"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.2 C
Trikala

Τρικαλινoί αστυνομικοί: “Χάνονται συνάδελφοί μας από covid-19”

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Τρικάλων εκφράζει τα συλλυπητήρια της στις οικογένειες των συναδέλφων που χάθηκαν από την ασθένεια του covid 19. H Αστυνομική οικογένεια –δυστυχώς- για άλλη μια φορά πληρώνει βαρύ τίμημα στο βωμό του καθήκοντος. Οι Αστυνομικοί βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του μετώπου και αυτό δεν πρέπει κανείς να το θέσει σε αμφισβήτηση.

Σ αυτόν τον αγώνα όμως τα μέσα που μας δίνονται από την πολιτεία είναι μηδαμινά έως ελάχιστα. Οι ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό είναι καθημερινότητα. Η θωράκιση των συναδέλφων μας οφείλεται αποκλειστικά στην ατομική τους ευθύνη. Καλούμαστε να ενεργήσουμε σε περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο με μόνο εφόδιο μια μάσκα προσώπου και ένα ζευγάρι γάντια. Για ειδικές στολές προστασίας ούτε κουβέντα. Πολλές υπηρεσίες που συναλλάσσονται με το κοινό δεν διαθέτουν καν απαραίτητα προστατευτικά τζάμια. Και δε φτάνουν όλα αυτά, συνεχής είναι η έκδοση Αστυνομικών διαταγών για λήψη μέτρων όπου συγχρωτίζεται μεγάλος αριθμός συναδέλφων. Η αίσθηση όλων μας είναι ότι λογιζόμαστε ως «αναλώσιμοι».

Απαιτούμε από τους αρμόδιους την χορήγηση όλου εκείνου του υγειονομικού υλικού που είναι απαραίτητο για την προστασία μας καθώς και να σταματήσει η έκδοση διαταγών που συγχρωτίζει μεγάλο αριθμό προσωπικού σε αμφιβόλου επιτυχίας Αστυνομικές διαταγές. Να πάρουν κάθε απαραίτητο μέτρο για να διασφαλιστεί η υγεία του Αστυνομικού προσωπικού.

Τέλος καλούμε τους αρμόδιους να δώσουν στη δημοσιότητα επίσημα στοιχεία:

  • αριθμό νοσούντων Αστυνομικών Υπαλλήλων
  • αριθμό θανόντων Αστυνομικών Υπαλλήλων
  • αριθμό νοσηλευόμενων Αστυνομικών Υπαλλήλων σε μονάδες εντατικής θεραπείας
  • αριθμό νοσηλευόμενων Αστυνομικών Υπαλλήλων σε Δημόσια ή Ιδιωτικά Νοσοκομεία και
  • αριθμό Αστυνομικών Υπαλλήλων που βρίσκονται σε κατ οίκον περιορισμό

        Είναι απαραίτητη η γνώση των ανωτέρω στοιχείων προκειμένου να κατανοήσει και ο τελευταίος πολίτης το μέγεθος του κινδύνου που διατρέχει κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του ο Έλληνας Αστυνομικός. Από την πλευρά μας δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι δε θα δεχτούμε το ρόλο του αναλώσιμου διαμαρτυρόμενοι και αντιστεκόμενοι με κάθε νόμιμο μέσο στα πλαίσια μιας Δημοκρατικής Πολιτείας.

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αδέρφια αστυνόμοι, οι υπουργοί, οι εξουσίες και οι κυβερνήσεις δεν δίνουν δεκάρα για την ζωή σας και την υγεία σας. Σας θέλουν μόνο να προστατεύετε τα συμφέροντα τους και αυτά των μεγάλων επιχειρηματιών-αφεντικων τους, εναντίον των απλών εργαζομένων όπως είστε και εσείς, και μεροκαματιάρηδων βιοπαλαιστων. Σας καλώ να αγωνιστουμε όλοι μαζι για την ανατροπη αυτού του εκμεταλλευτικού συστήματος που βλέπει μόνο αριθμούς και κέρδη βαμμένα με αίμα και όχι ανθρώπους.
    Ο Αγρότης

        • To FBI δεν είναι μυστική υπηρεσία, και όπως και η Ελληνική Αστυνομία διοικείται από εκλεγμένο Υπουργό και βρίσκεται υπό κοινοβουλευτικό έλεγχο στην αστική δημοκρατία. Στα κομμουνιστικά καθεστώτα υπήρχε παραβίαση κάθε δικαιώματος και αν γινόταν τέτοια συζήηση θα είχαμε σταλεί στη Σιβηρία.. Ιστορικά είναι γνωστές οι συναντήσεις Gestapo–NKVD στα πλαίσια του κατάπτυστου συμφώνου Molotov-Ribbentrop, μεταξύ Φασιστών και Κομμουνιστών…

  2. Οι κομμουνιστές συνέτριψαν τον φασισμό και τον ναζισμό στον (Β’ Παγκ. Πολ.) που τον συντηρεί και τον εκτρέφει η Αστικη “δημοκρατια” από την γεννηση της. Τα ζούμε με τον πιο δραματικό τρόπο σήμερα άλλωστε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης