"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.3 C
Trikala

Τι πρέπει να αγοράσετε για το νεογέννητο μωρό σας

lafarm

Σχετικά άρθρα

«Πήραμε όλα τα απαραίτητα για το μωρό μας ή μήπως κάτι λείπει;». Αυτή είναι μια ερώτηση που σας βασανίζει πολύ συχνά μέχρι να έρθει η στιγμή να γεννήσετε. Θέλετε να είστε κατάλληλα προετοιμασμένη για τον νέο σας ρόλο ως μαμά και να μην λείψει τίποτα στο μωρό σας ακόμη και από τις πρώτες στιγμές της γέννησής του. Βρείτε παρακάτω όλα τα απαραίτητα που οφείλετε να αγοράσετε για το νεογέννητο μικρό σας και ετοιμάστε την λίστα των αγορών σας!

  1. Είδη ένδυσης

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά, τα είδη ένδυσης. Αφήστε για αργότερα τα ωραία σετάκια ρούχων και τα φανταχτερά φορέματα ή κουστούμια που σας κλείνουν το μάτι από τα βιτρίνες και προσανατολιστείτε σε πιο πρακτικά ρούχα όπως φορμάκια. Τα φορμάκια, άνετα, ζεστά και πρακτικά θα κρατήσουν το μωρό σας στην ιδανική θερμοκρασία και θα προφυλάξουν το δέρμα του από ερεθισμούς. Σας συμβουλεύουμε να προμηθευτείτε τουλάχιστον 7 – 8 φορμάκια ώστε να μην χρειαστεί να τα πλένετε διαρκώς, ενώ καλό θα ήταν να αγοράσετε επιπλέον καλτσάκια και σκουφάκια για να διατηρείτε τα άκρα του ζεστά.

  1. Βρεφικό κρεβάτι

Μπορεί τις πρώτες μέρες να μείνετε στο μαιευτήριο, όμως πολύ σύντομα θα επιστρέψετε στο σπίτι σας μαζί με το μικρό σας αγγελούδι, το οποίο κάπου θα πρέπει να κοιμηθεί. Σίγουρα δεν θέλετε να ψάχνετε το κατάλληλο μέρος τελευταία στιγμή, ούτε να χρειαστεί να βάλετε το μωρό σας να κοιμηθεί μαζί σας στο κρεβάτι, καθώς θα έχετε την έγνοια του όλο το βράδυ. Προμηθευτείτε λοιπόν από νωρίς ένα βρεφικό κρεβάτι. Καλό θα ήταν να αναζητήσετε βρεφικά κρεβάτια μετατρεπόμενα σε παιδικά ώστε να εξοικονομήσετε χρήματα από μελλοντικές αγορές.

  1. Βρεφικό καρότσι

Τις πρώτες σαράντα μέρες μετά την γέννηση του μωρού είθισται να μένετε στο σπίτι, ωστόσο πολύ σύντομα θα ξεκινήσετε τις βόλτες σας και να μπορείτε να κάνετε και πάλι όλες τις δουλειές σας παρέα με τον καλύτερό σας φίλο πλέον, το μωρό σας. Πως θα μετακινείστε με ευκολία αν δεν έχετε προμηθευτεί κάποιο καρότσι; Αναζητήστε καρότσια μωρού 3 σε 1 τα οποία θα σας λύσουν τα χέρια, καθώς εκτός από καρότσι είναι και καλαθούνα και κάθισμα αυτοκινήτου και κάντε το καλύτερο για το μωρό σας.

  1. Είδη μπάνιου

Από τις πρώτες μέρες θα χρειαστεί να αλλάξετε πάνα στο μωρό σας και να το κάνετε μπάνιο. Αναζητήστε λοιπόν τα κατάλληλα είδη μπάνιου για την ευαίσθητη βρεφική επιδερμίδα. Ξεκινήστε από το βρεφικό μπανάκι που θα χρησιμοποιήσετε και μην παραλείψετε να αναζητήσετε το βρεφικό αφρόλουτρο που σας αρέσει. Οι απαλές βρεφικές πετσέτες θα ήταν καλό να μην λείψουν από την συλλογή σας, ενώ προμηθευτείτε και αρκετές συσκευασίες πάνες που σίγουρα θα σας χρειαστούν!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης