδηγήσει αυτή η λογική διαχρονικά; Τι έχει προσφέρει πέρα από όλο και «μεγαλύτερα κακά», πέρα από τη συνεχή επιδείνωση των όρων ζωής του λαού και της νεολαίας, την αναβάθμιση των πολεμικών κινδύνων, νέα δεινά που προστίθενται στα προηγούμενα, τη μια διάψευση μετά την άλλη; Τα τελευταία χρόνια ήταν απολύτως διδακτικά ως προς αυτό.

Η πραγματική απάντηση που πρέπει να δώσουν ο λαός και η νεολαία χτίζεται στην πάλη, στην Αντίσταση και την Οργάνωση. Κόντρα στις εκλογικές αυταπάτες που καλλιεργούνται συστηματικά από τις δυνάμεις του συστήματος αλλά και τις κυρίαρχες αριστερές δυνάμεις. Αυτήν την κατεύθυνση πάλεψε με συνέπεια και αποφασιστικότητα το ΚΚΕ(μ-λ) όλα τα προηγούμενα χρόνια. Αυτήν την κατεύθυνση προβάλλει και παλεύει και στις εκλογές. Αυτόν ακριβώς τον στόχο έρχεται να υπηρετήσει το αυτοδύναμο πανελλαδικό εκλογικό του κατέβασμα. Αυτήν την κατεύθυνση στηρίζει η ψήφος σε αυτό.

Βάσω Χαρίση

Θανάσης Τουφεξίδης

Υποψήφιοι με το ΚΚΕ(μ-λ)

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πέρασαν 48 ολόκληρα χρονάκια… Τα ίδια ακριβώς με έλεγε και ινστρούχτορας της ΠΠΣΠ, στο παρκάκι της ΑΣΟΕΕ. Είχαμε σοβαρές διαφωνίες για το …προτσές του αγώνα. Ωρέ καλά παιδιά μου(κυριο-λεκτικά), γνήσια παλικάρια, αμόλυντοι αγωνιστές -τριες, οι καιροί ου μενετοί. Κάντε κάτι, πιο σύγχρονο, πλιζ. Σας έχει …ξεπεράσει ο σύντροφος Κουτσούμπας.
    Υ.Γ. Που ήσασταν, όταν ξεκινούσε το κομβόι για τις Σέρρες για να αποτρέψει τον εκεί λαό να ψηφίσει τον παν-άχρηστο κληρονόμο ονόματος; Ήταν η πιο επαναστατική πράξη, κατά την περίοδο εκλογών, μετά το ΄74.

  2. Δεν γνωρίζω κάτι για την υπογράφουσα κυρία, αλλά ο αγωνιστής Θανάσης ως νεολαίος αναφέρεται; Τότε, ας μην φανταστώ τους υπόλοιπους…

    • Η ειδοποιός διαφορά των ψηφοφόρων του ΚΚΕ μ-λ και του εντοπίου Βουλευτή: Οι μεν πρώτοι, για να γίνουν …αιρετικοί Κομμουνιστές μελέτησαν* ενδελεχώς την μεγάλη κοσμοθεωρία του Κομμουνισμού. Θέλει πολλές, μα πολλές ώρες. Οι δεύτεροι δεν μελέτησαν καθόλου. Ο λαός το λέει ”αμελέτητα”.
      * Άγνωστο λήμμα, απαντάται μόνο σε παλαιά λεξικά.

      • Η διαφορά τους είναι ότι έχουν μεταβληθεί σε κάστα της θρησκείας χωρίς Θεό, όπως οι παραθρησκευτικές κάστες, και μελετούν μόνο τα βιβλία τους, με παρωπίδες προς τον κόσμο, υπό την καθοδήγηση της ηγεσίας τους, που έτσι βρίσκει υποτακτικούς.

        • Έτσι γουστάρουν και έτσι πράττουν. Οι λοιποί, που αρέσκονται στο πολίτευμα της Δημοκρατίας, πρέπει να σεβαστούν τις θέσεις και τις απόψεις τους, τις οποίες γνωρίζουν άριστα όλοι οι 7.760 ψηφοφόροι του (έκλεψες 260). Για ρώτα τους 18.000 ψηφοφόρους του εντοπίου υπουργού, για τις θέσεις του κόμματος του, επί της οικονομίας, της υγείας κλπ. να δούμε πόσοι τις ξέρουν. Μεταξύ μας, σιγά μην τους ενδιαφέρουν. Κινούνται στο σύνθημα ”πάμε και όπου βγεί”.

          • Η δικτατορία του προλεταριάτου αποδείχθηκε χειρότερη στην πράξη από την αστική δημοκρατία. “Ευτυχώς ηττηθήκαμε σύντροφοι”

  3. Παρατηρήσεις τινές:
    1. Δεν έχεις ζήσει σε καμία δικτατορία του προλεταριάτου για να έχεις ιδία άποψη. Οι πληροφορίες σου για κάτι τέτοιο, προέρχονται από το αστικό αφήγημα.
    2. Η αστική δημοκρατία τείνει να παράγει και πολλάκις το πράττει, τη δικτατορία των αστών. Πολλοί λαοί την ένιωσαν στο πετσί τους και εμείς διά ζώσης.Θα σε θυμίσω, ότι οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές της δικής μας χούντας, από τις 23/7/74 και μετά, ήσαν φανατικοί οπαδοί της αστικής δημοκρατίας. Κάνω λάθος ή θέλεις ονόματα; Έχω πολλά, μέχρι και σημερινών υπουργών.
    3. Το έχεις διαβάσει το βιβλίο που αναφέρεις; Διότι σε προηγούμενες ”συζητήσεις” σου με άλλους, απεδείχθη το αντίθετο.Απλώς σε ”βολεύει” ο τίτλος και το …κοπανάς συνέχεια, ως κατακλείδα του λόγου σου.
    4. Όλα αυτά τα …αντικομμουνιστικά που αναφέρεις συνέχεια, δεν ενδιαφέρουν κανέναν σήμερα. Εάν θέλεις να ψαρέψεις ψηφαλάκια για την ΝΔ, πες κάτι για τον Τσίπρα που είναι πρόσφατος. Έτσι κάνουν οι σοβαροί συνάδελφοι σου. Ποιος θυμάται τον φαντάρο Τάκη Λαζαρίδη το 1951… Ιιιι, χα.

    • Βγάλε εισιτήριο χωρίς επιστροφή για Β. Κορέα, γιατί κάθεσαι εδώ κ μας μιλάς για κομμουνιστικό παράδεισο, αφού ούτε εσύ δεν τολμάς να ζήσεις εκεί?

      • Όταν δεν μπορείς να απαντήσεις στα ερωτήματα που σε θέτουν, καλύτερα να σιωπάς και να προβληματίζεσαι* εάν θέλεις. Μην κάνεις σαν κάτι θρησκόληπτους που σταυρώνουν τα δάκτυλα τους και φωνάζουν ”φύγε Σατανά”, όταν στριμώχνονται σε απλές ερωτήσεις.
        Και για να ”κατέβω” λίγο προς το επίπεδο σου, σε μία προσπάθεια …προσέγγισης: ”Ανθρωποφύλακες”.
        * Δεν αποτελεί ντροπή. Και εγώ το πράττω πολλάκις.

        • Θρησκόληπτος της θρησκείας χωρίς Θεό είσαι, και υπηρετείς τον ηγέτη.
          Αυτή είναι η κατάντια των αριστεριστών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης