"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

17 C
Trikala

Οι Τρικαλινοί δικηγόροι απέχουν από ποινικές δίκες, πλειστηριασμούς και δίκες δημοσίου συμφέροντος

lafarm

Σχετικά άρθρα

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις των δικηγόρων με αφορμή το φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο όπως υποστηρίζουν  στοχοποιεί τους ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά και την πλήρη διάλυση της δικαιοσύνης με τις νέες αλλαγές στους ποινικούς κώδικες.

Τα μέλη του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Τρικάλων συντάσσονται απόλυτα με την απόφαση της ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων και αποφάσισαν να απέχουν εως 19.1.24 από ποινικές δίκες, πλειστηριασμούς και δίκες δημοσίου συμφέροντος. 

Αποφάσισαν, ακόμη, την αναστολή της αποχής από τις δίκες νομικής βοήθειας, τις αυτοδιοικητικές, τις δίκες των σωματείων κλπ. για τις οποίες είχε αποφασιστεί αποχή έως τις 5 Ιανουαρίου.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Nίκος Γουγουλάκης σχετικά με τις βελτιώσεις που έγιναν στο νομοσχέδιο :   “οι όποιες βελτιώσεις αυτές δεν αλλάζουν τη φιλοσοφία του νομοσχεδίου, ούτε βασικές του διατάξεις που συρρικνώνουν θεμελιώσεις εγγυήσεις και δικαιώματα του κατηγορουμένου, παραβιάζοντας τις αρχές της δίκαιης δίκης της ΕΣΔΑ, επιτείνουν την ανασφάλεια δικαίου και δημιουργούν ανεπιεικείς και ανεφάρμοστες καταστάσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης