"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

15 C
Trikala

Ξανά στη Βουλή η ρύθμιση για την είσοδο ιδιωτών γιατρών στο ΕΣΥ

lafarm

Σχετικά άρθρα

Δεν… κρατιέται η κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας, καθώς φαίνεται, για την επίμαχη ρύθμιση που είχε αναγκαστεί να αποσύρει ο Άδωνις Γεωργιάδης από το δικό του νομοσχέδιο για την Υγεία, η οποία προβλέπει την είσοδο ιδιωτών γιατρών στο ΕΣΥ.

Και παρά το γεγονός ότι ο κ. Γεωργιάδης, όταν την απέσυρε, στις 12 Απριλίου, είπε ότι θα την επαναφέρει – ως τροπολογία πια – σε μελλοντικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, ουδείς ανέμενε ότι εννοούσε μια τέτοια επιστροφή… «αστραπή» και, μάλιστα, μέσω ενός άσχετου νομοσχεδίου, που αφορά στους αστέγους και ανήκει σε άλλο υπουργείο, αν και υπήρχαν πληροφορίες ότι δεν θα καθυστερούσε και πολύ.

Κι όμως, η επίμαχη τροπολογία κατατέθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής στη Βουλή και παρέχει τη δυνατότητα σε ιδιώτες γιατρούς να διενεργούν χειρουργικές πράξεις σε δημόσια νοσοκομεία.

Σε νομοσχέδιο για τους… αστέγους η τροπολογία

Η αρχική ρύθμιση είχε αποσυρθεί από τον υπουργό Υγείας, μετά από μαζικές αντιδράσεις γιατρών του ΕΣΥ και σύσσωμης της αντιπολίτευσης, καθώς αλλάζει ριζικά τον χαρακτήρα των νοσοκομείων, αφού το δημόσιο σύστημα υγείας «ανοίγει» και για τους ιδιώτες γιατρούς.

«Δέχομαι τη Βουλή ως πεδίο διαλόγου και όχι αντιπαράθεσης. Δεν θέλω μια σημαντική μεταρρύθμιση να κρυφτεί πίσω από ένα διαδικαστικό ζήτημα», δήλωνε στις 12 Απριλίου ο Άδωνις Γεωργιάδης στη συζήτηση στη Βουλή επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας, ενώ υποστήριξε, μάλιστα, ότι η ρύθμιση ήταν αίτημα και του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και άλλων φορέων του ιατρικού κόσμου…

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας για την αναμόρφωση του προγράμματος «Στέγαση και Εργασία για τους αστέγους», το οποίο εισάγεται προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής την Μεγάλη Δευτέρα.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Η ρύθμιση αυτή θα αποδειχθεί ιδιαιτέρως χρήσιμη κυρίως στα περιφερειακά νοσοκομεία και σε περιοχές που στερούνται δομών ιδιωτικής υγείας και το ΕΣΥ θα κερδίζει έσοδα.
    Στις περιοχές αυτές, οι ασθενείς και οι γιατροί χρειάζεται να μετακινούνται σε μεγάλα αστικά κέντρα για να πραγματοποιήσουν χειρουργεία, ενώ τώρα θα τα κάνουν στο τοπικό νοσοκομείο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης