"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.5 C
Trikala

Τρίκαλα – Νεραϊδοχώρι, ένα αλπικό παραμύθι με νεράιδες στα 1.140μ. υψόμετρο

lafarm

Σχετικά άρθρα

Προορισμός κατεξοχήν φυσιολατρικός, θα σας αφήσει κληρονομιά αρκετές «πράσινες» εικόνες μοναδικών φυσικών τοπίων και άγριας φύσης.

Το χωριό απέχει μόλις 4 χιλιόμετρα από το εντυπωσιακό Περτούλι και οι μόνιμοι κάτοικοι ανέρχονται μόλις στους 350. Η παλιά του ονομασία ήταν Βέτερνικ (απάνεμος) και από εδώ καταγόταν ο ήρωας της Eλληνικής Eπανάστασης Xριστόδουλος Xατζηπέτρος.

Σύμφωνα με τους θρύλους το όνομα άλλαξε από Βέτερνικ σε Νεραϊδοχώρι λόγω δύο όμορφων κοριτσιών της Μάρως και της Νεραϊδούλας. Η ομορφιά τους ήταν τόσο ξακουστή που δυο κλέφτες μπήκαν στο χωριό με σκοπό να τις κλέψουν.

Οι κοπέλες επειδή κατάλαβαν τι μοίρα τους έμελλε το έσκασαν πηγαίνοντας η μια στην κορυφή του ενός βουνού και η άλλη στην κορυφή του άλλου. Μάταια τις αναζητούσαν οι κλέφτες και μιας και δεν τις βρήκαν έφυγαν μακριά. Δυστυχώς όμως οι κοπέλες δεν γύρισαν ποτέ πίσω και ο κόσμος υπέθεσε ότι χάθηκαν και πέθαναν στα βουνά.

Οι ντόπιοι μιλούσαν για σκιές που τριγυρνούσαν τις νύχτες με φεγγάρι και φωνές που παραμίλαγαν με παράπονο και λύπη τις πιο σκοτεινές. Για το λόγο αυτό τα βουνά ονομάστηκαν “Μαρόσα” και “Νεράιδα”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης