"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.2 C
Trikala

Τα ελληνικά UAV MQ-9 Reaper ετοιμάζονται για απογείωση από τη Λάρισα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στην Ελλάδα θα βρίσκονται τον προσεχή Δεκέμβριο τα προτεινόμενα από τις Ηνωμένες Πολιτείες UAV MQ-9 Reaper. Σύμφωνα με πληροφορίες από ανώτατες πηγές ο τύπος των ελληνικών «θεριστών» δεν θα είναι ο ίδιος με τα UAV των ΗΠΑ που βρίσκονται και επιχειρούν από την Αεροπορική Βάση της Λάρισας.

Σύμφωνα πάντως με τα ίδια χείλη, στην 110 Πτέρυγα Μάχης θα βρεθούν και τα προτεινόμενα MQ-9 Reaper για την Ελλάδα, όπου θα γίνει και παρουσίαση τους από τους Αμερικανούς. Η πρόσφατη αναθεωρημένη αμυντική συμφωνία Ελλάδας-Αμερικής περιλαμβάνει και την αεροπορική βάση της Λάρισας για πτήσεις των Αμερικανικών MQ-9 αλλά και τη φιλοξενία ιπτάμενων τάνκερ. Η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών σύμφωνα με πληροφορίες θ’ αναλάβει το project επικοινωνίας με την έλευση των UAV.

Οι πληροφορίες λένε ότι για σχεδόν ένα 15ήμερο διαφορετικά group εκπροσώπων του Τύπου θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά την πρόταση των Ηνωμένων Πολιτειών για το πέρασμα σε UAV (MALE) της χώρας μας. Επιπλέον αυτή η παρουσίαση θα περιλαμβάνει και πτήσεις των UAV’s με τις ανάλογες επεξηγήσεις στο έδαφος, αναδεικνύοντας τις δυνατότητες που έχουν τα προηγμένης τεχνολογίας Μη Επανδρωμένα.

Με την μελλοντική απόκτηση των MQ-9 Reaper, το Επιτελείο θα μπορεί πλέον να επιτηρεί με πολύ λιγότερα χρήματα και σαφέστατα με τεράστιες τεχνολογικές δυνατότητες την ευαίσθητη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και όχι μόνο. Ένα τέτοιο Μη Επανδρωμένο Αεροσκάφος δύναται να πετά σχεδόν ένα 24ωρο μεταδίδοντας εικόνα και ήχο σε πραγματικό χρόνο και ταυτόχρονα οι χειριστές του από το έδαφος θα έχουν τη δυνατότητα ν’ αλλάζουν τις μορφές πληροφοριών με άλλων ειδών κάμερες επιδιώκοντας το αποτέλεσμα που απαιτείται.

Πηγή: hellasjournal

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης