"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.8 C
Trikala

Παρέμβαση του Επιμελητηρίου Τρικάλων για το πρόγραμμα “ΑΝΑΣΑ”

lafarm

Σχετικά άρθρα

Αξιότιμε κ. Περιφερειάρχη,

Στο πλαίσιο της πρόσκλησης υποβολής προτάσεων στη δράση 3α.1.4.1.8: «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid-19 στη Θεσσαλία – “ΑΝΑΣΑ”» του ΠΕΠ Θεσσαλίας, που αποτελεί σημαντική πρωτοβουλία από πλευράς σας για την ενίσχυση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που προσπαθούν να επιβιώσουν μετά την υγειονομική και κατά συνέπεια την οικονομική κρίση που διανύουμε, θα θέλαμε ως φορέας εκπροσώπησης των επιχειρήσεων και αποδέκτης των αιτημάτων τους, να ζητήσουμε να παρέμβετε συμπληρωματικά και διορθωτικά ως προς τα κάτωθι:

– Να αυξηθεί ο διαθέσιμος προϋπολογισμός της δράσης από τα 30.000.000€ τουλάχιστον στα 40.000.000€, δεδομένου του μεγάλου αριθμού των πληγέντων επιχειρήσεων που είναι ζωτικής σημασίας να εγκριθούν προκειμένου να μπορέσουν να ανακάμψουν.

– Να υπάρξει ειδική μέριμνα με διαφοροποίηση του τρίτου κριτηρίου βαθμολόγησης για όσες επιχειρήσεις έχουν κάνει έναρξη εργασιών στο 2018 αλλά άσκησαν ενεργά την επιχειρηματική τους δραστηριότητα το 2ο εξάμηνο του 2019 αφότου ολοκληρώθηκαν οι κατασκευαστικές τους εργασίες.

– Να συμπεριληφθούν επιπρόσθετοι ΚΑΔ επιχειρηματικής δραστηριότητας που εξίσου έχουν πληγεί με τους ήδη επιλέξιμους (π.χ. ο ΚΑΔ 66.20 των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών που εξαιρείται). Θεωρούμε ότι το συγκεκριμένο χρηματοδοτικό εργαλείο θα πρέπει να απευθύνεται σε όλες τις επιχειρηματικές δραστηριότητες δίχως εξαιρέσεις και ανισότητες, εκτός από τις εξαιρέσεις βέβαια που ορίζουν οι ευρωπαϊκές οδηγίες.

– Να παραταθεί η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων τουλάχιστον μέχρι τις 15/11/2020, δεδομένου του μεγάλου αριθμού των προτάσεων που πρέπει να υποβληθούν συναρτήσει του φόρτου εργασίας των συμβούλων που επιμελούνται τις προτάσεις και της υπηρεσίας του Γ.Ε.ΜΗ.

Παρακαλούμε όπως ενεργήσετε διορθωτικά, γνωρίζοντας τη θέληση σας να υποστηριχθούν όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις την παρούσα δύσκολη χρονική περίοδο.  

Με εκτίμηση,

Βασίλης Γιαγιάκος

  Πρόεδρος Επιμελητηρίου Τρικάλων”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης