"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

20.4 C
Trikala

Προβολή της περιοχής μας από τον Ενιαίο Φορέα Τουρισμού Π.Ε. Τρικάλων στην τουριστική έκθεση PHILOXENIA

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 12 Νοεμβρίου η 38η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού Philoxenia στην οποία συμμετείχε ο Ενιαίος Φορέας Τουρισμού της Π.Ε. Τρικάλων.

H δυναμική συμμετοχή του Ενιαίου Φορέα Τουρισμού, κατά τη διάρκεια του τριημέρου, στο συλλογικό περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας, κάλυψε όλες τις πτυχές του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας, αφήνοντας άριστες εντυπώσεις σε όλους τους επισκέπτες της έκθεσης.

Την πρώτη και δεύτερη ημέρα της έκθεσης, πραγματοποιήθηκαν από στελέχη του Ενιαίου Φορέα, του Επιμελητηρίου Τρικάλων, της Ένωσης Ξενοδόχων και από επαγγελματίες της περιοχής μας, 20 προκαθορισμένες συναντήσεις (B2B) με εμπορικούς επισκέπτες του εξωτερικού.

Το ενδιαφέρον των εμπορικών επισκεπτών ήταν έντονο ενώ συζητήθηκαν και οι δυνατότητες συνεργασίας με επαγγελματίες του νομού μας και ο τρόπος που αυτές μπορούν να δρομολογηθούν.

Σημαντική θέση στο χώρο του περιπτέρου και στην παρουσίαση της περιοχής μας είχαν η τρικαλινή γαστρονομία και ο πολιτισμός του τόπου μας. Τα τρικαλινά τοπικά προϊόντα συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον όλων
των επισκεπτών, ενώ το μεσημέρι του Σαββάτου σε εκδήλωση γευσιγνωσίας που πραγματοποιήθηκε, οι επισκέπτες της έκθεσης απόλαυσαν τις γεύσεις του METEORISIMO.

Το τρικαλινό λουκάνικο, τα τυροκομικά, οι πίτες, τα τοπικά κρασιά και το τσίπουρο, ο χαλβάς, τα μπισκότα και τα αναψυκτικά που προσφέρθηκαν, αποτέλεσαν ένα εξαιρετικό δείγμα της μοναδικής τουριστικής γαστρονομικής εμπειρίας που μπορεί να προσφέρει η περιοχή μας στον επισκέπτη.

Όλα τα προϊόντα, ήταν προσφορά των Τρικαλινών επιχειρήσεων, οι οποίες πάντα συμμετέχουν στις δράσεις ανάδειξης του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας.

Ιδιαίτερο χρώμα έδωσε στην εκδήλωση η παρουσία λαϊκής ορχήστρας με μουσική και τραγούδια των αξεπέραστων τρικαλινών δημιουργών και της πλούσιας μουσικής παράδοσης των Τρικάλων.

Στο πλαίσιο της έκθεσης ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων και πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Τουρισμού κ. Βασίλης Γιαγιάκος είχε συναντήσεις με την υπουργό Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, την υφυπουργό κα Έλενα Ράπτη και την πρόεδρο του ΕΟΤ κα Άντζελα Γκερέκου με τις οποίες είχε την ευκαιρία να συζητήσει για κοινές δράσεις προβολής και προώθησης του νομού μας, με ιδιαίτερη αναφορά στη δράση της τοπικής γαστρονομίας METEORISIMO.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης