"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.8 C
Trikala

Ρωσία: Στα φαρμακεία το πρώτο αντιικό φάρμακο κατά του νέου κορονοϊού

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μετά το εμβόλιο Sputnik-V, η Ρωσία ενέκρινε το πρώτο αντιικό φάρμακο κατά του Covid-19, με την ονομασία Coronavir. Αποτελεί προϊόν της ρωσικής φαρμακευτικής εταιρείας R-Pharm, το οποίο θα χορηγείται με συνταγή για την θεραπευτική αγωγή εξωτερικών ασθενών με μέτρια συμπτώματα και θα πωλείται στα φαρμακεία της χώρας από την ερχόμενη εβδομάδα.

Η R-Pharm ανακοίνωσε ότι έλαβε την έγκριση του Coronavir μετά την ολοκλήρωση της τρίτης φάσης των κλινικών δοκιμών στην οποία συμμετείχαν 168 ασθενείς με Covid-19.

Το φάρμακο χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά σε νοσοκομείο που νοσηλεύονται ασθενείς με Covid-19 τον Ιούλιο, όπως φαίνεται στο κρατικό μητρώο φαρμάκων.

Η κλινική δοκιμή του Coronavir ήταν σχετικά μικρής διάρκειας. Η Ευρωπαϊκή Ρυθμιστική αρχή για θέματα Υγείας ενέκρινε (18/09) την χρήση του στεροειδούς δεξαμεθαζόνη για την θεραπευτική αγωγή ασθενών με Covid-19 έπειτα από μια κλινική μελέτη Βρετανών ερευνητών στην οποία συμμετείχαν αρκετές χιλιάδες ασθενών.

Το Coronavir βασίζεται στη δραστική ουσία Favipiravir (φαβιπιραβίρη), η οποία είχε αναπτυχθεί στην Ιαπωνία και χρησιμοποιήθηκε ευρέως σε ιογενείς θεραπευτικές αγωγές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης