"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.8 C
Trikala

Ο Κουρέτας θα τρελάνει και τους Ολλανδούς και τον Μητσοτάκη

lafarm

Σχετικά άρθρα

Με νέα παρέμβαση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας αναφέρεται στις διαφορές μεταξύ των σχεδίων που εκπόνησαν η Περιφέρεια  και οι Ολλανδοί για την θωράκιση της Θεσσαλίας.
Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ 
Συνοπτικά το σχέδιο που παρουσιάστηκε σήμερα από την ολλανδική εταιρεία σε σχέση με το δικό μας που εκπονήθηκε από περίπου 35 άτομα ( τεχνικές υπηρεσίες ΠΘ, συνεργάτες μου και συναδέλφους μου) χωρίς έξτρα αμοιβή , έχει ομοιότητες στο περίπου 90%. Το σχέδιο μας υπαρχει σε όλα τα sites. Η διαφορά μας στην σήραγγα που οδηγεί τα νερά στο Αιγαίο , έχει κόστος σχεδόν 250 εκατομμύρια ευρώ και ο χρονικός ορίζοντας είναι τρία χρόνια . Η χρησιμότητα του έργου είναι πολλαπλή . Οδηγεί τα νερά ( αν ξανασυμβεί κάτι τέτοιο όπως πρόσφατα ) στο Αιγαίο και κυρίως ‘ γλυτώνει ‘ τον Παγασητικό από επιβάρυνση πηγαίνοντας το νερό σε μια ανοιχτή θάλασσα. Το 1960 όταν σχεδιάστηκε η αποξήρανση της Κάρλας το έργο που οδηγεί το νερό στον Παγασητικό τότε ίσως ήταν καλό . Όχι όμως σήμερα με την πιθανή επιβάρυνση του Παγασητικού. Άρα και επιστημονικά και περιβαλλοντικά το έργο της σήραγγας είναι σωστό .
Να το ξαναδούμε λοιπόν .

13 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ξαναφτιαξτε ολόκληρη την Κάρλα όπως ήταν, να επανέλθει το μικροκλίμα της περιοχής να μην ξαναδούμε πλημμύρες κλπ και φτιάξτε έναν αγωγό προς το Αιγαίο.
    Η Κάρλα και τα ψάρια της έσωσαν όλη την περιοχή από την πείνα της κατοχής.
    Ας ξαναγίνει υδροβιότοπος όπως ήταν .

  2. Όταν Έλληνες ειδικοί και μάλιστα πανεπιστημιακοί αναλαμβάνουν μελέτες δεν υπάρχει μίζα για τούς πολιτικούς. Φέρνοντας μια ξένη εταιρεία τιμολόγιο έτσι ώστε να δωθεί και μια ικανοποιητική μίζα στον παραγγελοντα τήν μελέτη. Αν λοιπόν τι έργο εκτελεστεί από τούς Ολλανδούς είναι καλό να ψάξετε για το ύψος τής τιμής και σε ποίους και σε ποίο ποσοστό θα πάνε οι μιζες

    • Αυτό το παραμύθι, για το Ναυαρίνο στο έμαθαν στο σχολείο. Βλέπεις σε συμπάθησαν τρεις αυτοκρατορίες και χάλασαν το στόλο τους (και τα λεφτά τους)για την ελευθερία της Ελλάδος. Η εν λόγω ναυμαχία, ΟΥΔΕΜΙΑ σχέση είχε με τη χώρα μας. Ο Ιμπραήμ έφυγε μετά από ένα χρόνο και πήγε να καταλάβει την Κωνσταντινούπολη!!! αφού έφαγε αρκετές …φόλες από τους Μανιάτες. Εάν δε τα ξέρεις, ρίξε και καμία ματιά στους σοβαρούς (έστω εθνικόφρονες) ιστορικούς, π.χ. Μελετόπουλος. Ευθυμίου.
      ΥΓ. Μικροί-μεγάλοι στο καφενείο…

  3. Ώσπου να γίνουν όλα αυτά δεν βάζετε κάνα δύο τσάπες μέρα νύχτα να δουλεύουν για να ξεμπαζοσουν τον Πηνειό που με λίγη βροχή φουσκώνει επικίνδυνα..και να ρίξετε λίγη άσφαλτο μεταξύ γέφυρας Πηνειού και Γιαννούλη…δεν αντέχει άλλο ..και αφήστε τα μακριά σχέδια, θα προφτάσει η επόμενη πλημμύρα.

  4. καλά μην τρελένεστε
    940.000€ + ΦΠΑ στοίχισε η μελέτη και τα χρήματα τα πλήρωσε ο “δωρητής” ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ. Δηλαδή εμείς πάλι …

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης