"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.3 C
Trikala

Παρέμβαση για τον Αγιαμονιώτη με πολλά ερωτηματικά

lafarm

Σχετικά άρθρα

Με παρέμβαση της προς το Δασαρχείο Τρικάλων, την Κτηματική Υπηρεσία και τα Τμήματα Περιβάλλοντος της Περιφέρειας και του Δήμου , η Δημοτική Σύμβουλος Νατάσσα Παιδή ζητά να πληροφορηθεί για τις εργασίες στις όχθες του Αγιαμονιώτη ποταμού από την Αγία Μονή μέχρι το Φλαμούλι.

Συγκεκριμένα

Θα ήθελε να πληροφορηθεί εάν.

  1. Υπάρχει μελέτη για το έργο και ποια υπηρεσία την έχει εκπονήσει;
  2. οι εργασίες γίνονται
  3. σε τμήμα του ποταμού που είναι εντός η εκτός σχεδίου ή και τα δύο;
  4. μέσα από την γραμμή πλημμύρας η την οριογραμμή του ποταμού;
  5. Υπάρχει περιβαλλοντική μελέτη και εάν όχι γιατί;
  6. Υπάρχει τμήμα χαρακτηρισμένο ως δασικό η όχι;
  7. Υπάρχει προγραμματική σύμβαση μεταξύ δήμου – κτηματικής και δασαρχείου;
  8. Το δασαρχείο προσημείωσε τα δένδρα που πρέπει να κοπούν ; και εάν ναι , πόσα ήταν και με πιο κριτήριο (άρρωστα , στραβά;) Γίνεται καθημερινός έλεγχος κοπής και που αποθηκεύονται τα ξύλα;
  9. Πόσα κυβικά ξυλείας θα προκύπταν από την κοπή και που θα διατεθούν;
  10. Οι κοπή και εκρίζωση τόσων δένδρων προστατεύει από πλημμύρες  ή διευκολύνει  καταστροφές ; Τι λεει η μελέτη ;
  11. Ποια η άποψη του τμήματος περιβάλλοντος;

 Περιμένω σύντομα την απάντηση σας

     Ευχαριστώ

     Τρίκαλα 19/3/2021

      Νατάσα Παιδή

      Πολ. Μηχανικός

      Δημοτικός συμβουλος

      Δήμου Τρικκαίων

15 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Σεβαστή κυρία Παιδή.
    Σας προκαλώ να επισκεφτείτε το μέρος και να μας ενημερώσετε για το πιο κομμάτι σας ΄΄εκφράζει” ή σας ”αντιπροσωπεύει” ως νέο άτομο και ως Πολ. Μηχανικό.Το ακαθάριστο τμήμα του ποταμού από την μεταλλική γέφυρα έως το πάρκο, ή το πλήρως καθαρισμένο μέχρι το πέρας του και περαιτέρω. Από την όποια απάντηση σας, θα εξαρτηθούν και τα δικά μας συμπεράσματα για το μέλλον που μας(σας) περιμένει. Έγραψαν και άλλοι για το θέμα και δεν ησχολήθην…
    Ευχαριστώ.
    Υ.Γ. Εάν αρέσκεστε στο πρώτο, είναι μεν σεβαστό(άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου, έχουμε Δημοκρατία, Σαλβαντόρ Νταλί κλπ), θέλουμε όμως να μας υπενθυμίσετε κάποιο ποτάμι εντός πόλεως στην Ευρώπη σε παρόμοια κατάσταση.

      • Η μη κατανόησις κειμένου, είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα πολλών Νεοελλήνων.Όπως και η ευ-γένεια.
        Υ.Γ. Καλύτερα να με …μισούνε, παρά…

    • Ο Αγιαμονιωτης είναι ένα περιφερικό ποτάμι και έτσι πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Περνάει από αστικές περιοχές , περιαστικές και εκτός σχεδίου. Δεν αντιμετωπίζονται όλα τα τμήματα του κατά τον ίδιο τρόπο. Αποψιλώνοντας σε όλο το μήκος το ποτάμι δεν καταστρέφουμε μόνο χλωρίδα αλλά και πανίδα. Διώχνουμε τα πουλιά και ζώα που μπορούν να ζουν αρμονικά με τον άνθρωπο.
      Αυτής της φιλοσοφίας πρέπει να είμαστε. Η οικολογική συνείδηση με πράξεις μετριέται και όχι λόγια. Οι πλημύρες, τα διάφορα έντονα καιρικά φαινόμενα είναι συνέπεια επέμβασης στην φύση χωρίς μελέτες η άστοχες μελέτες από μας.
      Μια και έχω ταξιδέψει σε πάρα πολλές χώρες του κόσμου . Από νότο ,ανατολή, βορά και δύση μπορεί κάνεις να δει φωτογραφίες του ποταμού Έλβα (Γερμανία -Ελβετία), Αμστελ (Άμστερνταμ) Σηκουάνας (Παρίσι) Μπεντφορντ (Αγγλία) .Αντερ (Φρανκφούρτη) κ.α
      Υ.Γ. Καλά είναι ότι λέμε να το λέμε επώνυμα γιατί μπορούμε να γράφουμε με δέκα διαφορετικά ψευδώνυμα με δέκα διαφορετικές απόψεις

  2. Αγαπητέ παλιέ σύντροφε.
    Εάν απαντούσα εγώ, αντί της κόρης μου, το κεφάλι μου θα έβριθε καρουμπάλων.
    Επιμένω για απάντηση-θέση,επί του θέματος εκ μέρους της, διότι από αυτή, εξαρτάται το μέλλον όλων μας. Φιλικά.
    Υ.Γ. Κανένα ψευδώνυμο, για τους εντρυφήσαντες στα ξένα μέρη.

    • Επί της ΟΥΣΙΑΣ τώρα. Η άποψη σου πια είναι.Και ας αφήσουμε “τα περί πατέρα και κόρης” . Εγώ έγραψα την άποψη μου σαν ενεργός πολίτης. Η Νατάσα στο ΔΣ πιστεύω θα τεκμηριώσει την άποψη της.

      • Η άποψη μου είναι απλή και ξεκάθαρη. Το καθαρισμένο τμήμα είναι ανωτέρου επιπέδου, απευθυνόμενο σε Ευρωπαίους πολίτες και το ακαθάριστο κατάλληλο για Ελληνόφωνες Βαλκάνιους του Νότου, κομπάρσους του κ. Κουστουρίτσα, που όλη την ημέρα φωνασκούν ανοήτως, με την άρνηση σε πρώτο πλάνο, παριστάνοντας τους οικολόγους. Όλο αυτό το ονομάζουν ”αντιπολίτευση”. ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ(τουλάχιστον από το 1974) δεν είπε κάποιος ένα ΜΠΡΑΒΟ για κάτι που έγινε στην Ελλάδα.Ούτε είπε να βοηθήσει σε κάτι που θεωρούσε σωστό. Ήταν ΟΛΑ λάθος(των άλλων) και τα δικά μας σωστά.
        Υ.Γ. Με υπομονή θα περιμένω την(έστω Δημόσια) τοποθέτηση της κυρίας Παιδή, επί του θέματος.

        • Συγνώμη που μπήκα σε διάλογο με ανθρώπους ανωτέρου επιπέδου και πολύ ευφυείς. Που πας ρε καταραμητρο Στέφανε που φωνασκείς ανοήτως ρε βλαχαδερό. Όλες αυτές οι χώρες που ανέφερες πριν με τα ποτάμια (Δανία, Γερμανία, Ελβετία,) αφού δεν ξέρεις ότι ανήκουν στα νότια Βαλκάνια που πας καημένε με τέτοιες ελλιπείς γνώσεις.
          Επειδή το επίπεδο μου είναι αρκετά χαμηλό δεν μπορώ να συνεχίσω να αντιπαλεύω με πολύ ευφυείς ανθρώπους .
          Τέλος και παύλα, με ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ δεν συνομιλώ

          • Σύντροφε, συγγνώμη. Έγραψα το σημείωμα στα Ελληνικά, όπου έχεις κάποια δυσκολία. Το επόμενο θα είναι στα Ιταλικά προς διευκόλυνση σου. Παρέλειψες επίσης να πεις(εκτός του ρατσισμού, ότι …λαϊκίζω). Για το ερώτημα, φυσικά τσιμουδιά.
            Υ.Γ. Αυτοί που έζησαν στον Μεσαίωνα, πίστευαν ότι ήσαν …πρωτοπόροι.Buona notte.

            • Ο αυριανισμός χάθηκε με το ΠΑΣΟΚ. Εσύ δεν κατάλαβες ότι σήμερα έχουμε «Κίνημα Αλλαγής» .
              Αυτή την στιγμή «αδελφέ» ακούω « Ιεροτελεστία της άνοιξης» του Ιγκορ ……. Δεν θυμάμαι το επίθετο εγώ ο αγράμματος. Μήπως εσύ ξέρεις πως είναι και σε παρακαλώ να μου πεις από πόσα τμήμα αποτελείται.;
              Που να καταλάβεις , εσύ δεν κατάλαβες τα ερωτήματα που έγιναν από την Νατάσα θα καταλάβεις αυτό.
              Τα ερωτήματα δεν αφορούν την μελέτη μόνο ΓΙΓΑΝΤΑ των γνώσεων αλλά:
              Που πήγαν τα ξύλα, γιατί κοπήκαν τόσα , υπάρχουν απαιτούμενες άδειες . Αλλά εσένα σε τρώει το μαράζι μην πούμε κανένα κακό λόγο για το Δήμαρχο.
              Διάβασε τα ερωτήματα και ξανασκέψου πριν γράψεις. Γιατί έρχονται απαντήσεις από τους αρμόδιους φορείς και τότε έλα να μου πεις για το ποιος είναι νότια Βαλκάνια η όχι , αυτοι που προσπαθούν να ελέγξουν την δημόσια διοίκηση η αυτή που αμάσητα τα καταπίνουν όλα.
              Βέβαια εσύ δεν θα συμμερίζεσαι και την «Deutsche Welle» που έγραψε πρόσφατα ότι η Ελλάδα στο έλλειμα δημοκρατίας κατατάσσεται στις τελευταίες χώρες .

  3. Σύντροφε, δεν είμαι Παρισινή ελίτ του 1913, να με σοκάρει ο Ιγκόρ(βάλε και κανένα τόνο), ούτε φανατικός οπαδός του …Δημητράκη που έχουμε για Δήμαρχο. Είμαι ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ όμως υπέρμαχος της αληθείας. Σε προκαλώ,για τελευταία φορά, όπως και την κόρη σου, που ΚΡΥΒΕΤΑΙ πια, πίσω σου(σιγά το …δέμας), να πάρετε θέση. Θα καθαρίζατε το ποτάμι ή όχι εάν ήταν στο χέρι σας;
    Υ.Γ. Στον προαναφερθέντα Μεσαίωνα, δεν αναλωνόντουσαν με το …ποδόσφαιρο και γνώριζαν τον πληθυντικό του …τμήματος.

  4. Το έξυπνο πουλί πιάστηκε απ’ την μύτη . Στην μουσική δεν λέμε ούτε τμήμα ούτε τμήματα λέμε ΜΕΡΗ . Αν θέλεις μπορώ να συνεχίσω και με άλλα τέτοια για να δούμε την ευρωπαϊκή κουλτούρα σου
    Και επειδή δεν έχεις καθόλου κουλτούρα αλλά ένας κουκουλοφόρος του ιντερνέτ είσαι άντε γεια.
    Για να μορφωθείς λίγο έλα να σου δείξω φωτογραφίες που έχω πάρει εγώ ο ίδιος από όλα τα μέρη του κόσμου που πήγαν.
    Α !!! Διάβασε και το άρθρο του Γιώργου Σπαθή καλό θα σου κάνει

  5. Τελικά είμαστε όλοι …μουσικοί(από το γνωστό, με το βιολί). Ο κουκουλοφόρος του …ιντερνέτ σταματά εδώ,για να εμβαθύνει στον …γίγαντα Γιώργο.
    Υ.Γ. Από εκεί …πήγαν και οι άλλοι.

  6. Ο Δήμος μέχρι στιγμής τηρεί σιγή ιχθύος . Ελπίζω να απαντήσει με έργα. Τα ίδια λέγαμε όταν έκοψε τα δέντρα στην πλατεία, όταν κλάδεψε τα δέντρα στη λαϊκή αγορά κλπ.και στο τέλος μας διέψευσε Πάντως η καλύτερη απάντηση προς όλους όσοι έχετε αντιρρήσεις είναι η απάντηση των κατοίκων πέριξ του Αγιομονιώτη δηλαδή των άμεσων εμπλεκόμενων,

    • Με ποια δέντρα της κεντρικής πλατείας μας διέψευσε; Χάλι μαύρο είναι ακόμα η πλατεία, λείπουν τα μισά δέντρα και δεν έχει φυτευτεί ούτε ένα καινούριο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης