"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

9 C
Trikala

Προετοιμάζονται για το 4ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Με κεντρικό σύνθημα «Θα ζήσουμε μαζί, αγωνιζόμαστε μαζί, θα νικήσουμε μαζί» ανοίγει αύριο το απόγευμα τις πύλες του, το 4ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Τρικάλων στο πάρκο Ματσόπουλου.

Σήμερα το μεσημέρι, οι διοργανωτές του φεστιβάλ ξεκίνησαν τις απαραίτητες εργασίες στο χώρο, όπου θα διεξαχθεί η διήμερη γιορτή αλληλεγγύης που περιλαμβάνει συζητήσεις, θεματικά εργαστήρια, συναυλίες, εκθέσεις φωτογραφίας, δράσεις για παιδιά, αλλά και βιβλιοπωλείο, παιδότοπος, μπαρ, ταβέρνα και πολυεθνική κουζίνα, συστατικά απαραίτητα για μια γιορτή ενάντια στον ρατσισμό, τον φασισμό και τον πόλεμο.

Οι εκδηλώσεις του 4ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Τρικάλων θα ξεκινήσουν στις 7 το απόγευμα με τον παιδότοπο, όπου θα υπάρχει αφήγηση παραμυθιού από την Φωτεινή Χούτου παιδαγωγό με τίτλο «Φαινίνα και Άλεν» Η πεταλούδα συναντά το δέντρο της ζωής και την ηθοποιό Ελευθερία Σκινιώτη με το «Γύρο του κόσμου με ένα αερόστατο».

Στις 7.30 μ.μ. θα διεξαχθεί η κεντρική συζήτηση του φεστιβάλ με θέμα «Οι λαοί απέναντι στην επέλαση του κεφαλαίου, Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου & Επενδύσεων (TTIP). Εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα. Κινήματα – Αντιστάσεις – Προοπτικές» με ομιλητές τους Λιβιτσάνο Γεράσιμο Δημοσιογράφο από το «Unfollow» & το «The pressproject» και την Μαυρούλη Ελένη, δημοσιογράφο από το «Το Περιοδικό». Το μουσικό κομμάτι του φεστιβάλ θα ξεκινήσει στις 10 το βράδυ με συναυλία των Folk n’ Roll (Ethnik Ska Balkan) και Απάντηση 42 (Μέλη από Τρύπες, Ξύλινα Σπαθιά και Μωρά στη Φωτιά. Οπτικοακουστικό αφιέρωμα σε Τρύπες & Ξύλινα Σπαθιά).

 Το 4ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Τρικάλων  θα ολοκληρωθεί το βράδυ του Σαββάτου  με τη συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη.

Η είσοδος στο φεστιβάλ είναι ελεύθερη.

antirastiko (3) antirastiko (6) antirastiko (7) antirastiko (9)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης