"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23 C
Trikala

Τρίκαλα: Έμεινε 14 μήνες ακινητοποιημένο από… καύσιμα σύγχρονο ασθενοφόρο Κέντρου Υγείας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Απίστευτο κι όμως… ελληνικό! Ολοκαίνουργιο ασθενοφόρο “φάντασμα” βρίσκεται σε… αχρηστία για 14 ολόκληρους μήνες, την ίδια χρονική στιγμή που τόσο οι Υγειονομικές Μονάδες της χώρας όσο και το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας ζητούν επιτακτικά την αντικατάσταση του στόλου των παλιών οχημάτων τους.

Πρόκειται για ασθενοφόρο που δόθηκε στο Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας τον Σεπτέμβριο του 2014, μαζί με άλλα 11 ασθενοφόρα καινούργιας τεχνολογίας και πλήρως εξοπλισμένα, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και δη στα Κέντρα Υγείας. Ωστόσο, το συγκεκριμένο ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Καλαμπάκας, αξίας άνω των 40.000 ευρώ, δεν μπήκε ποτέ στην κυκλοφορία, καίτοι παραδόθηκε και παραλήφθηκε επίσημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, αιτιολογικό της ακινητοποίησης του οχήματος όλους αυτούς τους μήνες, στάθηκε η αδυναμία συνεννόησης των εμπλεκόμενων φορέων (5η Υ.ΠΕ. Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας και ΕΚΑΒ) για την τροφοδοσία του με καύσιμα, με αποτέλεσμα το όχημα να παραμένει στο… υπόστεγο του Κέντρου Υγείας Καλαμπάκας.

Ασθενοφόρο Κ.Υ. Καλαμπάκας

Για την αντιμετώπιση, δε, των επειγόντων περιστατικών στην περιοχή Καλαμπάκας, χρησιμοποιείται ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο στερείται η κεντρική μονάδα στα Τρίκαλα. Αξιοσημείωτο, δε, είναι το γεγονός ότι το αντίστοιχο ασθενοφόρο που δόθηκε στο Κέντρο Υγείας Πύλης, την ίδια χρονική περίοδο, χρησιμοποιήθηκε σχεδόν αμέσως από πλήρωμα του ΕΚΑΒ. Να προστεθεί ότι για την προμήθεια των 12 ασθενοφόρων, συνολικής δαπάνης 720.000 ευρώ, είχε συμβάλλει τα μέγιστα η Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, εξασφαλίζοντας ευρωπαϊκή χρηματοδότηση (ΕΣΠΑ – Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) με φορέα υλοποίησης του έργου την 5η Υγειονομική Περιφέρεια (Υ.ΠΕ.) Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος. Εκτός, δε, από τα Κέντρα Υγείας Καλαμπάκας και Πύλης, ενισχύθηκαν με ασθενοφόρα και τα Θεσσαλικά Κέντρα Υγείας Μουζακίου, Ζαγοράς, Αγιάς, Γόννων, Ελασσόνας, Φαρσάλων, Παλαμά, Αργαλαστής, Σκιάθου και Σκοπέλου.

Αλέκος Ζαούτσος

ert.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης