"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.6 C
Trikala

Τα Τρίκαλα γύρισαν το ματς στην Κρήτη και κέρδισαν 1-2 τα Χανιά

lafarm

Σχετικά άρθρα

Οι αρνητικοί πρωταγωνιστές στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό οδήγησαν στο σπουδαίο διπλό τα Τρίκαλα μέσα στα Περιβόλια επί των Χανίων. Ο Κώστας Παπαγεωργίου μετά το άσχημο ματς με τον Λεβαδειακό (έγινε αλλαγή στο ημίχρονο) έκανε ένα από τα καλύτερα (ίσως το καλύτερο) παιχνίδια του με τον ΑΟΤ και ήταν ο δημιουργός των δύο τερμάτων των Τρικάλων με τα οποία μέσα σε δύο λεπτά (82’, 84) γύρισαν το 1-0 σε βάρος τους.

Ο Σουλιώτης που στο ματς με τον Λεβαδειακό έβαλε εκείνο το απίθανο αυτογκολ έφερε το παιχνίδι στα ίσα με κεφαλιά στο 82΄ μετά από φάουλ του Παπαγεωργίου ενώ στο 84’ ο Αλμπάνης πήρε μπαλιά συστημένη από τον Παπαγεωργίου για να σκοράρει πλασάροντας υποδειγματικά για το 1-2.

Τα Τρίκαλα με τον τρόπο αυτό ανέτρεψαν το σε βάρος τους 1-0 που είχε διαμορφωθεί από το πρώτο ημίχρονο με το πέναλτι του Διαμαντόπουλου κόντρα στην ροή του αγώνα.

Τα Χανιά στις καθυστερήσεις θα μπορούσαν να πάρουν την ισοπαλία αλλά το σουτ του Μασένα έδιωξε με τα πόδια ο τεράστιος Γιακουμής.

Αλλαγή της εικόνας

Το τεράστιο αυτό διπλό επανέφερε τα χαμόγελα στο Τρικαλινό στρατόπεδο μετά την ήττα από τον Λεβαδειακό και σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στις αλλαγές που έκανε σε θέσεις κλειδιά ο Απόστολος Χαραλαμπίδης.

Η επιστροφή του Γιακουμή κάτω από τα γκολποστ έδωσε σιγουριά σε όλους ενώ λειτούργησε και η απόφαση του προπονητή των Τρικάλων  να τοποθετήσει δίπλα στον Σουλιώτη τον Κεχαγιά στο κέντρο της άμυνας αντί του Ντιαλόσι. Επίσης η παρουσία του Φασίδη  πότε στην  δεξιά και πότε στην αριστερή πλευρά στο κέντρο ενίσχυσε την πίεση των Τρικάλων στα Χανιά.

Πετυχημένες ήταν και οι αλλαγές του ειδικά όταν ρίσκαρε με την αλλαγή το Κεχαγια περνώντας στο παιχνίδι τον Ελευθεριάδη και γυρίζοντας στα στόπερ τον Ριζογιάννη.

Γκολ κόντρα στην ροή

Τα Τρίκαλα στο πρώτο ημίχρονο ήταν πιο απειλητικά αλλά δεν ευτύχησαν να σημειώσουν γκολ στις ευκαιρίες που τους δόθηκαν. Στο 8’ μετά από φάση διαρκείας ο Φασίδης βρέθηκε σε θέση βολή αλλά σούταρε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι ενώ στο 13’ και στο 30’ κεφαλιές των Σουλιώτη και Πέλκα μετά από φάουλ του Παπαγεωργίου δεν βρήκαν στόχο.

Στο ίδιο διάστημα τα Χανιά είχαν να επιδείξουν μόλις μία τελική προσπάθεια άξια λόγου με σουτ του Βασιλόγιαννη να εξουδετερώνεται από τον Γιακουμή.

Τα Τρίκαλα όμως βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 40’ όταν ο Σουλιώτης βρήκε την μπάλα με το χέρι σε σουτ του Καρλίτο και ο Μπακογιάννης υπέδειξε το σημείο του πέναλτι με τον παίκτη των Τρικάλων να μην διαμαρτύρεται. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Διαμαντόπουλος ο οποίος «ψάρεψε» τον Γιακουμή, καθώς κοντοστάθηκε ο πορτιέρο των Τρικάλων έπεσε δεξιά και έστειλε την μπάλα στην άλλη πλευρά για να σημειωθεί το 1-0.

Η ολική ανατροπή

Στην επανάληψη ούτε τα Τρίκαλα αλλά ούτε και τα Χανιά ήταν ιδιαίτερα απειλητικά. Τα πάντα άλλαξαν μέσα σε δύο λεπτά. Στο 82΄ μετά από φάουλ του Παπαγεωργίου από τα αριστερά ο Σουλιώτης με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1 ενώ στο 84΄μετά από κάθετη του Παπαγεωργίου ο Αλμπάνης βγήκε τετ α τετ με τον Κουτζαβασίλη και τον πλάσαρε ιδανικά!!!

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο κ. ο Μπακογιάννης (Αθηνών) με βοηθούς τους, κ.κ. Δασκαλάκη, Μαυραντωνάκη (Ηρακλείου). Τέταρτος  ήταν  ο κ.  Πατεμτζής (Ηρακλείου).

Έδειξε κίτρινες κάρτες στους Παναγιωτούδη , Ανδρέου, Διαμαντόπουλο των Χανίων και Πιαστόπουλο, Σουλιώτη, Κεχαγιά, Σταματή  των Τρικάλων

Χανιά (Αλέκος Βοσνιάδης): Κουτζαβασίλης, Αναστασόπουλος, Ανδρέου, Ζιούλης, Σωτηράκος, Πλέγας, Παναγιωτούδης, Κάρλος (65΄ Μασένα), Σουντουρά (57΄Μπραμπίγια), Βασιλόγιαννης, Διαμαντόπουλος.

ΑΟ Τρίκαλα (Απόστολος Χαραλαμπίδης): Γιακουμής, Ριζογιάννης, Σουλιώτης, Πιαστόπουλος, Σταματής (79’ Ντιαλόσι), Νιάρος, Κεχαγιάς (73’ Ελευθεριάδης), Παπαγεωργίου, Σκόνδρας (63’ Αλμπάνης), Πέλκας (79’ Ντιαλόσι), Φασίδης (46’ Ευθυμίου)

sportrikala:

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης