"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.8 C
Trikala

Στάση εργασίας την Πέμπτη στους δήμους

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η κλήση σε απολογία των 27 δημοτικών συμβούλων του Αγίου Δημητρίου επειδή … σεβάστηκαν τη Δικαιοσύνη επέφερε την οργισμένη αντίδραση της ΠΟΕ-ΟΤΑ που προκήρυξε πανελλαδική στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως το τέλος του ωραρίου και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών, για την ερχόμενη Πέμπτη, 30 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι. 

Υπενθυμίζεται ότι το «αμάρτημα» των δικαστικών συμβούλων ήταν ότι σεβάστηκαν πρωτόδικη δικαστική απόφαση που δικαίωσε 34 «συμβασιούχους-Covid» για τη μετατροπή των συμβάσεών τους από ορισμένου σε αορίστου χρόνου. Ωστόσο, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής κάλεσε σε απολογία τους 27 (δημοτικούς συμβούλους όλων των παρατάξεων) με την κατηγορία της «παράβασης καθήκοντος με δόλο».

Στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ στρέφεται ευθέως κατά της κυβέρνησης, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως η τρομοκρατία «δεν θα περάσει». Χαρακτηριστική είναι η αναφορά πως οι εν λόγω σύμβουλοι βρίσκονται κατηγορούμενοι «γιατί χαλάνε τη… σούπα της ιδιωτικοποίησης που με μεγάλο κόπο και ιδρώτα προσπαθεί να φτιάξει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας». Τονίζει επίσης πως η κυβέρνηση «παραποίησε τη λαϊκή εντολή, “κουρέλιασε” την Τοπική Αυτοδιοίκηση και μετέφερε κρίσιμες αρμοδιότητες από τα Δημοτικά Συμβούλια στις Οικονομικές Επιτροπές που ελέγχει για να διευκολυνθεί το ξεπούλημα των υπηρεσιών στα εργολαβικά συμφέροντα».

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ τονίζει πως «δεν πρόκειται να αποδεχθεί εκβιασμούς και τελεσίγραφα» και ζητά από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ να συγκαλέσει άμεσα το διοικητικό συμβούλιο, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης