"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.2 C
Trikala

Ξύλο και χημικά… για υγειονομικούς λόγους

lafarm

Σχετικά άρθρα

Πρωτόγνωρες συνθήκες εορτασμού της ιστορικής εξέγερσης στη σκιά της απόφασης της κυβέρνησης Μητσοτάκη να απαγορεύσει το δικαίωμα της συνάθροισης άνω των τριών ατόμων σε όλη τη χώρα για τέσσερις μέρες με πρόσχημα την πανδημία. •Κρεσέντο καταστολής στο κέντρο της Αθήνας. •Αναίτια επίθεση της αστυνομίας σε διαδηλωτές με χρήση χημικών, κρότου λάμψης και αύρες νερού.

ΚΚΕ: Όριο αυταρχισμού και βίας, η κυβέρνηση έφαγε τα μούτρα της

Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του καταδικάζει «το σημερινό όργιο κυβερνητικού αυταρχισμού, αστυνομικής βίας και καταστολής». «Απέναντι σε μια συγκέντρωση που τηρούσε υποδειγματικά τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, η κυβέρνηση και η Αστυνομία απάντησαν με αναίτιες και απρόκλητες επιθέσεις, προπηλακισμούς βουλευτών και στελεχών του ΚΚΕ, του ίδιου του γενικού γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, δεκάδες προσαγωγές και τραυματισμούς διαδηλωτών» επισημαίνει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, υπαίθριες δραστηριότητες
Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που στέκονται και γένι

Αλ. Τσίπρας: Η Δημοκρατία δεν μπαίνει σε καραντίνα

Παρά την απαγόρευση σε όλες τις δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις τεσσάρων ή περισσότερων ατόμων, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συμμετείχε στην εκδήλωση μνήμης στους αγωνιστές/τριες του αντιδικτατορικού αγώνα.

Συντεταγμένα κρατώντας τις απαιτούμενες αντιπροσωπεία της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και της νεολαίας του κόμματος βρέθηκαν στον ιστορικό χώρο των βασανιστηρίων του ΕΑΤ – ΕΣΑ.about:blank

EUROKINISSI
EUROKINISSI

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έφτασε κρατώντας ένα λουλούδι και κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των βασανισθέντων του ΕΑΤ – ΕΣΑ. «Η μνήμη του Νοέμβρη είναι ζωντανή και το μήνυμα του Πολυτεχνείου φέτος πιο επίκαιρο από ποτέ» έγραψε στη συνέχειά σε ανάρτησή του.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σημείωσε το εξής: «Σπάσαμε την ανόητη απαγόρευση και επιστρέψαμε στους εμπνευστές τους τα προβοκατόρικα σχέδια. Η Δημοκρατία και η ιστορική μνήμη δεν μπαίνουν σε καραντίνα.

Δ. Κουτσούμπας: Αντιδημοκρατική κι αντισυνταγματική η απαγόρευση

Νωρίτερα, το Κομουνιστικό Κόμμμα πραγματοποίησε πορεία στην αμερικανική πρεσβεία «σπάζοντας» στην πράξη την απαγόρευση της κυβέρνησης.

Ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατέθεσε στεφάνι στο ΕΑΤ – ΕΣΑ, τονίζοντας ότι «τα μηνύματα του Πολυτεχνείου είναι ζωντανά, διαχρονικά και επίκαιρα. Είναι απαράδεκτο, με πρόσχημα την πανδημία, να παίρνονται αντιδραστικά αντιλαϊκά μέτρα απαγόρευσης των εκδηλώσεων γιορτασμού του Πολυτεχνείου, με το συμβολικό έτσι κι αλλιώς χαρακτήρα, που αυτές παίρνουν φέτος. Η απαγόρευση της ελληνικής αστυνομίας και με εντολή της κυβέρνησης, για απαγόρευση συνάθροισης πάνω από τρία άτομα, ιδιαίτερα σήμερα, είναι απαράδεκτη, αντιδημοκρατική, αντισυνταγματική, καταγγέλλεται από όλο το πολιτικό φάσμα της χώρας».

EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Το κόμμα σε ανακοίνωσή του επεσήμανε πως «στις φετινές, ιδιαίτερες συνθήκες, λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας, το αγωνιστικό- εξεγερτικό μήνυμα του Πολυτεχνείου αποκτάει σύγχρονο περιεχόμενο στην πάλη του λαού μας για την προστασία της υγείας, της ζωής και των δικαιωμάτων του» επισημαίνει το ΚΚΕσε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ για τα 47 χρόνια “από τον ηρωικό ξεσηκωμό”» προσθέτοντας πως «ο εορτασμός του Πολυτεχνείου, με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, αποτελεί συνέχεια στις μάχες που έχει δώσει το εργατικό-λαϊκό κίνημα -και μέσα στην πανδημία- γιατί οι αγώνες ούτε αναβάλλονται, ούτε απαγορεύονται, όσες αυταρχικές απαγορεύσεις και επιβάλλει η κυβέρνηση.

«Αποδεικνύεται, όμως, ότι οι όποιες κατακτήσεις και παραχωρήσεις στον καπιταλισμό είναι προσωρινές. Οι κρίσεις, η φτώχεια, ο αυταρχισμός, οι πόλεμοι θα υπάρχουν όσο η εξουσία βρίσκεται στα χέρια των καπιταλιστών, όσο η Ελλάδα είναι δέσμια των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ» σημειώνει το ΚΚΕ τονίζοντας πως «αυτό που σήμερα απαιτείται για μια πραγματική διέξοδο προς όφελος του λαού, είναι η διαμόρφωση μιας νικηφόρας κοινωνικής συμμαχίας, που θα παλεύει ενάντια στα μονοπώλια, στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, στο ίδιο το ξεπερασμένο καπιταλιστικό σύστημα, με στόχο το σοσιαλισμό».https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=4059a11hkelc8h9r&playlistId=v-c75etlx47nfl-sf

Το ΚΚΕ «αποτίει φόρο τιμής στους αγωνιστές που όρθωσαν το ανάστημά τους κατά της στρατιωτικής δικτατορίας, δοκιμάστηκαν στη φρίκη των βασανιστηρίων, της εξορίας, των φυλακίσεων, των διώξεων και των στρατοδικείων, στους νέους και τις νέες της Αντι-ΕΦΕΕ» και δηλώνει «περήφανο για τα μέλη και τα στελέχη του κόμματος και της ΚΝΕ, που πρωτοστάτησαν στον αγωνιστικό λαϊκό ξεσηκωμό, που έδρασαν στις σκληρές συνθήκες της παρανομίας και των διώξεων της χούντας». «Η ανασυγκρότηση των Κομματικών Οργανώσεών του και η ίδρυση της ΚΝΕ, το 1968, συνέβαλαν καθοριστικά στην αντιδικτατορική πάλη».

Για «Ορμπανισμό» μίλησε ο Γ. Βαρουφάκης

Στη συνέχεια το ΜεΡΑ25 προχώρησε επίσης σε πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ, με επικεφαλής τον Γ. Βαρουφάκη, αλλά συνάντησε δύο μπλόκα της αστυνομία, αρχικά κοντά στη Βουλή και ύστερα στη Βασ. Σοφίας. 

Ο γραμματέας επανέλαβε προς τους αστυνομικούς πως «οι βουλευτές μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα» και μίλησε για «Ορμπανισμό». Όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία, οι βουλευτές πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία κατά την οποία συγχρωτισμένοι, χωρίς τις απαιτούμενες αποστάσεις, είναι οι αστυνομικοί και όχι οι συγκεντρωμένοι.

efsyn.syn

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης