"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

Προσκυνηματική εκδρομή στους Αγίους Τόπους πραγματοποιεί η Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Προσκυνηματική εκδρομή στους Αγίους Τόπους πραγματοποιεί αυτές της ημέρες η Ιερά Μητρόπολη με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Χρυσόστομο από τη Δευτέρα 5 έως το Σάββατο 10 Ιουνίου 2017. Μαζί του βρίσκονται ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς μας Μητροπόλεως π. Αλέξιος Κανίνας, ιερείς της Μητροπόλεως και ομάδα προσκυνητών από την Ιερά μας Μητρόπολη.

Τη Δευτέρα 5 Ιουνίου, οι προσκυνητές αναχώρησαν από την πόλη μας για το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Αεροπορικώς έφθασαν στο Τελ-Αβίβ και από εκεί στην πόλη της Βηθλεέμ.

Την επομένη μέρα οι προσκυνητές έγιναν δεκτοί από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο, ο οποίος τους υποδέχθηκε με εγκαρδιότητα στην μεγάλη αίθουσα του Πατριαρχείου.

Ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας έτυχε θερμότατης υποδοχής υπό του Μακαριωτάτου Πατριάρχου και άπαντες οι προσκυνητές της Μητροπόλεως μας δέχτηκαν στο τέλος την ευλογία του Πατριάρχου.

Ακολούθως οι προσκυνητές περπάτησαν το λιθόστρωτο όπου ο Χριστός κουβάλησε το Σταυρό από το Πραιτώριο μέχρι το Γολγοθά και επισκέφθηκαν τη φυλακή του Χριστού στο Πραιτώριο, τη φυλακή του Αποστόλου Πέτρου, τον οίκο του Ιωακείμ και της Άννης, όπου γεννήθηκε η Θεοτόκος. Στην δε Γεθσημανή προσκύνησαν τον Τάφο της Υπεραγίας Θεοτόκου, το Ναό του Πρωτομάρτυρος Στεφάνου και επισκέφθηκαν τον Τόπο της Προδοσίας και  Προσευχής του Κυρίου στον Όρος των Ελαιών, τον Τόπο της πρώτης συναντήσεως των μαθητών με τον Αναστημένο Χριστό  καθώς και τον Τόπο της Αναλήψεως του Κυρίου.

Την Τετάρτη φθάνοντας στην Γαλιλαία επισκέφθηκαν το Θαβώρ και έπειτα στην Ναζαρέτ προσκύνησαν στο Ναό του Ευαγγελισμού. Από εκεί πήγαν στην Κανά και μετά στην περιοχή της Καπερναούμ, όπου επισκέφθηκαν τον Ναό των αγίων Αποστόλων και την Μονή των αγίων Αποστόλων στην Τιβεριάδα. Επισκέφθηκαν επίσης την Ιεριχώ και το Σαραντάριο Όρος, όπου ο Χριστός νήστευσε 40 ημέρες και δέχτηκε τους τρεις πειρασμούς του σατανά καθώς και τις μονές Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου και Προφήτη Ελισσαίου όπου και η Συκομορέα του Ζακχαίου.

Η εκδρομή συνεχίζεται…

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Και το κερασακι στην τουρτα…ο Λιουτας με τον Αναστασίου!
    Θρησκευτικός τουρισμός με πολιτικούς χορηγους;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης