"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

17.9 C
Trikala

“Πλημμύρισαν” οι ευθύνες από τη πτώση της γέφυρας της ΔΙΑΒΑΣ στον Πηνειό

lafarm

Σχετικά άρθρα

gefyra meteora diava

 

Tην ώρα που οι επίσημες αρχές ,αποδίδουν την εντυπωσιακή και απρόσμενη για ένα σύγχρονο έργο , πτώση της γέφυρας Διάβας στην έντονη βροχόπτωση , εντείνεται η φημολογία από πολλούς κατοίκους της περιοχής , για εγκληματικά λάθη που έχουν σχέση με τις παράνομες και «νόμιμες» αμμοληψίες αλλά και παραλείψεις που αφορούν στη συντήρηση της γέφυρας.

Tο πρόβλημα ήταν γνωστό εδώ και αρκετά χρόνια ,όταν είχαν εμφανισθεί φθορές στα βάθρα της γέφυρας ,οι οποίες επιδεινώθηκαν από τις συνεχιζόμενες αμμοληψίες.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι η γέφυρα αυτή είχε κατασκευαστεί με όλες τις σύγχρονες τεχνικές προδιαγραφές, και με αυξημένη ασφάλεια , ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει τα πιο απίθανα κατεβάσματα του Πηνειού πολύ περισσότερο ένα σύνηθες φούσκωμα των νερών του .

Η επίσκεψη των παραγόντων της περιφερειακής διοίκησης(αντιπεριφερειαρχών ) , αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης ,πριν τη πτώση της γέφυρας επιβεβαιώνει την άποψη ότι η συγκεκριμένη γέφυρα είχε «μαρτυρήσει» την αδυναμία της , γι’ αυτό και προκάλεσε την ανησυχία των τοπικών παραγόντων.

Τα βασικά ερωτήματα ωστόσο είναι …
ποιοι γνώριζαν για τις αδυναμίες της γέφυρας;
απ’ όπου αυτές προκλήθηκαν ;
και τι μέτρα πήραν οι υπεύθυνοι για την προστασία της.

Για το θέμα αυτό χαρακτηριστική είναι η δήλωση του πρώην νομαρχιακού συμβούλου κ. Γιώργου Γεωργίου, που αποδίδει την πτώση της γέφυρας, στις διαχρονικές ευθύνες της περιφέρειας.

Ανάλογες δηλώσεις είχαμε και από κατοίκους της περιοχής οι οποίοι απήντησαν καταγγελτικά, στις αναρτήσεις φωτογραφιών της πτώσης της γέφυρας από τον περιφερειακό σύμβουλο Γιάννη Μποτίνα , οποίος βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο σημείο της καταστροφής.

Διαβάστε στη συνέχεια τις πιο χαρακτηριστικές αντιδράσεις.

333 33 3

44 444 45555 55 5

 

trikalain

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης