"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

17.1 C
Trikala

Συναγερμός σε δεκάδες πολυκατοικίες στα Τρίκαλα: Αφορμή οι τιμές του φυσικού αερίου σε σχέση με τις αντίστοιχες του πετρελαίου

lafarm

Σχετικά άρθρα

Πολλοί είναι και στα Τρίκαλα οι διαχειριστές πολυκατοικιών οι οποίοι συγκαλούν γενικές συνελεύσεις προκειμένου να αποφασιστεί αν θα συνεχίσουν την θέρμανση με φυσικό αέριο ή θα επιστρέψουν στο πετρέλαιο.

Το φαινόμενο το επόμενο διάστημα αναμένεται να πάρει εκρηκτικές διαστάσεις.

Ιδιοκτήτες και ένοικοι, υπό το βάρος του υψηλού κόστους της θέρμανσης αλλά και της μείωσης των εισοδημάτων καλούνται να αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν με φυσικό αέριο ή θα μπει σε λειτουργία ο καυστήρας πετρελαίου μετά από διακοπή 10 και πλέον χρόνων.

Παρά την μεγάλη αύξηση της τιμής του, το πετρέλαιο θέρμανσης παραμένει φθηνότερο σε σχέση με το φυσικό αέριο. Για να φανεί αυτό καλύτερα πρέπει να γίνει αναγωγή του κόστους σε κιλοβατώρα. Με τιμή λιανικής 1,68 ευρώ κάθε θερμική κιλοβατώρα κοστίζει περίπου 16 λεπτά χωρίς την κρατική επιδότηση.

Αν ληφθεί υπόψη η κρατική επιδότηση, η τιμή θα πέφτει κάτω από το κόστος μιας κιλοβατώρας ηλεκτρικού ρεύματος που διαμορφώνεται στα 14-15 λεπτά με την κρατική επιδότηση. Και φυσικά, αυτή τη στιγμή το πετρέλαιο θέρμανσης είναι πολύ φθηνότερο από το φυσικό αέριο η λιανική τιμή του οποίου μπορεί να φτάσει ακόμη και στα 24 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης