"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.2 C
Trikala

Το “έξυπνο” Τρικαλινό σύνθημα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η πολιτική “ορθότητα” κατά τη μεταπολίτευση επέβαλλε στους λαοπλάνους πολιτικούς, την υφαρπαγή της ψήφου των πολιτών και τη συντήρηση τους στην εξουσία, όχι μ`ένα σχέδιο για το τόπο αξιόπιστο και εφαρμόσιμο αλλά μ` ένα απλό σύνθημα κενού περιεχομένου. 

Εκτός από τον εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή, όλοι οι άλλοι ακολούθησαν την ευτελή αυτή πεπατημένη. Ο Ανδρέας εφηύρε την “αλλαγή”, ο Σημίτης τον “εκσυγχρονισμό”, ο Μητσοτάκης την “κάθαρση” και ο Κώστας Καραμανλής τζούνιορ την “επανίδρυση του κράτους”.

Λίγο αργότερα, ο μίζερος μικρόκοσμος των Τρικάλων, άκουσε για πρώτη φορά ένα εντέχνως αόριστο σύνθημα που έφερε το όνομα  “έξυπνη πόλη”  .Κανείς ποτέ δεν κατάλαβε στα προτεραία “χαζά” Τρίκαλα, εκτός από τα “έγκυρα” τοπικά ΜΜΕ, πως θα έκανε πιο χρήσιμο και λειτουργικό το Δήμο για τους πολίτες, το “γκαβό λεωφορείο”, το υποτίθεται δωρεάν wi-fi και οι ξαπλώστρες στο Ληθαίο. Αυτό πάντως που είναι σίγουρο είναι ότι το εγχείρημα πέτυχε. Το σύνθημα “πέρασε” όχι μόνο στα Τρίκαλα αλλά και σ` ολόκληρο το πανελλήνιο.

Γι άλλη μια φορά η ουσία της πολιτικής, έδωσε τη θέση της στο “φαίνεσθαι” .

Κωνσταντίνος Κουτσονάσιος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης