"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.3 C
Trikala

Προσχεδιασμένο έγκλημα στον Ασπροπόταμο

lafarm

Σχετικά άρθρα

Προχωρούν με ταχείς ρυθμούς, οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης για την απλοποίηση της αδειοδότησης και παραχώρησης, προεπιλεγμένων περιοχών του Ασπροποτάμου, σε εταιρείες που θα κατασκευάσουν και θα εκμεταλλευτούν αιολικά πάρκα. 

Μετά από δεκαετίες εγκατάλειψης και ολιγωρίας των ιθυνόντων, να αναδείξουν και να προβάλουν τουριστικά της φυσικές ομορφιές της περιοχής, έρχεται σήμερα η κεντρική εξουσία, με την ανοχή των τοπικών αρχόντων, να ολοκληρώσει το καταστρεπτικό της έργο, σε μια γωνιά της χώρας, που δικαίως έχει χαρακτηριστεί από όσους την έχουν επισκεφτεί, ως ¨οι Άλπεις τις Ελλάδας¨.

Κων.Κουτσονάσιος.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Οι ανεμογεννήτριες δεν μπορούν να “αποθηκεύσουν” την ενέργεια που παράγουν. Ένα μεγάλο ψέμα, ότι η πλήρη αντικατάσταση των σημερινών πηγών ενέργειας θα μας κάνει πιο “πράσινους” , έχει ένα τεράστιο περιβαλλοντικό κόστος , και ακριβή τελικά ενέργεια. Γιατί…έχουν ημερομηνία λήξης γύρω στα 25 – 30 χρόνια, επίσης δεν ανακυκλώνεται το υλικό τους . Οι μεγάλες και ψηλές ανεμογεννήτριες – παλιάς τεχνολογίας – είναι φυσικά και εισαγόμενες, το κόστος αυτό θα επιβαρύνει την τελική τιμή ενέργειας. Είναι όμως “πράσινη” !… Για να γίνει ένα πάρκο απαιτείται να γίνουν δρόμοι με αρκετά μεγάλο πλάτος για να φτάσουν σώες στην κορυφή. Για την κάθε βάση απαιτείται να “πέσει ” πολύ σκυρόδεμα – τσιμέντο και μεγάλη ισοπέδωση του εδάφους. Απαιτείται και υποδομή για την μετατροπή σε ηλεκτρική ενέργεια. Το φυσικό τοπίο με τις κορυφογραμμές θα αλλάξει όψη και εικόνα για πάντα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης