"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.4 C
Trikala

Σαρώνει η κακοκαιρία: Μέρες «Ιανού» ξαναζεί ο νομός Καρδίτσας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Δύσκολο ήταν το βράδυ της Δευτέρας προς Τρίτη (12/1) για τον ορεινό και ημιορεινό όγκο του νομού από την συνεχιζόμενη έντονη βροχόπτωση, που έδωσε μεγάλες ποσότητες νερού, επιδεινώνοντας τα ήδη υπάρχοντα προβλήματα.

Οι Δήμοι Λίμνης Πλαστήρα και Αργιθέας είναι αυτοί στους οποίους παρουσιάστηκαν οι δυσκολότερες καταστάσεις ενώ σοβαρή δυσλειτουργία υπάρχει και στο Δήμο Μουζακίου και συγκεκριμένα στην διασταύρωση Μουζακίου προς Πορτή (δρόμος Καρδίτσα-Άρτα).

Το νερό έχει «φάει» κομμάτι του δρόμου και η κατάσταση παρακολουθείται συνεχώς, ώστε αν χειροτερέψει να κλείσει ο δρόμος.

Κομμένος ο δρόμος για Λεοντίτο και Μεσοβούνι

Στις περιοχές, τώρα, με προβλήματα έχουμε το Λεοντίτο και το Μεσοβούνι του Δήμου Αργιθέας χωρίς δυνατότητα πρόσβασης, καθώς, όπως μας είπε ο αντιδήμαρχος κ. Τσιατσιάνης, η προσωρινή πρόσβαση που είχε δημιουργηθεί καταστράφηκε εκ νέου από τα νερά. Σημαντικά θέματα αντιμετωπίζουν  και πολλές άλλες προσωρινές παρεμβάσεις που έγιναν μετά τον “Ιανό”, χωρίς πάντως, την δεδομένη στιγμή να παρουσιάζονται επιπλέον προβλήματα προσβασιμότητας.

Ζημιές όμως που θα απαιτήσουν εκ νέου να αποκατασταθούν υπάρχουν και εν μέρει επιστρέφουν τον Δήμο στις μέρες του “Ιανού”.

Επίσης τα νερά του Αχελώου βρίσκονται οριακά κάτω από τη γέφυρα Κοράκου, ενώ η βροχόπτωση συνεχίζεται και υπάρχουν αρκετές καταπτώσεις κυρίως στο περιφερειακό οδικό δίκτυο.¨Αντίθετα ο κεντρικός οδικός άξονας είναι σε σχετικά καλή κατάσταση τηρουμένων των αναλογιών.

Χωρίς πρόσβαση το Πλακωτό-επιδείνωση του φαινομένου των καθιζήσεων

Σοβαρά θέματα υπάρχουν και στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα. Με τον δήμαρχο Παναγιώτη Νάνο επικοινωνήσαμε την ώρα που βρισκότανε με μηχανικούς στο Πλακωτό, όπου ο δρόμος έχει καταστεί αδιάβατος καθώς κόπηκε στο σημείο που πέρναγε το ρέμα.

Παράλληλα τόσο στο συγκεκριμένο οικισμό όσο και στην Πεζούλα, το πρόβλημα με τις καθιζήσεις επιδεινώθηκε το τελευταίο 24ωρο, ενώ παρουσιάζεται και αυξημένος αριθμός καταπτώσεων σε ολόκληρο το Δήμο.

Το πρόβλημα εξετάζεται επί τόπου από τους αρμοδίους αλλά είναι φανερό πως δυνατότητα άμεσης αντιμετώπισης είναι δύσκολο να υπάρξει.

Πηγή: karditsalive.net

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης