"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

17.1 C
Trikala

Οι φοιτητές γράφουν ξανά τα ονόματα των 57 νεκρών στα Τέμπη

lafarm

Σχετικά άρθρα

Οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα και έγραψαν ξανά τα ονόματα των 57 νεκρών του εγκλήματος. «Το αίμα δεν σβήνεται ούτε ξεπλένεται. Ουρλιάζει για Δικαιοσύνη», έγραψαν οι φοιτητές μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

 

 

Τα ονόματα είχαν αρχικώς γραφτεί μετά το μεγαλειώδες απεργιακό συλλαλητήριο της Τετάρτης, ένα χρόνο από το έγκλημα στα Τέμπη. Το βράδυ της ίδιας ημέρας συνεργεία του δήμου Αθηναίων έσπευσαν να τα σβήσουν, προκαλώντας αλγεινές εντυπώσεις.

Μιχαήλ Άγγελος Κωνσταντόπουλος/ efsyn.gr

Από το πρωί, η είδηση κάνει το γύρο του διαδικτύου και έχει προκαλέσει τεράστια οργή. Η αντιδήμαρχος Αθηναίων πέταξε το γάντι στο φρουραρχείο της Βουλής, επισημαίνοντας ότι τα ονόματα σβήστηκαν με εντολή του φρουράρχου και σχολιάζοντας ότι «η κριτική που ασκείται είναι απολύτως δικαιολογημένη» και ζητώντας, παράλληλα, συγγνώμη από τις οικογένειες και τους χιλιάδες πολίτες που διαδήλωσαν χθες.

Απαντώντας, πηγές από το φρουραρχείο ανέφεραν πως πράγματι ο αξιωματικός υπηρεσίας ενημέρωσε το συνεργείο καθαρισμού του δήμου, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι «η τελική απόφαση για τους χώρους εκτός Βουλής δεν είναι ευθύνη του φρουραρχείου».

Μιχαήλ Άγγελος Κωνσταντόπουλος/ efsyn.gr

Αντιδράσεις των κομμάτων για το σβήσιμο των ονομάτων

Ο βουλευτής της ΝΔ Στέλιος Πέτσας, επέκρινε την ενέργεια να «σβήσουν τα ονόματα των 57 θυμάτων που γράφτηκαν χθες μπροστά σε ένα μνημείο ενότητας για τον λαό μας, το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη».

«Και αν σβήσανε τα 57 ονόματα, τίποτα δεν θα σβήσει τις 1,5 εκατ. υπογραφές που συγκεντρώθηκαν. Και να ξέρετε ότι θα γράφονται συνέχεια από τους φοιτητές. Τίποτα δεν μπορεί να τα σβήσει. Αντίθετα, δεν μπορεί να σβηστεί η ντροπή της κυβέρνησης για τη προσπάθεια συγκάλυψης αυτού του εγκλήματος», ανέφερε από την πλευρά του, ο τομεάρχης Οικονομικών και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παπάς.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης, επεσήμανε ότι «κάποιοι έδειξαν ιδιαίτερη σπουδή να σβηστούν τα 57 ονόματα των αθώων θυμάτων του εγκλήματος των Τεμπών από την πλατεία του Συντάγματος, μια κίνηση που έκρυβε έναν πολύ βαθύ συμβολισμό», όπως είπε.

«Το μήνυμα στην κυβέρνηση είναι ότι οι 57 νεκροί είναι ολοζώντανοι στη μνήμη του ελληνικού λαού και τίποτα και κανένας δε θα τους σβήσει», υπογράμμισε η βουλεύτρια του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου.

«Η κυβέρνηση να ξέρει καλά ότι τα 57 ονόματα θα γραφτούν ξανά και ξανά γιατί έχουν χαραχτεί στην συλλογική μνήμη και τίποτα δεν μπορεί να τα σβήσει. Αυτό που δεν θα σβηστεί είναι η ντροπή της κυβέρνησης για τη προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Αριστεράς, Νάσος Ηλιόπουλος.

«Η σπουδή να σβήσετε ονόματα των 57 από το Σύνταγμα συνδυάζεται και με τη σπουδή σας να μπαζώσετε τον τόπο του δυστυχήματος», σημείωσε από την πλευρά της η εισηγήτρια του νομοσχεδίου της Πλεύσης Ελευθερίας, Ελένη Καραγεωργοπούλου.

efsyn.gr

4 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης