"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.4 C
Trikala

Σε πύρινο κλοιό η χώρα, τεράστια καταστροφή

lafarm

Σχετικά άρθρα

Τραγικές στιγμές για τους κατοίκους που κλήθηκαν να εκκενώσουν οικισμούς στην Αττική. Στη Βαρυμπόμπη και στις Αδάμες έχουν μπει οι φλόγες.

spitia-fotia-varimpompi-arthro

 Δεκάδες τα πύρινα μέτωπα σε όλη την επικράτεια. Εστίες σε Μεσσηνία, Λακωνία, Εύβοια και Κω, με τις φλόγες να προσεγγίζουν οικισμούς. Αναζωπυρώσεις στην Ρόδο.

Σε απόγνωση βρίσκονται οι κάτοικοι στις πληγείσες περιοχές, καθώς αγωνιούν για όσους δεν έχουν απομακρυνθεί και για τις περιουσίες τους.

Δραματικές ώρες ζουν οι κάτοικοι σε Θρακομακεδόνες και Βαρυμπόμπη, όπου από το μεσημέρι ξέσπασε πυρκαγιά. Ήδη, στη Βαρυμπόμπη και στον οικισμό Αδάμες, που έχουν εκκενωθεί, σπίτια παραδόθηκαν στις φλόγες, παρά τις τεράστιες προσπάθειες της πυροσβεστικής. Λίγο πριν τις 20:00 το βράδυ η φωτιά επεκτεινόταν δυτικά του αεροδρομίου στο Τατόι και στο Ολυμπιακό Χωριό, ενώ καλύτερη ήταν η  εικόνα στους Θρακομακεδόνες. Μέσω του 112 οι κάτοικοι έλαβαν μήνυμα εκκένωσης και του Ολυμπιακού Χωριού. Πηγές από την πυροσβεστική σημειώνουν ότι σε όλη την περιοχή υπάρχουν πολλά και διάσπαρτα μέτωπα. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις αναμένεται να ενισχυθούν. 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Όσοι πιστεύουν ότι θα σώσουν τα μεσογειακά δάση, με εναντίωση στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, ας το ξανασκεφτούν, καθώς τα ακραία φαινόμενα και οι πυρκαγιές θα αυξάνουν σε συχνότητα τις επόμενες δεκαετίες…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης