"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

17 C
Trikala

Τρίκαλα – Ρυθμίσεις, χρέη, επιστροφές

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σε μια προσπάθεια λίγο πριν το τέλος του χρόνου να επιβιώσουν οικονομικά οι Τρικαλινοί φορολογούμενοι στρέφονται στην εφορία Τρικάλων με στόχο να ενημερωθούν αλλά και να βρούνε ένα τρόπο είτε να ρυθμίσουν τα χρέη τους είτε να «ισοφαρίσουν» επιστροφή χρημάτων από την εφορία με οφειλές.

Οφειλές, που για τους περισσότερους προέρχονται από τον ΕΝΦΙΑ ο οποίος είναι υπέρμετρος για τις δυνατότητες των περισσοτέρων με αποτέλεσμα να σπεύδουν είτε για οποιοδήποτε διακανονισμό, είτε για να προχωρήσουν σε κάποιο συμψηφισμό εάν προβλέπεται κάποια επιστροφή.

 

Όλα αυτά ενώ η διαδικασία των ρυθμίσεων χρεών έχει πλέον αλλάξει ριζικά με τους φορολογούμενους να σπεύδουν δε να ενταχθούν στα νέα δεδομένα αλλά με τους περισσότερους να κρίνουν εκ των προτέρων ότι είναι σχεδόν αδύνατο να παραμείνουν συνεπείς.

Καταρχήν, πλέον οι 100 δόσεις έχουν περιοριστεί σε 12 γεγονός που σημαίνει αυτομάτως ότι ένα μεγάλο μέρος οφειλετών απορρίπτονται είτε πρακτικά είτε ακόμη και με βάση τις προϋποθέσεις. Από την άλλη όμως και όσοι είχαν ενταχθεί στις 100 δόσεις, διαπιστώνουν πλέον ότι τα επιτόκια είναι αυξημένα.

Το βασικό είναι ότι το 2015 κλείνει χωρίς ακόμη αν υπάρχει μία συνεπής φορολογική αντιμετώπιση δίκαιη απέναντι στους φορολογούμενους και ρεαλιστική αντίστοιχη με την πραγματικότητα που βιώνουμε τα τελευταία χρόν

Η ΕΡΕΥΝΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης