"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.3 C
Trikala

Τεράστια οικολογική καταστροφή πλατάνων στο Δροσερό Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μετά το πανέμορφο πλατανοδάσος Διαλεκτού και στο πανέμορφο δάσος Δροσερού μια μεγάλη οικολογική καταστροφή βρίσκεται σε εξέλιξη.

Πρόκειται για μαζική καταστροφή των πλατάνων από έναν μύκητα, ο οποίος σκοτώνει τα πλατάνια και είναι εξαιρετικά μεταδοτικός.

Η ασθένεια του μεταχρωματικού έλκους του πλατάνου, όπως λέγεται, προσβάλλει τις ρίζες, τον κορμό και τα κλαδιά τους και μετά από κάποιο διάστημα νεκρώνει τα αιωνόβια δέντρα.

Ήδη στο δάσος του Δροσερού έχει καταστραφεί περίπου το 50% των πλατάνων.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων, το ελληνικό ερευνητικό ίδρυμα που έχει ασχοληθεί εντατικά με την ασθένεια του μεταχρωματικού έλκους του πλατάνου, η ασθένεια έχει δημιουργήσει εκτεταμένες καταστροφές, νεκρώνοντας χιλιάδες πλατάνια κατά μήκος ποταμών και χειμάρρων, και αλλοιώνοντας εμβληματικά τοπία σε όλη τη χώρα.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Θα στείλει ο Δήμαρχος Πύλης Κώστας Μαράβας επιτελείο γεωπόνων και ειδικών να το σώσει.

    • Το ίδιο επιτελείο ειδικών που κλαδεύει κάθετα τα δέντρα χωρίς να απολυμάνει εργαλεία; Δεν θα μου κάνει εντύπωση να έχουν μεταφέρει αυτοί το έλκος από δάσος σε δάσος.

  2. Ο Μαράβας και οι υπόλοιποι πήραν χαμπάρι; Η αντιπολίτευση πήρε χαμπάρι ή μόνο κοιτάζει πως θα φέρει τα ελικόπτερα από το Στεφανοβίκειο; Ερε γλέντια …

  3. Τώρα είναι αργά για να σωθούν, το θέμα είναι η πρόληψη αλλά αυτά είναι ψιλά γράμματα για τον Μαράβα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης