"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.2 C
Trikala

“Ο αγροτικός κόσμος πρέπει να πατήσει ξανά στα πόδια του” – της Ιωάννας Καρρά

lafarm

Σχετικά άρθρα

Είναι η πρώτη φορά, στα τόσα χρόνια που ασχολούμαι με την κτηνοτροφία, όσο θυμάμαι τον εαυτό μου δηλαδή, που 5 του Μάη όχι απλά δεν έχει ανοίξει η πλατφόρμα για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ αλλά δε γνωρίζουν οι άνθρωποι πότε θα γίνει αυτό…

Κόντρα στην κοινή γνώμη, δηλώσεις ΟΣΔΕ δε σημαίνει απλά και μόνο επιδοτήσεις. Οι δηλώσεις ΟΣΔΕ καθορίζουν τη γενικότερη λειτουργία του πρωτογενή τομέα.

Χωρίς την ετήσια δήλωση ΟΣΔΕ οι αγρότες δεν μπορούν να κάνουν εγγραφή στο Μητρώο Αγροτών, ώστε να τη χρησιμοποιήσουν για τις υπόλοιπες γραφειοκρατικές διαδικασίες. Οι παραγωγοί δεν μπορούν να ανανεώσουν τις άδειές τους για τις λαϊκές αγορές και γενικότερα διαταράσσεται η εύρυθμη λειτουργία όλων των διαδικασιών.

Απαιτούμε τους κατάλληλους ανθρώπους σε νευραλγικές θέσεις με διαφανείς διαγωνισμούς! Δεν μπορεί να διορίζεται ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ χωρίς διαφανείς διαδικασίες και διαγωνισμούς και να αλλάζει κάθε χρόνο ή και πιο σύντομα, αφήνοντας στον αέρα την τύχη 550.000 αγροτικών εκμεταλλεύσεων!

Απαιτούμε συμμετοχή αγροτικών φορέων στο σχεδιασμό και στην ψήφιση αγροτικών πολιτικών! Είναι απαραίτητο για να μην έχουμε πισωγυρίσματα, όπως γίνεται φέτος με τα eco schemes, και δε γνωρίζουμε αν και πως θα μπορέσουμε να λάβουμε τα χρήματα του “Πρασινίσματος”.

Απαιτούμε νομικό πλαίσιο που να διασφαλίζει τους παραγωγούς απέναντι στις καθυστερήσεις των φορέων! Από τις συστημικές καθυστερήσεις, δεν μπορούμε να χρεωνόμαστε πάντα εμείς τα διαφυγόντα κέρδη και οι ευθύνες να μετατίθενται από τον ένα στον άλλο.

Έχουμε την ευκαιρία να αγωνιστούμε όλοι μαζί και αυτή η ευκαιρία δεν πρέπει να χαθεί και πάλι!!!!

  • Η Ιωάννα Καρρά είναι υποψήφια βουλευτής του Πασοκ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μακάρι Ιωάννα τα πρόβατα -ψηφοφόροι,που είναι πιο πρόβατα και από τα πρόβατα,να εκτιμήσουν τον ειλικρινή και ουσιώδη πολιτικό σου λόγο και να σε στείλουν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο…φοβάμαι όμως ότι και εσένα θα σε φάει το μαύρο το σκοτάδι , γιατί η διαπλοκή δεν θα στο επιτρέψει..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης