"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.8 C
Trikala

Σταράτες κουβέντες από τον Δ. Κουρέτα: Δεν είμαι ο κλασσικός τύπος πολιτικού, αν δεν τα καταφέρω θα πάω σπίτι μου!

lafarm

Σχετικά άρθρα

Έχοντας ήδη συμπληρώσει τις πρώτες εκατό ημέρες στο τιμόνι της πιο «καυτής» Περιφέρειας στην Ελλάδα, το πλέον πολυσυζητημένο πρόσωπο των προηγούμενων αυτοδιοικητικών εκλογών ανοίγει τα χαρτιά του σε μια εξομολογητική συνέντευξη στην κάμερα της LarissaPress.

«Δεν είμαι ο κλασσικός τύπος πολιτικού. Αν τα καταφέρω στη Θεσσαλία, τα κόμματα θα είναι αναγκασμένα αν με στηρίξουν. Αν δεν τα καταφέρω θα πάω σπίτι μου. Για μένα δεν υπάρχει στο μυαλό μου κάποια σύνθετη εξίσωση», μας λέει ο Δημήτρης Κουρέτας, συμπληρώνοντας με έμφαση πως έχει ξεκαθαρίσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι αν δεν πειστεί για την ορθότητα ενός σχεδίου δεν πρόκειται να το εφαρμόσει».

Με αφορμή την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας μιλάει για τις αξίες που τον καθόρισαν ως προσωπικότητα, για την πατρίδα, καθώς και για την επιλογή του να εγκατασταθεί πριν πολλά χρόνια στη Θεσσαλία, η οποία αποτελεί πλέον για τον ίδιο «ορόσημο» στη ζωή του.

Μας εξηγεί το αναπτυξιακό του όραμα για την περιφέρεια, αναλύει το σχέδιο του και ασκεί κριτική στο πολιτικό σύστημα που κυβέρνησε την χώρα όλα τα προηγούμενα χρόνια: «Οι πολιτικοί που έχουν κυβερνήσει την χώρα έχουν τεράστιες ευθύνες για αυτό που συνέβη στη Θεσσαλία».

«Δεν είμαι μάγος για να μπορέσω να φτιάξω όλα όσα θα έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και δεκαετίες», σημειώνει με έμφαση ενώ αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών, σημειώνει πως «το 60% που με ψήφισε στις εκλογές δεν είναι οπαδοί των κομμάτων που με στήριξαν. Τα κόμματα έχασαν στις εκλογές. Η κοινωνία κέρδισε. Το μήνυμά τους προς εμένα ήταν ‘κάνε σύνθεση’. Και αυτό κάνω».

Ο Δημήτρης Κουρέτας αποκαλύπτει τι του λένε κρυφά οι βουλευτές της ΝΔ και προβλέπει πως «σε μια τριετία το πολιτικό σκηνικό δεν θα έχει καμία σχέση με το σημερινό», ενώ υποστηρίζει πως «όποιος πατάει πάνω σε κομματικά ακροατήρια η κοινωνία τον ξεπερνάει».

Τέλος, μιλάει για την οικογένεια του και τους συνεργάτες φοιτητές του, λέγοντας εμφατικά πως σε αυτούς οφείλει όλα όσα έχει καταφέρει.

Πηγή: LarissaPress

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης