"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.7 C
Trikala

Σε ετοιμότητα για τον χιονιά ο Δήμος Τρικκαίων

lafarm

Σχετικά άρθρα

PAP

Στην ετοιμότητα του μηχανισμού του Δήμου Τρικκαίων και στην προσπάθεια να μη δημιουργηθούν προβλήματα, στόχευε η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο αμαξοστάσιο του Δήμου. Με παρόντα τον Δήμαρχο, ο επικεφαλής αρμόδιος για την πολιτική προστασία, κ. Αλέκος Πολυμερόπουλος, ο εντεταλμένος σύμβουλος για την πολιτική προστασία κ. Χρήστος Μπούρας, ο προϊστάμενος της Δ/νσης Επιχειρησιακού Έργου κ. Γ. Χύτας, καθώς και προϊστάμενοι τμημάτων, επανεξέτασαν ολόκληρο τον σχεδιασμό. Ο κ. Παπαστεργίου ενημερώθηκε για τις προμήθειες σε υλικά (αλάτι, άμμο), για τα καύσιμα των μηχανημάτων, για τις προεργασίες για τα ορεινά χωριά του Δήμου και γενικότερα, για όλες τις ενέργειες που αφορούν στην προσπάθεια να αντιμετωπιστεί οποιοδήποτε ύψος χιονιού. Αναλόγως του ρυθμού χιονόπτωσης, ο κ. Παπαστεργίου ζήτησε την παραμονή υπαλλήλων του Δήμου σε γέφυρες, προκειμένου να βοηθούν συμπολίτες, σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη.
Επίσης, το υπάρχον σχέδιο για την πολιτική προστασία συνεχώς τροποποιείται, με βάση τις ανάγκες και την υπάρχουσα κατάσταση.
000000

Σε κάθε περίπτωση, ο Δήμος επισημαίνει στους δημότες, ότι η συνεργασία όλων είναι απαραίτητη και σημαντική:
– για να μένουν ελεύθεροι οι δρόμοι, με την αποφυγή στάθμευσης οχημάτων σε κρίσιμα σημεία
– για να μπορούν να κινούνται άνετα και γρήγορα τα οχήματα πρώτης ανάγκης και τα οχήματα του Δήμου
– για να αποχιονίζεται ο χώρος στα πεζοδρόμια με τη βοήθεια των συμπολιτών.
Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι τυχόν ύπαρξη συμπολιτών με ανάγκη καταλύματος για το βράδυ, μπορούν να εξυπηρετούνται από τη δομή Αντιμετώπισης της Φτώχειας, που λειτουργεί από τον Δήμο Τρικκαίων στο παλιό κτήριο του νοσοκομείου Τρικάλων.

Ο Δήμος Τρικκαίων επισημαίνει ότι, σε περίπτωση ύπαρξης προβλημάτων από τη χιονόπτωση, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2431076611 και 2431076612.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης