"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.3 C
Trikala

ΤΡΙΚΑΛΑ – Ένα υπέροχο ζευγάρι με 60 χρόνια παρουσίας στη λαϊκή

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ο παππούς Γιάννης Σακελλαρίου και η γιαγιά Αικατερίνη Παπαγιαννοπούλου, ενδεχομένως να είναι ένα από τα μακροβιότερα ζευγάρια πωλητών που έχουν πάγκο στη λαϊκή αγορά των Τρικάλων.

Ξεκίνησαν μικρά παιδιά στις λαϊκές αγορές και σήμερα βρίσκονται στην 8η δεκαετία της ζωής τους.

Όλοι τους ξέρουν και τους γνωρίζουν, μιας και βρίσκονται σε συγκεκριμένη θέση ως πωλητές 60 χρόνια τώρα και πολλοί ψωνίζουν τα προϊόντα τους, δείχνοντάς τους τυφλή εμπιστοσύνη.

Και οι δύο μετά από 60 χρόνια παρουσίας στη λαϊκή, για τους περισσότερους πελάτες τους, ξέρουν τις προτιμήσεις και τις ιδιοτροπίες τους, τα ονόματά τους και ανταλλάσουν και μια δύο κουβέντες στο πόδι.

Για να συνεχίζουν να βρίσκονται τόσα χρόνια ως πωλητές στη λαϊκή, εκτός από τις διαπροσωπικές σχέσεις, σίγουρα παίζει βασικό ρόλο και η εξαιρετική ποιότητα των προϊόντων τους.

Οι περισσότεροι γνωρίζουμε καλά πως η δουλειά του πωλητή λαϊκής αγοράς είναι πολύ δύσκολη δεδομένου ότι αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να είναι παντός καιρού και να έχουν στημένο τον πάγκο τους από νωρίς το πρωί, μέσα στον καύσωνα, την παγωνιά, τη βροχή και τα χιόνια.

Με ένα βάρβαρο ωράριο εργασίας, ξεκινάνε από τα σπίτια τους ξημερώματα και γυρίζουν απόγευμα και ξανά το ίδιο την επόμενη μέρα, χωρίς διακοπή.

Αν σκεφτούμε πως οι περισσότεροι πωλητές είναι και παραγωγοί, καταλαβαίνουμε πως η δουλειά τους συνεχίζεται τελειώνοντας τη λαϊκή, τα ωράρια της δύσκολης αυτής εργασίας είναι τρελά και η κούραση αμείωτη.

Το συγκεκριμένο ζευγάρι , παρότι έχει αρκετά χρόνια σκληρής δουλειάς στην πλάτη, αν και έχει ξυπνήσει από τις δύο και τρεις τα χαράματα, είναι πάντα χαμογελαστοί και γενναιόδωροι και σου φτιάχνουν τη διάθεση.

Έχουν μάθει να δουλεύουν μαζί, με αυτόν τρόπο και σε αυτούς τους δύσκολους ρυθμούς και προφανώς το κάνουν πολύ καλά τόσα χρόνια. Ευχόμαστε ειλικρινά, να σας βλέπουμε για άλλα 60 χρόνια στη λαϊκή, ακμαίους και ζωηρούς με τα καλούδια σας.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης