"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.9 C
Trikala

Την Κυριακή η κηδεία του Σπύρου Μπονώτη

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στις 11.30 π.μ. της Κυριακής 29 Οκτωβρίου εκ του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου κηδεύεται ο καθηγητής Ιατρικής Σπύρος Μπονώτης.

Μια εξέχουσα προσωπικότητα για τα Τρίκαλα, άνθρωπος της προσφοράς και της θυσίας.

Αφήνει πίσω τη σύζυγό του Ντίτα, τα παιδιά του Φάννυ Μπονώτη-Νίκο Λέγκα, Κωστή Μπονώτη-Ζωή Μόζα, εγγόνια και αδέλφια.

Η σορός θα μεταφερθεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων , την Κυριακή 29 – 10 – 2017  και  ώρα 11.00π.μ.

Ο καφές θα δοθεί στην αίθουσα κοινωνικών εκδηλώσεων του 1ου  Νεκροταφείου Τρικάλων .

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΣΠΥΡΟΣ ΜΠΟΝΩΤΗΣ

Ο Σπύρος Μπονώτης γεννήθηκε στην Πύλη Τρικάλων. Διετέλεσε διδάκτωρ της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και καθηγητής της Ιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης. Για πολλά χρονιά προσέφερε τις ιατρικές του υπηρεσίες μέσα αλλά και έξω από το Νομό Τρικάλων.

Η παραπάνω επιστημονική του προσφορά  δεν τον εμπόδισε να ασχοληθεί ενεργά και με άλλους τομείς της ανθρώπινης και κοινωνικής δραστηριότητας. Ανάμεσα στις δραστηριότητές του καταγράφεται ότι διετέλεσε κατά καιρούς και επί πολλά χρόνια Πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων, Αντιπρόεδρος του Νοσοκομείου Τρικάλων, μέλος του ΔΣ του Καστρακιδείου Οικοτροφείου της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών, Πρόεδρος του Ποδοσφαιρικού Ομίλου «ΤΡΙΚΑΛΑ», Πρόεδρος του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Τρικάλων, Πρόεδρος του Εθνικού Σταδίου Τρικάλων.

Ειδικότερα στον αθλητισμό η θητεία του υπήρξε καταλυτική καθόσον συνέδεσε το όνομά του με ένα μεγαλόπνοο έργο αθλητικής υποδομής το οποίο και απετέλεσε ένα από τα πιο σοβαρά κριτήρια για την απόκτηση της Σχολής ΤΕΦΑΑ στα Τρίκαλα. Το Στάδιο, το Κολυμβητήριο, το Αθλητικό Κέντρο απετέλεσαν τα αδιάσειστα πειστήρια της ανησυχίας του Σπύρου Μπονώτη για τα αθλητικά και όχι μόνο δρώμενα του Νομού Τρικάλων.

Η ανθρώπινη παρουσία και προσφορά του μέσα και πέρα από την Ιατρική χαρακτηρίστηκε από την έντονη δραστηριοποίηση του σε φορείς όπως ο Ερυθρός Σταυρός, το οποίο υπηρέτησε ως Πρόεδρος του Τοπικού Παραρτήματος από το 1978 έως το 2009.

Η γενέτειρα του Πύλη με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της στις 6 Μαρτίου 1994 του απένειμε το χρυσό μετάλλιο της Πόλεως «για την μεγάλη κοινωνική προσφορά, την επιστημονική σταδιοδρομία του και το υψηλό ήθος του».

Έχοντας στη ζωή του δίπλα του, τη Ντίτα Μεσσήνη-Μπονώτη είχε τη χαρά να δει τα παιδιά του Φάννυ Καθηγήτρια Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τον Κωστή Καθηγητή και Διευθυντή της Ψυχιατρικής Κλινικής του ΠΓΝ Λάρισας, το γαμπρό του Νίκο Λέγκα για πολλά χρόνια βουλευτή και Υφυπουργό Οικονομικών και τις αδυναμίες του, τα εγγόνια του Σωτήρη και Αφροδίτη να μεγαλώνουν.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Τμήματος Τρικάλων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, συνελθόν εκτάκτως με το άγγελμα του θανάτου του επίτιμου Προέδρου του, καθηγητού Σπύρου Μπονώτη,  αποφάσισε ομόφωνα:

  • Να εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εκλιπόντος.
  • Να παραστεί το Δ.Σ. και ένστολη αντιπροσωπεία εθελοντών νοσηλευτικής στην εξόδιο ακολουθία.
  • Να καταθέσει στεφάνι στη σωρό του εκλιπόντος, σε ένδειξη τιμής στη μνήμη του.
  • Να δημοσιεύσει το παρόν ψήφισμα στον τοπικό τύπο.

Για το Δ.Σ. του Τμήματος

Η Πρόεδρος

Νικολέτα Μπρουζούκη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης