"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.8 C
Trikala

Παρέμβαση Γιώργου Παπανδρέου: Μιλάει με τους υποψηφίους για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ο πρώην πρωθυπουργός, με ανακοίνωσή του προανήγγειλε επαφές με όλους τους υποψηφίους του ΚΙΝΑΛ – Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του με τον γραμματέα του κόμματος, Μανώλη Χριστοδουλάκη – Επικοινώνησε με τον Παύλο Χρηστίδη, αύριο αναμένεται συνάντηση με τον Παύλο Γερουλάνο

Μεσολαβητικές επαφές ξεκίνησε ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου. Ήδη επικοινώνησε με τον Παύλο Χρηστίδη και θα συναντηθούν αύριο Κυριακή στην βουλή στις 11:45. Αύριο θα επικοινωνήσει με τον Παύλο Γερουλάνο. Νωρίς το βράδυ συναντήθηκε με τον Γραμματέα του κόμματος, Μανώλη Χριστοδουλάκη, το περιεχόμενο της συζήτησης τους παραμένει επτασφράγιστο μυστικό.  Παρόμοιες συναντήσεις θα κάνει με όλους τους υποψηφίους.  Ο κ. Παπανδρέου είχε ενημερώσει με γραπτό μήνυμα την πρόεδρο του κόμματος, Φώφη Γεννηματά.

Σε δημόσια παρέμβαση του ο πρώην πρωθυπουργός, σημειώνει ότι «η διαμόρφωση κλίματος ενότητας και συναίνεσης γύρω από τις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά της Προοδευτικής Παράταξης, και η δημιουργία των προϋποθέσεων για την μεγαλύτερη δυνατή διαβούλευση και συμμετοχή των δημοκρατών πολιτών στις εσωκομματικές διαδικασίες, είναι η αναγκαία συνθήκη που θα μας οδηγήσει στην οικοδόμηση μιας ισχυρής Παράταξης που θα αποτελέσει τον δυναμικό φορέας μια προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης απέναντι στη συντηρητική».
 
Σε αυτήν την προσπάθεια καταλήγει, «έχουμε χρέος να είμαστε όλοι αφοσιωμένοι, συμμέτοχοι και πρωταγωνιστές. Για αυτήν την πρωτοβουλία του Γιώργου Α. Παπανδρέου, έχει ενημερωθεί και η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά».


Ολόκληρη η παρέμβαση του Γιώργου Παπανδρέου: 

«Ο πρώην Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, επιδιώκοντας μια συντεταγμένη και δημιουργική πορεία που θα οδηγήσει στην οικοδόμηση μιας μεγάλης Προοδευτικής Παράταξης, ζήτησε και θα έχει επαφές με τον Γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλη Χριστουδουλάκη, τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και υποψήφιο για τις εκλογές ανάδειξης του Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλη Κεγκέρογλου και τους υποψήφιους Προέδρους, Νίκο Ανδρουλάκη, Παύλο Γερουλάνο, Χάρη Καστανίδη, Ανδρέα Λοβέρδο και Παύλο Χρηστίδη.

Η διαμόρφωση κλίματος ενότητας και συναίνεσης γύρω από τις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά της Προοδευτικής Παράταξης, και η δημιουργία των προϋποθέσεων για την μεγαλύτερη δυνατή διαβούλευση και συμμετοχή των δημοκρατών πολιτών στις εσωκομματικές διαδικασίες, είναι η αναγκαία συνθήκη που θα μας οδηγήσει στην οικοδόμηση μιας ισχυρής Παράταξης που θα αποτελέσει τον δυναμικό φορέας μια προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης απέναντι στη συντηρητική.

Σε αυτήν την προσπάθεια έχουμε χρέος να είμαστε όλοι αφοσιωμένοι, συμμέτοχοι και πρωταγωνιστές,

Για αυτήν την πρωτοβουλία του Γιώργου Α. Παπανδρέου, έχει ενημερωθεί και η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.

Το παρασκήνιο των αποφάσεων του  πρώην πρωθυπουργού: 

Έχει πάρει τις αποφάσεις του τόνιζαν από το περιβάλλον του Γιώργου Παπανδρέου, μιλώντας στο protothema.gr.   Ο ίδιος, δεν ανοίγει τα χαρτιά του παρά μόνο σε λίγους και απολύτως έμπιστους συνομιλητές του. Οι οποίοι σε επίμονες ερωτήσεις απαντούν λακωνικά, «όλα στην ώρα τους» και επιβεβαίωσαν νωρίτερα ότι ο πρώην πρωθυπουργός θα κάνει παρέμβαση, χωρίς όμως να διευκρινίζουν πότε και το περιεχόμενο της. 

Όλες αυτές τις μέρες ο πρώην πρωθυπουργός, δέχεται σκληρές πιέσεις από το περιβάλλον του για να «κατέβει» στην κούρσα της ηγεσίας και να διαφυλάξει την ενότητα της παράταξης. Στις συζητήσεις που γίνονται παρασκηνιακά, επιμένουν ότι είναι ο μόνος που μπορεί να το καταφέρει αυτό μετά την αποχώρηση, για λόγους υγείας, της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής από την μάχη της ηγεσίας.

Οι δύο τους άλλωστε είχαν την Τετάρτη κατ’ ιδίαν συνάντηση στο νοσοκομείο του «Ευαγγελισμού», όπου βρίσκεται η Φώφη Γεννηματά. Παρότι δεν είναι γνωστό το τι συζητήθηκε,   πηγές αναφέρουν ότι συζήτησαν μόνο για την υγεία της προέδρου. 

Όπως διαμήνυαν στενοί συνεργάτες του μιλώντας στο protothema.gr «αυτό που τον ενδιαφέρει πρωτίστως είναι η ενότητα της παράταξης, να γίνει σωστά η διαδικασία και να μην εκτραπεί η κατάσταση». Κάτι που όπως επισημαίνουν, φοβούνται ότι είναι κοντά.

12 ΣΧΟΛΙΑ

  1. O Γιωργάκης Παπανδρέου και ο Κωστάκης Καραμανλής, είναι δυο αποτυχημένοι γόνοι στην πολιτική ζωή της Ελλάδας. Κακώς του συμπεριλαμβάνουν στη λίστα τα κόμματα τους και εκλέγονται βουλευτές αυτόματα ως πρώην πρωθυπουργοί.

  2. Εδώ έχετε τον Κούλη που δε μπορεί να βάλει δυο λέξεις στη σειρά χωρίς σημείωμα και σας πείραξε ο Κωστάκης και ο Γιωργάκης(που ανατράπηκε με εντελώς ανήθικο τρόπο);

    • Ανατράπηκε διότι έχασε την εμπιστοσύνη των βουλευτών του, όταν ήταν ανίκανος να διαχειριστεί την κατάσταση. Μακάρι να είχαν κάνει το ίδιο και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όταν ο Τσίπρας έπαιξε τη χώρα στα ζάρια το 2015.

  3. Αντε αποφασιστε ποιος γονος και κλωνος ειναι καλυτερος η χειροτερος!! Ολοι τους παιξαν με τις ζωες μας, τα χρηματα μας, την νοημοσυνη μας, την αξιοπρεπεια μας!!! Μαζι κι ο εκλεκτος του συστηματος κι ας μην ειναι γονος, αλλα κλωνος ειναι και κληθηκε να τους ξελασπωσει!! Να απογοητευσει τον λαο και να ξαναεμφανιστουν οι προηγουμενοι ως σωτηρες!! Το τσιρκο καλα κρατει. Ως ποτε θα τους ανεχομαστε??

  4. Σωστα…. ιδιο πραγμα να πεινας στην Ελλαδα, ιδιο να πεινας στην Β. Κορεα?? Ιδιο πραγμα να καιγεσαι χωρις αερα και να πλυμμυριζεις αμεσως μετα με την πρωτη βροχη… στην Ελλαδα, ιδιο στην Β. Κορεα???? Αλλωστε για ενα στυλ ζουμε ρε γμτ!!!! Αυτο που θαβουμε τα χαλια μας κατω απο το χαλι και τα βρισκουμε τελεια ολα…σε αντιθεση με μια χωρα 10000 χλμ μακρυα και ξερουμε εξονυχιστικα την καθημερινοτητα της και το πιπιλαμε με καθε ευκαιρια…μονο εμενα θυμωνει???

    • Δεν είναι τέλειες οι αστικές δημοκρατίες και να τις βελτιώσουμε παλεύουμε, αλλά δεν έχουν ολοκληρωτικά καθεστώτα, ούτε λιμούς, καταναγκαστική εργασία, ανεπαρκή ηλεκτροδότηση και στρατόπεδα συγκέντρωσης όπως η τελευταία κομμουνιστική χώρα, Β. Κορέα. Όποιος αμφιβάλλει, ας μεταναστεύσει εκεί στον κομμουνιστικό παράδεισο….

  5. Ουστ! Βρε Λαμόγια Πασοκοι στα τσακίδια μια ζωή λεηλάτησαν τι χώρα και κατέστρεψαν ολόκληρη γενιά κοιτάζοντας μόνο την πάρτι τους χωρίς να τους νοιάζει για το αύριο.Ενα από τα αποτελέσματα:Μείωση του πληθυσμού κατά 500.000 για πρώτη φορά.Ποιος νέος θα κάνει οικογένεια με 500 ευρώ μισθό?Πράσινες γκοστερες πισω στις τρυπες σας!

  6. Αφου λοιπον παιζεις στα δαχτυλα την ζωη της Β. Κορεας θαπρεπε να ξερεις οτι ουδεμια ιδεολογικη σχεση εχει με τον κομμουνισμο, οπως αλλωστε και η Κινα. Ειναι το τελευταιο επιχειρημα σας οταν αισθανεστε στριμωγμενοι για τα χαλια του καπιταλισμου! Μας ενδιαφερει το ιδιο αν κακοπερναει ο λαος τους οπως και οι λαοι ολου του πλανητη και ιδιαιτερα ο λαος στην χωρα μας! Αλλα δεν σας προτρεψαμε πουε να μεταναστευσετε στην Μπουργκινα Φασο η στην Σομαλια και την Νιγηρια για να ζησετε υπεροχα!! Μια χαρα χαλια εχουμε και εδω… Ειναι γελοιο να επικαλουμαστε παραδειγματα αλλων χωρων πιο προβληματικων ακομα για να πιστεψουμε οτι εμεις ειμαστε καλα..

  7. Ποιος νομιζεις οτι εισαι ρε κατακαυμενε… που νομιζεις οτι η Ιστορια τελειωνει μαζι σου? Ο Μεγας Ναπολεων? Αν δεν ετρεμε το φυλλοκαρδι σου για τον σαπιο καπιταλισμο που μονο φτωχεια και πολεμο εχει πλεον να προσφερει ουτε που θα ασχολουσουν! Η Ιστορια επαναλαμβανεται κι ειναι κοντα…γιατι την κινει η αναγκη.Κ ι ειναι αμειλικτη.

  8. Σε ότι αφορά την υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου.

    Τι θέλει πάλι αυτό το παιδί να ξανακυβερνήσει τη χώρα: Τον δοκιμάσαμε και απέτυχε.
    Άλλωστε “το δις εξαμαρτείν ουκ ψηφοφόρου σοφού.”

    Δικαιόπολης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης