"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.1 C
Trikala

Ξεκινούν οι αιτήσεις για το κοινωνικό τιμολόγιο

lafarm

Σχετικά άρθρα

ο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε ότι ξεκινά την Τρίτη, 31 Ιουλίου, η υποβολή αιτήσεων για την υπαγωγή των ενδιαφερομένων στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο. Η ένταξη θα γίνει με βάση τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια του φορολογικού έτους 2017.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή αίτησης είναι να έχουν υποβάλει δήλωση φόρου εισοδήματος όλα τα πρόσωπα που δηλώνονται ως μέλη του νοικοκυριού, εφόσον υποχρεούνται.

Σύμφωνα με το υπουργείο, την υποχρέωση υποβολής νέας αίτησης έχουν και όσοι έχουν ενταχθεί στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο, προκειμένου να αξιολογηθεί εκ νέου η υπαγωγή τους, με βάση τα στοιχεία του φορολογικού έτους 2017.

Σε περίπτωση που κάποιοι δεν πληρούν πλέον τα κριτήρια ένταξης θα μπορούν να αξιοποιούν το Κοινωνικό Οικονομικό Τιμολόγιο μέχρι την 30η Νοεμβρίου 2018, οπότε και θα έχει παρέλθει ένας μήνας (όπως προβλέπει ο νόμος) από τη λήξη της προθεσμίας για την υποβολή δηλώσεων φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων σε όλη τη χώρα (μετά και την παράταση μέχρι την 30η Οκτωβρίου για τις πυρόπληκτες περιοχές).

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης