"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.9 C
Trikala

Την Κυριακή 24 Απρίλη το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ έρχεται και στα Τρίκαλα.

Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Απρίλη   στην πλατεία Ρήγα Φεραίου και ξεκινάει  στις 7μμ.

Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδος απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους Μαθητές να συμμετάσχουν  και στο Φετινό Μαθητικό Φεστιβάλ με σύνθημα «άλλαξε τον κόσμο το χει ανάγκη» .

«Έλα κι εσύ στα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ

Έλα κι εσύ στη συνάντηση όλων των μαθητών που νοιάζονται, σκέφτονται, αγωνιούν, προβληματίζονται, χαίρονται, τραγουδούν και με το κεφάλι ψηλά παλεύουν για μία καλύτερη κι αξιοπρεπή ζωή!

…των μαθητών που από την αρχή της χρονιάς οργανώσαμε τον αγώνα μας για το δικό μας μέλλον, για το σχολείο και τη ζωή που μας αξίζει!

Για το σύστημα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, το κράτος, τις κυβερνήσεις και τα κόμματα που τους υπηρετούν, νόμος είναι τα συμφέροντα των εκμεταλλευτών!

Αυτό το σύστημα ο καπιταλισμός…

– …σε μας μοιράζει φτώχεια, ανεργία, λειψή και ακριβοπληρωμένη μόρφωση, αβεβαιότητα, ανασφάλεια και στους βιομήχανους, τους εφοπλιστές, τους μεγαλοεπιχειρηματίες δίνει αμύθητα κέρδη και χλιδάτη ζωή.

– …γεννά κρίσεις και πολέμους για τα συμφέροντα και τους τσακωμούς των λίγων και χύνει το αίμα των λαών.

– …ξεριζώνει λαούς από τον τόπο τους, κάνει το Αιγαίο θάλασσα νεκρών. Τεράστιες είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που συμμετέχει σε κάθε βήμα που οξύνει το πρόβλημα και είναι μόνο στα λόγια «αλληλέγγυα» με το δράμα των προσφύγων.

– … γεννά τον φασισμό, το πιο αποκρουστικό και βάρβαρο πρόσωπο αυτού του συστήματος, που εχθρεύεται το λαό και τα παιδιά του και παρουσιάζει για εχθρό τον μετανάστη, τον πρόσφυγα και τον κυνηγημένο, την ώρα που οι λαοί δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε.

Παλεύουμε για ένα σχολείο:

– δωρεάν για όλα τα παιδιά, που δε θα διαχωρίζει τους μαθητές, αλλά θα μορφώνει ολόπλευρα χωρίς διακρίσεις, που θα μας βοηθάει να αντιμετωπίζουμε δημιουργικά την εργασία και τη ζωή, όποιο επάγγελμα κι αν διαλέξουμε.

– που θα μας δίνει το απαραίτητο υπόβαθρο για να μπορούμε να προσεγγίζουμε τον πλούτο της γνώσης που έχει κατακτήσει η ανθρωπότητα, που θα διδάσκει την αλήθεια και θα βοηθάει τον κάθε μαθητή να διαμορφώνει ολόπλευρα την προσωπικότητά του αναπτύσσοντας τις ιδιαίτερες κλίσεις του, που θα προβάλλει ως στάση ζωής τις αξίες της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης και θα διαπαιδαγωγεί στην πράξη με την λογική «ένας για όλους και όλοι για έναν».

– που θα εξασφαλίζει την ενεργητική συμμετοχή όλων των μαθητών στη ζωή και τη δράση της σχολικής κοινότητας και θα παίρνει υπόψη τις ανάγκες μας στον πολιτισμό, τον αθλητισμό.

– Ενιαίο, 12χρονο, υποχρεωτικό για όλους.

Έλα στα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ με τις σκέψεις και τους προβληματισμούς σου.

Έλα μαζί μας γιατί έχουμε κοινό συμφέρον:

– να ανατρέψουμε το σύστημα που τσακίζει την ζωή την δική μας και των οικογενειών μας.

– να παλέψουμε για την κοινωνία και το σχολείο που μας αξίζει.»

Τ.Σ Τρικάλων της ΚΝΕ

20/4/2016

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης