"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.9 C
Trikala

Σφυροκόπημα Παφίλη σε ΝΔ: Αν δουλέψετε μια βδομάδα στη ΛΑΡΚΟ, οι μισοί θα πεθάνετε!

lafarm

Σχετικά άρθρα

«Ταλιράκια» έκανε ο Θανάσης Παφίλης το αντεργατικό νομοσχέδιο, αποδομώντας το σημείο προς σημείο από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής. Μάλιστα, προκάλεσε τους βουλευτές της ΝΔ να δουλέψουν για μία εβδομάδα στη Λάρκο, προβλέποντας ότι οι μισοί θα… πεθάνουν με όσα θα δουν και θα εισπνεύσουν.

«Τίτλος: Διευθέτηση του χρόνου εργασία, ωραίο ε; Τι σημαίνει; Σημαίνει κατάργηση του σταθερού χρόνου εργασίας. Δηλαδή, κατάργηση και του σταθερού χρόνου ανάπαυσης. Αυτό δεν σημαίνει η ευελιξία που λέτε; Ξεχάστε αυτά που ξέρετε, τώρα στον ζυγό από το πρωί μέχρι το βράδυ» επισήμανε και πρόσθεσε για την επίμαχη ευρωπαϊκή οδηγία που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου. «Τι άλλο λέει αυτό το τέρας; Μέχρι 13 ώρες δουλειά την ημέρα και μέχρι 78 ώρες την εβδομάδα για 12 συνεχείς μέρες χωρίς ανάπαυση. Αυτό είναι η πρόοδος, καλά δεν ντρέπεστε; Τι ξεφτίλα είναι αυτή;» ρώτησε ευθέως τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Και συνέχισε σε ανάλογο ύφος: «Εβδομήντα οκτώ ώρες την εβδομάδα; Να πάτε να δουλέψετε εσείς! Θα σας πάρουμε μια φορά και θα σας βάλουμε στη ΛΑΡΚΟ. Να δουλέψετε για μια βδομάδα επί 78 ώρες, οι μισοί θα πεθάνετε απ΄ αυτά που θα αναπνέετε και θα βλέπετε. Να πάτε στα καράβια, οξυγονοκολλούν στο τρίτο αμπάρι. Να ανεβείτε να καλουπώσετε στον έβδομο όροφο και να δουλεύετε 78 ώρες την εβδομάδα για να δούμε τι καλά που θα περάσετε. Αυτή είναι η πρόοδος του καπιταλισμού, της ΝΔ κι άλλων που υποστηρίζουν το σύστημα».

«Σας βλαστημάει όλη η εργατιά»

Με το σφυροκόπημα να βαίνει αμείωτο, ο κ. Παφίλης διερωτήθηκε: «Βέλτιστες πρακτικές της ΕΕ να δουλεύεις από ήλιο σε ήλιο;». Χαρακτήρισε δε «απόγειο της υποκρισίας» ότι δήθεν η αύξηση του ωραρίου αποτελεί αίτημα των εργαζόμενων. «Τι λέτε μωρέ τώρα; Πού ζείτε; Ζητάει ο εργαζόμενος να δουλεύει 12 ώρες για να πάρει απλήρωτα ρεπό και να μην πληρώνονται οι υπερωρίες;» ξαναρώτησε απευθυνόμενος στη συμπολίτευση και συνέχισε λέγοντας: «Ξέρετε τι λέει ένα δημοτικό τραγούδι; ¨Ήλιε μου γιατί άργησες να πας να βασιλέψεις; Σε βλαστημάει η εργατιά, σε καταργιέται ο κάμπος¨. Εσάς λοιπόν σας βλαστημάει όλη η εργατιά».

Κατά τον βουλευτή του ΚΚΕ, αυτή είναι η πρόοδος που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση και αυτά ζητά το σύστημά που εξυπηρετεί. «Περισσότερη δουλειά, εξόντωση των εργαζομένων, λιγότερη αμοιβή. Γιατί; Για να αυξηθούν τα κέρδη γιατί το μέσο ποσοστό κέρδους πέφτει, γιατί υπάρχει κρίση, γιατί για να επενδύσουν θέλουν μεγάλα κέρδη και για να έχουν μεγάλα κέρδη θέλουν εργαζόμενους με μικρότερους μισθούς και γιατί τα κέρδη δεν βγαίνουν απ΄ τα μηχανήματα. Πάρτε τα και φάτε τα. Δουλεύει μηχάνημα χωρίς εργαζόμενο; Ούτε τα ρομπότ δουλεύουν. Και να χαλάσει, κάποιος πρέπει να τα επισκευάσει», ήταν η ανάλυσή του.

«Τόσα κλέβει ο εργοδότης»

Ο κ. Παφίλης ανέδειξε και την αντίφαση στη ρητορική της κυβέρνησης, η οποία από τη μία λέει στους εργαζόμενους ότι δεν καταργείτε το οκτάωρο και από την άλλη διαβεβαιώνει τους βιομηχάνους ότι κατοχυρώνεται το δεκάωρο. «Από το δεκάωρο πληρώνεται το δίωρο όχι σαν υπερωρία αλλά σαν μέρος του μισθού» κατέστησε σαφές και τόνισε: «Πόσα κλέβει ο εργοδότης; Μέσο όρο πάνω από 150 ευρώ τον μήνα κλέβει. Χίλιοι εργαζόμενοι επί 150 ευρώ, κάντε τον πολλαπλασιασμό για να δείτε πόσα κλέβει».

«Κάνετε και τους… χριστιανούς»

Εν συνεχεία, ο βουλευτής του κομμουνιστικού κόμματος δεν μπόρεσε να αφήσει ασχολίαστη την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. «Και βέβαια, τέρμα όσα ξέρατε για την κυριακάτικη αργία. Εσείς, βέβαια κάνετε τους χριστιανούς, κάνετε μεγάλους σταυρούς, βγαίνετε στην τηλεόραση με πέντε εικόνες από πίσω. Τι είναι η Κυριακή; Αργία δεν είναι; Τριανταδύο (Κυριακές) ο ΣΥΡΙΖΑ και 35 κλάδοι ακόμα, σχεδόν το σύνολο, όλες τις Κυριακές. Καλοί χριστιανοί είστε!» σχολίασε δηκτικά και ξεκαθάρισε ότι «δεν είναι θέμα χριστιανικό, την υποκρισία θίγω».

«Αυτός είναι ο καπιταλισμός»

Προηγουμένως, ο βουλευτής του ΚΚΕ αποκάλεσε τους εκπροσώπους του κεφαλαίου «παράσιτα της κοινωνίας, ισχνή μειοψηφία, βρικόλακες και ζόμπι που ρουφάνε κυριολεκτικά αυτό που παράγουν οι εργαζόμενοι». Πρόσθεσε δε ότι το 10% του παγκόσμιου πληθυσμού κατέχει το 70% του παγκόσμιου ΑΕΠ. «Του παγκόσμιου πλούτου, δηλαδή, που παράγουν οι εργαζόμενοι» εξήγησε, επισημαίνοντας ότι αυτό συμβαίνει «κατ΄ αναλογίαν και στην Ελλάδα» γιατί «αυτός είναι ο καπιταλισμός». 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. O ΓΓ και οι γραφειοκράτες του επιτελείου του ΚΚΕ ξέρει από εργασία στη φάμπρικα…? Αντίστοιχη οικογενειοκρατία και ανεπάγγελτα στελέχη, έχουν όλα τα κόμματα στην Ελλάδα…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης