"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

15.1 C
Trikala

Σεμινάρια Δημιουργικής Γραφής στο σχολείο των φυλακών Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Θεωρώντας πολύ θετικό στοιχείο το ενδιαφέρον των κρατουμένων αλλά και των μαθητών του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας να συμμετέχουν στη Λέσχη Ανάγνωσης , οι υπεύθυνοι του Σχολείου των φυλακών έλαβαν την πρωτοβουλία για την υλοποίηση ενός εργαστηρίου Δημιουργικής Γραφής .

Έχοντας την τύχη να βρίσκονται στην ίδια πόλη με το συγγραφέα και δάσκαλο Δημιουργικής Γραφής κ. Νίκο Μάντζιο, ο οποίος μάλιστα είχε εκφράσει και νωρίτερα την πρόθεση του να υλοποιήσει εθελοντικά ένα τέτοιο εργαστήρι στο χώρο των φυλακών, επικοινωνήσαν μαζί του και με πολλή χαρά οργάνωσαν την πρώτη συνάντηση στο χώρο της Βιβλιοθήκης της Φυλακής.

Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα, άτομα που κάθονται και εσωτερικός χώρος

Είναι πολλά τα οφέλη που αποκομίζουν οι συμμετέχοντες σε τέτοιου είδους σεμινάρια , πόσο μάλλον οι έγκλειστοι μαθητές :

ανάπτυξη γλώσσας κι έκφρασης, απόκτησης σημαντικού λεξιλογίου, συγκέντρωση και οργάνωση της σκέψης, καλλιέργεια της ήρεμης ακρόασης και ανταλλαγής απόψεων, ανάπτυξη φαντασίας και δημιουργικότητας, χαρά και ικανοποίηση της δημιουργίας, λύτρωση από ψυχικά βάρη (βάλσαμο ψυχής).

Το σχολείο των φυλακών Τρικάλων ευχαριστεί από καρδιάς τον Νίκο Μάντζιο για την εθελοντική προσφορά του και τη συγκινητική του διάθεση . Ευχαριστεί επίσης την κ. Λύτσιου, Διευθύντρια των Φυλακών Τρικάλων, που κάθε φορά διευκολύνει και στηρίζει τις διάφορες δράσεις.

Εκ μέρους των εκπαιδευομένων και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών του 2ου ΣΔΕ Τρικάλων (σχολείο Φυλακών Τρικάλων), εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας στις επιχειρήσεις:

  • ΧΟΙΡΟΦΑΡΜ Ε.Π.Ε ΜΑΡΑΒΑ-ΚΟΥΤΣΙΚΟΥ,
  • ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΠΥΛΗΣ ΑΝΔΡΕΑ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ και
  • ΜΑΤΗΣ Α.Ε

 για τις ευγενικές τους χορηγίες , προκειμένου να  πραγματοποιηθεί η  εκδήλωση για τους έγκλειστους μαθητές μας.

Αισθανόμαστε μεγάλη ευγνωμοσύνη και ικανοποίηση για τη στήριξη επιχειρηματιών της τοπικής κοινωνίας. Το γεγονός αυτό αποτελεί ανακούφιση  για το σχολείο μας και τους σκοπούς που υπηρετεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης