"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.3 C
Trikala

Συζήτηση των ενστάσεων στην Επιτροπή Κτηματολογίου, της Δικηγόρου Μαρίας- Δήμητρας Παπαδάκη

lafarm

Σχετικά άρθρα

Το Νοέμβριο του 2019 ξεκίνησε στα Τρίκαλα η εξέταση των ενστάσεων του κτηματολογίου από τις επιτροπές ενστάσεων. Οι επιτροπές αυτές είναι αρμόδιες να εξετάσουν τα αιτήματα που έχουν υποβάλει οι πολίτες μέσω των ενστάσεών τους. Προκειμένου να είναι τυπικά δεκτή μία ένσταση ώστε η αρμόδια επιτροπή να προχωρήσει στην περαιτέρω εξέταση αυτής θα πρέπει να πληρούνται σωρευτικά οι ακόλουθες προϋποθέσεις:

1) Ο ενιστάμενος οφείλει να παρίσταται είτε αυτοπροσώπως (έχοντας μαζί του την ταυτότητά του) είτε μετά/δια πληρεξουσίου δικηγόρου (αρ. 7 παρ. 8, όπως η παρ. 8  τροποποιήθηκε με το άρθρο 56 περ. στ του Ν.4602/2019). Στην πράξη ο ενιστάμενος δύναται να παρίσταται και δια τρίτου προσώπου που δεν είναι δικηγόρος (αντιπρόσωπος). Ο αντιπρόσωπος θα πρέπει να έχει σχετική εξουσιοδότηση από τον αντιπροσωπευόμενο, η οποία θα φέρει το γνήσιο της υπογραφής.

2) Ο ενιστάμενος οφείλει να έχει κοινοποιήσει την έντασή του στους θιγόμενους, ήτοι στα νομικά ή φυσικά πρόσωπα κατά των οποίων στρέφεται η ένστασή του, πριν από τη συζήτηση της ένστασης, ενώ κατά την ημέρα της συζήτησης οφείλει να προσκομίσει τα αποδεικτικά κοινοποίησης στην αρμόδια επιτροπή. Η κοινοποίηση της ένστασης μπορεί να γίνει με κάθε πρόσφορο τρόπο (αρ. 7 παρ. 9 Ν. 2308/1995, όπως αυτή τροποποιήθηκε με την παρ. 22 άρθρου 3 Ν.4164/2013).

Η Επιτροπή αποφαίνεται για τις Ενστάσεις εφαρμόζοντας τις εκάστοτε κείμενες διατάξεις και πιθανολογώντας τα τιθέμενα ενώπιον της πραγματικά περιστατικά με βάση: α) όλα τα νόμιμα αποδεικτικά μέσα, τα οποία προαποδεικτικώς προσκομίζουν τα μέρη, β) τις πληροφορίες που έχει υποχρέωση να παρέχει σε αυτήν το αρμόδιο Γραφείο Κτηματογράφησης με τη μορφή υπομνήματος ή κατ` άλλον τρόπο. Στη διαδικασία ενώπιον της επιτροπής  επιτρέπεται η συμμετοχή τεχνικών συμβούλων των παρισταμένων. 

Μαρία – Δήμητρα Παπαδάκη

Δικηγόρος Τρικάλων

Εξειδικευμένη στον Κανονισμό για την

Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων / DPO

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης