"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

20.4 C
Trikala

Παιχνίδι για τρεις οι εκλογές, λέει ο Ανδρουλάκης

lafarm

Σχετικά άρθρα

«Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε δυναμικά ως πρωταγωνιστής», δήλωσε ο πρόεδρος του Κινήματος, Νίκος Ανδρουλάκης, από τα Γιαννιτσά όπου μίλησε το βράδυ της Τετάρτης σε στελέχη και φίλους του κόμματος.

Για ακόμα μια φορά ο κ. Ανδρουλάκης κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πως επιδίδονται σε «μία κοινή στρατηγική ομοβροντίας επιθέσεων» κατά του ΠΑΣΟΚ, γιατί «έχουν κοινό συμφέρον αυτή η παράταξη να μην σηκώσει κεφάλι». Απέρριψε επίσης τις αξιώσεις των άλλων δύο κομμάτων να απαντήσει το ΠΑΣΟΚ με ποιον θα συνεργαστεί μετά τις εκλογές.

«Ο ένας χθες απάντησε με αμετροέπεια ότι οι πρώτες εκλογές που επιβάλλει το Σύνταγμα είναι βατήρας. Όχι κύριε Μητσοτάκη, δεν είναι βατήρας. Σταθερότητα από την πρώτη Κυριακή. Περιπέτεια είναι η περιπέτεια, που οδήγησες εσύ τη χώρα σε δυόμισι μήνες εκλογές. Εμείς δεν θα βάλουμε τη χώρα σε αυτή την περιπέτεια. Ο κ. Τσίπρας στην ερώτηση με ποιους θα πάει, απάντησε μετά τη λαϊκή ετυμηγορία: “θα δούμε”. Άρα οι δύο τους έχουν το προνόμιο να επιλέξουν μετά τις εκλογές με ποιους θα πάνε, ενώ εμείς θα πρέπει να πούμε από σήμερα τι θα κάνουμε! Ε, όχι αυτός είναι παραλογισμός» σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρουλάκης.

Εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το ΠΑΣΟΚ θα πρωταγωνιστήσει στις εκλογές, λέγοντας πως «το παιχνίδι πια δεν είναι για δύο. Ας το χωνέψουν! Η μάχη των εκλογών είναι για τρεις, είναι μία μάχη που θα δοθεί με ισότιμους πολιτικούς όρους όσο κι αν κάποια συστήματα εξουσίας και οικονομικά συμφέροντα θέλουν να κρύψουν αυτήν την προοδευτική επιλογή του ρεαλισμού και της συνέπειας». Υποστήριξε επίσης πως «το ποτάμι Αλλαγής που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο και θα σαρώσει ένα άγονο πολιτικό σύστημα, θα σαρώσει την ελίτ του λαϊκισμού, αυτούς που σκέφτονται μόνο το μέλλον της καρέκλας τους και όχι το λαό».

Ο κ. Ανδρουλάκης έκανε ειδική αναφορά στην αδυναμία της κυβέρνησης να προστατεύσει τα οικογενειακά εισοδήματα από τον πληθωρισμό. Μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, πλαφόν στη λιανική τιμή του ρεύματος και μείωση της φορολογίας στα καύσιμα αποτελούν την σταθερή δέσμη προτάσεων του Κινήματος. Απάντησε στο επιχείρημα της κυβέρνησης ότι η μείωση του ΕΦΚ ευνοεί τους πλούσιους, λέγοντας ότι «δεν καταλαβαίνει ο πρωθυπουργός ότι τα πιο ενεργοβόρα αυτοκίνητα τα έχουν οι πιο φτωχοί».

Απάντησε στον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τα κριτήρια των επιστρεπτέων προκαταβολών, που δόθηκαν κατά την πανδημία. «Άκουσα τον κ. Γεωργιάδη να με ψέγει για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όταν λέω ότι μεγάλο κομμάτι των επιστρεπτέων προκαταβολών δεν πήγαν στα σωστά χέρια. Την αλήθεια έχω να πω. Κάποιοι έπρεπε να τα πάρουν και καλώς τα πήραν, κάποιοι άλλοι κακώς τα πήραν γιατί έγιναν οικόπεδα και καταθέσεις και είναι οι φόροι του ελληνικού λαού κύριε Γεωργιάδη και κύριε Μητσοτάκη. Τους δικούς μας φόρους μοιράζετε. Κριτήρια λοιπόν, καθαρά κριτήρια κατανομής αυτού του δημοσίου χρήματος και όχι δημοσιονομικές πολιτικές που φέρνουν τη χώρα ξανά στο χείλος του γκρεμού» κατέληξε ο κ. Ανδρουλάκης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης