"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13 C
Trikala

Νέα πνοή στις «Ψηφιακές Πόλεις Κεντρικής Ελλάδας» με συνέλευση στα Τρίκαλα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Νέα πνοή στις «Ψηφιακές Πόλεις Κεντρικής Ελλάδας» από τα Τρίκαλα, με τη συνέλευση των μετόχων της ανώνυμης εταιρείας. Την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024 παρέστησαν στο Δημαρχείο Τρικκαίων, πραγματοποιώντας Γενική Συνέλευση, οι εκπρόσωποι των Δήμων που συναποτελούν τη Cities Net, όπως είναι ο διακριτικός τίτλος της εταιρείας. Μιας εταιρείας που τα τελευταία 15 χρόνια πρωτοστατεί σε παροχή καινοτόμων, ψηφιακών και πιλοτικών υπηρεσιών. Ο οικοδεσπότης Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας Νίκος Σακκάς, καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους, αναφέρθηκε στη σημασία της Cities Net για τους Δήμους – εταίρους, δίνοντας έμφαση και στην παρουσίαση υπηρεσιών ψηφιακής καινοτομίας, που θα χρηματοδοτηθούν μέσω των Ευρωπαϊκών Κόμβων Ψηφιακής Καινοτομίας (ΕΚΨΚ). Αυτοί οι κόμβοι, επεσήμανε, υποστηρίζουν εταιρεία για βελτίωση διαδικασιών, προϊόντων ή υπηρεσιών που χρησιμοποιούν ψηφιακές τεχνολογίες με παροχή πρόσβασης σε εμπειρογνωσία, σε υπηρεσίες καινοτομίας και σε βοήθεια για περιβαλλοντικά ζητήματα.
Πρόεδρος στις «Ψηφιακές Πόλεις Κεντρικής Ελλάδας» επανεξελέγη ο Δήμαρχος Τρικκαίων και εν προκειμένω ο Νίκος Σακκά, με αντιπρόεδρο τον αντιδήμαρχο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ψηφιακής Πολιτικής και Καινοτομίας Δ. Βέροιας, Καλλίστρατο Γρηγοριάδη.
Στην εταιρεία μετέχουν οι Δήμοι Βέροιας, Βόλου, Γρεβενών, Ιωανντιών, Καρδίτσας, Κατερίνης, Κοζάνης, Λαμιέων, Λαρισαίων και Τρικκαίων, οι παριστάμενοι εκπρόσωποι των οποίων ενημερώθηκαν σε δύο φάσεις.
Η πρώτη για τον απολογισμό της Cities Net από τον κ. Γ. Δαφούλα (Συντονιστής ιατρικών υπηρεσιών ψηφιακής υγείας της Cities Net AE), με καλωσόρισμα από τον διευθύνοντα σύμβουλο της e-trikala AE . Οδ. Ράπτη. Η δεύτερη για τα  τις υπηρεσίες που παρέχουν οι νέοι Κόμβοι Ψηφιακής Καινoτομίας (ΕDIH – ΕΚΨΚ) του Προγράμματος ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΥΡΩΠΗ και ΕΣΠΑ 2021-2027, με ομιλητές, εκπροσώπους του προγράμματος digiGOV-innoHUB του Health Hub (όπου συμμετέχει και η Περιφέρεια Θεσσαλίας και το GiSeMi Innovation Hub της etrikala/Δήμου Τρικκαίων και τον κ. Θωμά Χαλάτση, Project Manager, Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας), του Smart Attica (ο κ. Περικλής Τερλιξίδης, ahedd DIH Executive Officer & Smart Attica EDIH Manager) και του DigiAgriFood (ο κ. Νικόλαος Μαλλιάς, PROJECT MANAGER στο ΝΙΤLAB ΠΘ)

Παρέστησαν ως εκπρόσωποι των Δήμων – μετόχων οι:

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ: Ευάγγελος Παπαλέξης, Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας και Κυκλοφοριακών Παρεμβάσεων (με αρμοδιότητες της Διεύθυνσης Δημοτικής Αστυνομίας και της Διεύθυνσης Βιώσιμης Κινητικότητας –πλην του Τμήματος Η/Μ Συστημάτων Βιώσιμης Κινητικότητας και Οδοφωτισμού)

ΔΗΜΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: Παναγιώτης Σβερώνης, αντιδήμαρχος προγραμματισμού

ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ: Αριστείδης Σαββάκης Αντιδήμαρχος Στρατηγικού Σχεδιασμού, Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Συγχρηματοδοτούμενων έργων

ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ: Γρηγοριάδης Καλλίστρατος, Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης & Ψηφιακής Πολιτικής

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ: Δήμαρχος Νίκος Σακκάς

ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ: Δήμαρχος Κυριάκος Τατρίδης

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ: Γεώργιος Αντωνίου, Ειδικός Συνεργάτη Δημάρχου Δήμου Ιωαννιτών

Επίσης παραβρέθηκε ο πρόεδρος της e-trikala ΑΕ Φόρης Ρόμπος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης