"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

17.9 C
Trikala

Τρικαλινός απόστρατος αστυνομικός στους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος»

lafarm

Σχετικά άρθρα

Έντεκα ήταν τα άτομα, που αυτοαποκαλούνται “Θεματοφύλακες του Συντάγματος “ και επιτέθηκαν στον διευθυντή του Γυμνασίου Αιγινίου.

Σύμφωνα με το Mega, πρόκειται για 9 άνδρες και δύο γυναίκες.

Ανάμεσά τους είναι ένας απόστρατος αστυνομικός από τα Τρίκαλα,μια δασκάλα χορού, μια νοικοκυρά, ένας άνεργος από το Ίλιον, ένας συνταξιούχος και άλλοι. Μόνο τρεις από αυτούς έχουν παιδιά που πηγαίνουν στο συγκεκριμένο σχολείο.

Όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή “Live News”, φέρονται να διατηρούν έναν καλλιτεχνικό σύλλογο, μέσω του οποίου και με τη βοήθεια του Facebook προσπαθούν να “στρατολογήσουν” κόσμο για τις… πρακτικές τους. Στο παρελθόν έχουν συστηθεί και ως Έλληνες Αυτόχθονες Ιθαγενείς.

 συνελήφθησαν για το πρωτοφανές περιστατικό της «σύλληψης» του διευθυντή Γυμνασίου του Αιγινίου, στην Πιερία, με την αιτιολογία ότι παραβιάζει το Σύνταγμα, επειδή εφαρμόζει τα υγειονομικά πρωτόκολλα αναφορικά με τον περιορισμό διασποράς του κορονοϊού στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Η ίδια δικογραφία, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, αφορά επιπλέον, κατά περίπτωση, πράξεις όπως διατάραξη κοινής ειρήνης, σωματικές βλάβες, απειλή, εξύβριση κ.ά.

Όπως έγινε σήμερα γνωστό, στις 07.30 το πρωί καταδίωξαν τον γυμνασιάρχη, του πέρασαν χειροπέδες και τον αποκάλεσαν προδότη. Ο καθηγητής μετά τη σύλληψή τους οδηγήθηκε στο ΚΥ Αιγινίου καθώς έφερε μώλωπες στα χέρια από τις χειροπέδες. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα άτομα αυτά και άλλες φορές δημιούργησαν προβλήματα στο σχολείο, μάλιστα πριν από λίγες ημέρες έστειλαν έντυπο με δικαστικό επιμελητή με τα οποία ισχυρίζονταν ότι επιτάσσουν το γυμνάσιο.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Tάκης Θεοδωρικάκος απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς όλους όσοι σκέφτονται να προβούν σε ενέργειες όπως αυτή των αρνητών μελών της ομάδας, που πέρασε χειροπέδες το πρωί στον διευθυντή Γυμνασίου στην Πιερία, με το αιτιολογικό ότι «παραβιάζει το Σύνταγμα». Ο υπουργός με δήλωσή του καταδικάζει το επεισόδιο και αναφέρει: «Τέτοιου είδους συμπεριφορές είναι προκλητικές και απαράδεκτες και η Αστυνομία δεν πρέπει να επιτρέψει την επανάληψή τους».

Οι συλληφθέντες -εννέα άνδρες και δύο γυναίκες- κρατούνται στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης και θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κατερίνης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης