"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

20.4 C
Trikala

Τώρα που στέγνωσαν τα κροκοδείλια δάκρυα

lafarm

Σχετικά άρθρα

του Χρήστου Ζήση

Η Ελλάδα θρηνεί για τους δύο «Ήρωες Πιλότους» – τους «Φρουρούς του Αιγαίου»

Τώρα που στέγνωσαν τα κροκοδείλια τα δάκρυα των πολιτικών θα έπρεπε να τους ρωτήσει κανείς:

• πόσο αξίζει η ζωή ενός Έλληνα πιλότου για την πολιτεία;;;

ποιος είναι ο μισθός των ιπτάμενων της Πολεμικής μας Αεροπορίας και ποιος είναι ο μισθός του κάθε λογής Καρανίκα της πολιτικής (ειδικών σύμβουλων, ειδικών συνεργατών, μετακλητών υπάλληλων των υπουργείων, της βουλής και των κομμάτων) ;;;

• γιατί μισθολογικές απολαβές των Ιπτάμενων Αετών, οποίοι βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού 24 ώρες το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα, 365 ημέρες το χρόνο, βάζοντας σε κίνδυνο καθημερινά τη ζωή τους, είναι τόσος χαμηλές (βασικός μισθός & πτητικό επίδομα περίπου στα 2.000 ευρώ) ;;;

• γιατί οι νόμιμες απολαβές των παχύδερμων της πολιτικής ζωής του τόπου, όλων των τοποθετημένων φελλών, των άχρηστων αρεστών, των ονομαζόμενων «άριστων» των κομμάτων είναι υψηλές και γιατί καμιά «Αρχή» δε διερευνά το παράνομο πλουτισμό τους;;;

Προσωπικά πιστεύω ότι ο μισθός των χειριστών της Πολεμικής Αεροπορίας θα έπρεπε να είναι κατά πολύ μεγαλύτερος από τους μισθούς των 300 της Βουλής

Στην Ελλάδα η λέξη «Ήρωας» είναι το συνώνυμο του «Βλάκα»

Στη αρχή της πανδημίας αποκαλούσαν τους Γιατρούς & Νοσηλευτές «Σύγχρονους Ήρωες»

Ομολογώ ότι υπήρχε μεγάλη προσμονή των μάχιμων ιατρών να αντιμετωπίσουν τον άγνωστο τότε εχθρό, Πολλοί συνάδελφοι, ιδίως οι νέοι, μπήκαν στο πόλεμο με το χαμόγελο ζωγραφισμένο στα χείλη.

Ο ιός ήταν τόσο επικίνδυνος και θανατηφόρος που κόστισε τη ζωή περισσότερων από 30.000 συμπολιτών μας. Ένας αριθμός που κανένας υγειονομικός της χώρας μας δεν είναι υπερήφανος.

Τι έφταιξε;

«Ένα ΕΣΥ βαθύτατα τραυματισμένο και γερασμένο, χωρίς επαρκή κρεβάτια σε κλινικές και σε ΜΕΘ, χωρίς λοιμωξιολόγους, αρκετούς πνευμονολόγους, παθολόγους και εντατικολόγους, χωρίς αξιόπιστα θεραπευτικά πρωτοκόλλα, με αυτοσχεδιασμούς και συντονισμούς της πλάκας από χαρτογιακάδες και υγειονομικούς συναδέλφους – που τους βαπτίσαν επιτυχημένους- ενώ ακόμη δε γνωρίζουν τι είναι Covid ».

Οι πλειοψηφία των υγειονομικών πολέμησε με αυταπάρνηση στην πρώτη γραμμή, με πολλές ώρες δουλειάς, απλήρωτη εργασία, υπεράριθμες εφημερίες, πολύμηνες αναστολές αδειών, ευθύνες μεγαλύτερες από αυτές που τους αναλογούσαν, αδιαφορία, απειλές, έκθεση σε κίνδυνο της ζωής τους και των οικογενειών τους.

Πολλοί συνάδελφοι κόλλησαν τον ιό κατά τη ώρα άσκησης των καθηκόντων τους και αρκετοί πέθαναν. Η πολιτεία ΟΧΙ μόνο δεν του τίμησε, αλλά δεν αναγνώρισε ούτε το αυτονόητο, αυτό του εργατικού ατυχήματος.

Βέβαια υπήρχαν και κάποιοι στο ΕΣΥ που κρυφτήκαν και άλλοι -οι αθεόφοβοι – που συνέχισαν το πλουτισμό τους μέσω της παραοικονομίας . Θεωρώ όμως ότι ήταν μια μικρή μειοψηφία.

Το ΕΣΥ ψυχορραγεί

Ο λαός που καθημερινά έρχεται αντιμέτωπος με τη φτώχεια (ανεργία, περικοπές μισθών, φορολογία, ακρίβεια), απευθύνεται ολοένα μεγαλύτερο βαθμό στις δημόσιες δομές υγείας, όσο ακόμα αυτές είναι δωρεάν».

Εξαιτίας όμως της παθογένειας του συστήματος και τα δυσμενή αποτελέσματα της εφαρμοζόμενης πολιτικής στην υγείας, συχνά οι υγειονομικοί επωμίζονται τη δυσαρέσκεια και την έλλειψη εμπιστοσύνης ασθενών και συγγενών. Επίσης συχνά κατηγορούνται και ενίοτε δέχονται επιθέσεις όταν είναι αδύνατο να εξυπηρετήσουν, όσο γρήγορα και καλά θα ήθελαν οι ασθενείς και τις περισσότερες φορές οι συγγενείς τους.

Οι Νοσοκομειακοί Ιατροί καταγγέλλουν, ότι

• ενώ η πανδημία θα έπρεπε να είχε αποτελέσει ισχυρό «καμπανάκι», ώστε το κράτος να θωρακίσει επιτέλους το ΕΣΥ, επανδρώνοντας το με επαρκές προσωπικό και εξοπλισμό, αλλά παρ’ όλα αυτά αρκείται σε πρόσκαιρες και πρόχειρες παρεμβάσεις

• υπάρχει απαξίωση στο πρόσωπο τους πάρα καθημερινή τους προσφορά, με μηδενική ξεκούραση, με υψηλές απαιτήσεις στη δουλειά, με μετακινήσεις από νοσοκομείο σε νοσοκομείο για να κλείσουν «τρύπες»

• τις ημέρες των γιορτών, που όλοι βρίσκονται μαζί με τους αγαπημένους τους ανθρώπους, εκείνοι είναι στα Νοσοκομεία , για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, μακριά από τις οικογένειες τους.

• η λειτουργία των Νοσοκομείων είναι επισφαλής, εξαιτίας εξαναγκασμού τους σε εργασία κάτω από επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία συνθήκες ασφαλείας, ως αποτέλεσμα της υπερεφημέρευσης με τεράστια πίεση και κόπωση, κακή ψυχολογία επαγγελματική ψυχοσωματική εξουθένωση (burnout)

• βιώνουν τριτοκοσμικές συνθήκες από ελλείψεις προσωπικού, τον ελλιπή ή πολλές φόρες χαλασμένο ή δυσλειτουργικό ιατροτεχνικό εξοπλισμό και των πεπαλαιωμένων εγκαταστάσεων

• πολλές φορές οι νοσηλείες διασωληνωμένων γίνεται εκτός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και διακομιδές ασθενών από ανειδίκευτους γιατρούς

Οι ιατροί κρεμούν την ιατρική ποδιά τους εγκαταλείποντας και

αφήνοντας το ορφανό το ΕΣΥ

Το 2022 20.000 γιατροί εργάζονταν στις μονάδες υγείας του ΕΣΥ, εκ των όποιων οι 2.500 είναι επικουρικοί, με συμβάσεις που έληγαν τις 31/12/2022.

Το ίδιο έτος συνταξιοδοτήθηκαν περισσότεροι από 350 γιατροί, ενώ 350 και πλέον παραιτήθηκαν, χωρίς οι θέσεις τους να αναπληρωθούν.

Υπολογίζεται πως στα χρόνια της πανδημίας ένα ποσοστό μεταξύ 30-40% των εκπαιδευόμενων νέων γιατρών αποχώρησε από το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Σύμφωνα μάλιστα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, πάνω από 20.000 Έλληνες γιατροί εργάζονται αυτά τα χρόνια στο εξωτερικό και δη στις χώρες της Δυτικής Ευρώπης

Οι ιατροί γυρίζουν την πλάτη στο ΕΣΥ

Α) Η φυγή των καλών γιατρών από τα δημόσια νοσοκομεία να συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό, αναζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας (άσκηση ιατρικών καθηκόντων και ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας) και καλύτερες αποδοχές.

Κατά κύριο λόγο οι παραιτήσεις των ιατρών αφορούν

• νέους γιατρούς, οι οποίοι φεύγουν για το εξωτερικό αναζητώντας ένα καλύτερο ιατρικό περιβάλλον και εργασιακό μέλλον.

• έμπειρους γιατρούς του συστήματος Υγείας, οι οποίοι αποχωρούν για τον ιδιωτικό τομέα, μη αντέχοντας την εικόνα διάλυσης των νοσοκομείων

Β) Επιπλέον υπάρχει η απροθυμία των νέων ιατρών να μπουν στο ΕΣΥ και κυρίως να στελεχώσουν τα νοσοκομεία της περιφέρειας. Έτσι οι οποίες κενές θέσεων προκηρύσσονται κενές θέσεων, δεν καλύπτονται

Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Πέλλας – ΕΝΙΠ

«Απορρίπτουμε το αφήγημα ότι φταίνε δήθεν οι γιατροί που δεν έρχονται στις θέσεις που προκηρύσσονται»

«η κυβέρνηση αυτή, όπως και οι προηγούμενες, έχουν την απόλυτη ευθύνη γι’ αυτό, διότι έχουν μετατρέψει το ΕΣΥ σε ένα κακοπληρωμένο εργασιακό κάτεργο»

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, τονίζει πως:

• «Με εξαίρεση τη Βουλγαρία, οι αμοιβές στην υπόλοιπη Ευρώπη είναι πολύ πάνω από τις ελληνικές. Παραδείγματος χάριν, στη Ρουμανία ο μισθός είναι 2,5 φορές πάνω, στη Μάλτα τρεις φορές και στη Γερμανία περίπου 4 φορές πάνω»

• «δυστυχώς δεν υπάρχει… στοκ διαθέσιμων γιατρών »

• «δεν υπάρχει και πολύ νόημα στις εκκλήσεις για εύρεση γιατρών μέσα από τους Ιατρικούς Συλλόγους . Δεν είναι δουλειά των Ιατρικών Συλλόγων Εμείς ανακοινώνουμε τις θέσεις, τις αναρτούμε, τις “λανσάρουμε” όσο μπορούμε»

• «οι νέοι γιατροί που αναζητούν εργασία όταν βλέπουν προκήρυξη θέσης σε ένα περιφερειακό νοσοκομείο εξετάζουν πια τα πάντα– την αμοιβή, τα κίνητρα που δίνονται, την προοπτική καριέρας στο εν λόγω ίδρυμα, τη φήμη του, τον τρόπο που διοικείται. Κάνουν πλέον συγκρίσεις με τα νοσοκομεία στο εξωτερικό και πολλές φόρες δεν προχωρούν σε αίτηση, γιατί σκέφτονται πως θα πέσουν όλα πάνω τους. Αυτές οι θέσεις φαντάζουν με “ηλεκτρικές καρέκλες”

Ο Νίκος Νίτσας, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ) αναφέρει για τους ειδικευόμενους ιατρούς στην Ελλάδα:

• «χωρίς τη δική τους στήριξη το ΕΣΥ και η κοινωνία θα είχαν πολύ μεγαλύτερα προβλήματα από όσα αντιμετώπισαν και συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν εξαιτίας της πανδημίας»

• «τα τρία τελευταία χρόνια έβαλαν πλάτη στο Εθνικό Σύστημα Υγείας ώστε να βοηθήσουν όσο γίνεται την κοινωνία».

• «κάλυψαν κενά ειδικών γιατρών και σε πολλές περιπτώσεις… την ανοργανωσιά του συστήματος»

• «όλα αυτά έγιναν σε βάρος της εκπαίδευσής τους και αυτό οφείλουμε να το επισημάνουμε αλλά και να το αναστρέψουμε προς όφελος της δημόσιας υγείας».

• «πρέπει επίσης να αναγνωρίσουμε τις ατέλειωτες ώρες εφημερίας τους, τις βάρδιες στα τμήματα covid όπου ντυμένοι σαν “αστροναύτες” ήταν συνεχώς στη πρώτη γραμμή της μάχης»

Να προσθέσω και εγώ ότι όλα αυτά με βασικό μηνιαίο μισθό περίπου 1.040 ευρώ καθαρές αποδοχές (1.199 ευρώ μεικτά) όταν σε χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης ξεπερνά τις 3.500 ευρώ

Ο Γιώργος Πατούλης, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας (ΙΣΑ) εξηγεί:

«οφείλουμε να επενδύσουμε στο υψηλό επιστημονικό δυναμικό της χώρας, το οποίο μεταναστεύει για να μπορέσει να επιβιώσει. Αν δεν εξασφαλίσουμε στους γιατρούς μας αξιοπρεπή άσκηση του έργου τους, θα μεταναστεύσουν και η χώρα μας θα εξαναγκαστεί να προσελκύσει από άλλες χώρες φθηνό ιατρικό δυναμικό, χαμηλότερου γνωστικού αντικειμένου. Και τελικά, οι υψηλά εξειδικευμένοι Έλληνες γιατροί που εκπαιδεύτηκαν στη χώρα μας, θα συνεχίσουν να στελεχώνουν τα συστήματα Υγείας των άλλων χωρών»

Θα «σώσουν» την κατάσταση οι αυξήσεις του έταξε ο Πρωθυπουργός

Ενώ όλοι περίμεναν μετά τη βίαιη επέλαση της πανδημίας, το ΕΣΥ να γίνει ελκυστικό για γιατρούς, ακόμα και από χώρες του εξωτερικού, με σοβαρές αυξήσεις μισθών ως κίνητρα, η κυβέρνηση αποφάσισε με νέο νόμο να δοκιμάσει τα όρια των υγειονομικών, του συστήματος υγείας και φυσικά των ασθενών.

«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ εξάγγειλε αύξηση 10% στους μισθούς των νοσοκομειακών γιατρών »

Ακολούθησε το άρθρο 54 του νόμου του υπουργείου Υγείας σύμφωνα με το οποίο οι μισθοί των νοσοκομειακών γιατρών αυξάνονται κατά 5% και εάν προστεθεί και το επίδομα νοσοκομειακής απασχόλησης η αύξηση να φτάνει κατά μέσο όρο στο 10%.

Σύμφωνα όμως με την ΟΕΝΓΕ:

«Με αυτές τις αυξήσεις που δίνει η κυβέρνηση, κάνει στην πραγματικότητα ένα κόλπο για να παρακάμψει τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), ώστε να μην επιστρέψουν οι μισθοί στα επίπεδα του 2012, που θα ήταν υψηλότεροι. Μάλιστα, η απόφαση είναι τελεσίδικη και δεσμευτική και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, βρήκε το τρικ να αναδιατυπώσει το μισθολόγιο, να αλλάξει το όνομα του νόμου που έχει κριθεί αντισυνταγματικός και να δώσει ακόμη λιγότερα χρήματα»

Ενδεικτικά, για τον επιμελητή Β’ αύξηση 10% επί του βασικού μισθού (1.484 ευρώ με το μισθολόγιο του 2017), θα σήμαινε 1.632 ευρώ μεικτά. Με τις νέες ρυθμίσεις, ο βασικός μισθός (μεικτά) διαμορφώνεται στα 1.558.

Αντίστοιχα, για τις υπόλοιπες βαθμίδες, οι αυξήσεις στο βασικό μισθό κυμαίνονται τον μήνα από 59 ευρώ για τους ειδικευόμενους μέχρι 90 ευρώ για τους συντονιστές διευθυντές και τους διευθυντές»,

Ο Γιώργος Φερεντίνος, επικουρικός γιατρός στον Ευαγγελισμό, καρδιολόγος εξειδικευμένος στη ΜΕΘ

«H κατάσταση την οποία αντιμετωπίζει καθημερινά ένας γιατρός ως εργαζόμενος δεν εξαρτάται μόνο από τον μισθό. Τα νοσοκομεία είναι άδεια από προσωπικό, έχουν πολύ μεγάλες ελλείψεις σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και σε οργάνωση »

« Η καθημερινότητα ενός νέου γιατρού στο ΕΣΥ πρώτα από όλα ξεκινάει με την αβεβαιότητα, κυρίως για τους επικουρικούς ιατρούς που έχουν δουλειά με ημερομηνία λήξης. Αυτή η εργασιακή ανασφάλεια δεν διευκολύνει έναν νέο γιατρό να βάλει σε τάξη τη ζωή του, να δημιουργήσει, να προσφέρει πίσω στην κοινωνία που του παρείχε τη δυνατότητα να σπουδάσει. Δεν είναι εύκολο να βάλεις την οικογένεια σε μία βαλίτσα και να πηγαίνεις από πόλη σε πόλη ανάλογα με το πού θα βρεις θέση, απλά για να έχεις ένα κομμάτι ψωμί στο σπίτι»

«Από εκεί και πέρα ένας γιατρός έρχεται αντιμέτωπος με τις πάρα πολλές ώρες εργασίας. δουλεύει 35 και 40 ώρες σερί και να φλερτάρει με το ιατρικό λάθος. Υπάρχουν συνάδελφοι, οι οποίοι ξεπερνούν τις 100 και 110 ώρες εργασίας την εβδομάδα. Η έλλειψη προσωπικού καθιστά σχεδόν αδύνατο να δοθούν ρεπό».

«Δεν έχουμε χρόνο να αναπληρώσουμε τις δυνάμεις μας, να μελετήσουμε πάνω στις καινούργιες τεχνολογίες, τις καινούργιες θεραπείες, τα φάρμακα. Η ιατρική είναι μια δυναμική επιστήμη. Για να είναι αποτελεσματικός ο γιατρός πρέπει να διαβάζει. Είναι κομμάτι της δουλειάς του, δεν είναι πολυτέλεια».

Οι Ιατροί του ΕΣΥ συχνά να μετατρέπονται σε εξιλαστήρια θύματα

Υπάρχει πλειάδα καταγεγραμμένων και μη συμβάντων, όπου οι ιατροί θύματα επίθεσης, ξυλοδαρμού και βιαιοπραγιών

Κέντρο Υγείας Μοιρών

Το βράδυ της Κυριακής 8 Ιανουαρίου 2023, ο εφημερεύων γιατρός δέχθηκε επίθεση από συνοδό ασθενούς που ήταν μάλλον υπό την επήρεια αλκοόλ.

Ο γιατρός, που είχε αντιμετωπίσει αρχικά την υπογλυκαιμία του διαβητικού ασθενούς, βγήκε έξω το ΚΥ, προσπαθώντας να τον πείσει τον ασθενή να ξαναμπεί μέσα, προκειμένου να του ξαναμετρήσει το σάκχαρο για μην ξανακάνει υπογλυκαιμία και πάθει κάτι χειρότερο, ακόμα και να πεθάνει.

Πάντως ο ιατρός παρά τον ξυλοδαρμό του έκατσε μέχρι το τέλος της εφημερίας του και πήγε το πρωί στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου όπου νοσηλεύτηκε με σπασμένα πλευρά και τραυματισμένο ισχίο.

1ο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας

Μεσημέρι της 6ης Ιανουαρίου 2023: Νέα βιαιοπραγία κατά γυναίκας γιατρού ανήμερα των Φώτων. Η ιατρός προσπάθησε να αντιμετωπίσει την ασθενή με βάση τα πιο πρόσφατα θεραπευτικά πρωτόκολλα, αλλά ο γιος της είχε διαφορετική …άποψη για τη θεραπεία και χειροδίκησε εναντίον της

Νοσοκομείο Λάρισας

Απρίλιος 2022: ΕΙΝΚΥΛ καταδικάζει την άνανδρη και αναίτια επίθεση που δέχτηκαν ιατροί της Ορθοπεδικής στο ΤΕΠ από συνοδό ασθενούς έπειτα μάλιστα από επιτυχημένη θεραπευτική παρέμβαση των ιατρών, ενώ μάλιστα ένας από αυτούς τραυματίστηκε

Κέντρο Υγείας Μεγάρων

Οκτώβριος 2021:Αστυνομική επιχείρηση από το Α.Τ Μεγάρων στην περιοχή του συνοικισμού Ρομά Μεγάρων (Βλυχό), κατόπιν καταγγελίας ιατρού του πως “τα ξημερώματα εισήλθε στο Κέντρο Υγείας νεαρός υπό την επήρεια αλκοόλ και χειροδίκησε σε βάρος του”.

Νοσοκομείο Καβάλας

Φεβρουάριος 2019: ξυλοδαρμός γιατρού

Νοσοκομείο Κερκύρας

Αύγουστος 2018: γιατρός του Ακτινολογικού Τμήματος δέχτηκε επίθεση από συνοδό ασθενή Όταν ενημερώθηκαν από το προσωπικό του τμήματος ότι η προγραμματισμένη εξέταση δεν ήταν δυνατό να πραγματοποιηθεί λόγω βλάβης του αξονικού τομογράφου (η

Νοσοκομείο Σπάρτης

Ιούνιος 2017: Ο Ιατρικός Σύλλογος Λακωνίας καταγγέλλει το περιστατικό ξυλοδαρμού εφημερεύοντος ιατρού στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης

Νοσοκομείο της Μυτιλήνης

2015: ξυλοδαρμός ειδικευόμενης γιατρού από συγγενή ασθενούς

Νοσοκομείο Φλώρινας

Μάρτιος 2015: Ξυλοδαρμός δύο ειδικευμένων χειρουργών και νοσηλεύτριας

Νοσοκομείο Τρικάλων

Μάρτιος 2015: Τρεις Αλβανοί μπήκαν με καλάσνικοφ στο Νοσοκομείο Τρικάλων, πυροβόλησαν στον αέρα και μέσα στα ΤΕΠ του Νοσοκομείο και απελευθέρωσαν βαρυποινίτη

2008 : 40χρονος τοξικοεξαρτημένος, εισέβαλε εξαγριωμένος και οπλισμένος με καραμπίνα ξημερώματα στο νοσοκομείο κρατώντας όμηρο το φύλακα ασφαλείας. Στη συνέχεια μπήκε στα επείγοντα παθολογικά και σημαδεύοντας τον ειδικευόμενο γιατρό της βάρδιας, ωρυόταν προκειμένου να του δώσει υποκατάστατα ναρκωτικών ουσιών.

Αθήνα 16 Ιανουαρίου του 2023, το Γ.Σ ΟΕΝΓΕ για περιστατικά βίας κατά νοσοκομειακών γιατρών, αναφέρει:

«Δεν φτάνει που καλούμαστε να εργαστούμε κάτω από τριτοκοσμικές συνθήκες, με απάνθρωπα ωράρια και με πενιχρές απολαβές, βρισκόμαστε επιπλέον ανυπεράσπιστοι να αντιμετωπίσουμε και τον οποιοδήποτε δε διστάζει να χειροδικήσει απέναντι μας και να μας προκαλέσει τραυματισμό με οποιοδήποτε πρόσχημα».

«Οι διαχρονικές κυβερνητικές ευθύνες είναι τεράστιες. Με την κατά καιρούς συκοφάντηση του έργου από πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου Υγείας και τις κατά τόπους Διοικήσεις, η απαξίωση, η έλλειψη προσωπικού και ο αποδεκατισμός των ιατρών του τμήματος συνεχίζεται δίνει τη λαβή νομιμοποίησης τέτοιων τραμπουκικών ενεργειών δήθεν αγανακτισμένων πολιτών»

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Από όλο αυτό, το μεγάλο και αναλυτικό άρθρο, που αναφέρει λεπτομέρειες και ημερομηνίες, θα πιαστεί ο Trikalinos από μία φράση, και θα το απορρίψει (μετά βδελυγμίας). Το έχει ξανακάνει. Θα παρέμβει και ο POLITIS, λέγοντας ότι ”εάν ήταν ο Τσίπρας θα ήταν χειρότερα τα πράγματα και ευτυχώς υπάρχει ο Μητσοτάκης”. Το μη χείρον κλπ. Για το Σχόλιο δεν είμαι σίγουρος. Ο ντόκτωρ, θα επαναχαράσσει την Ιστορία, ομού μετά των ρασοφόρων, οπότε δεν…
    Υ.Γ. Ίτε παίδες, πολίτες Τρικαλινοί, έχουμε να βγάλουμε Σαββατοκύριακο με ψόφο. Write something to pass the hour.(Ά,ρε, Αλέξη μπροστάρη).

  2. Οι πιλότοι της πολεμικής αεροπορίας αξιολογούνται και θα έπρεπε να λαμβάνουν καλύτερες αμοιβές.

    Οι επαγγελματίες υγείας του ΕΣΥ δεν αξιολογούνται, οπότε για να λαμβάνουν επιπλέον αύξηση, θα πρέπει να είναι συνάρτηση της απόδοσης τους, όπως και στο εξωτερικό.

  3. Οι γιατροί του ΕΣΥ αξιολογούνται κανονικοτατα και πρίν την μονιμοποίηση τους και με κάθε αλλαγή βαθμίδας τους και με έκθεση ετήσιων πεπραγμένων κλινικών, μονάδων και ιατρείων.Επισης αξιολογήθηκαν στο έπακρο από την κοινωνία στηρίζοντας με νύχια και με δόντια τους ασθενείς τους κατά την πανδημία χωρίς άδειες και ρεπό κακοπληρωμένοι και ελάχιστοι.Αυτοι που δεν έχουν αξιολογηθεί ακόμη είναι όλοι εκείνοι που διαχρονικά στον βωμό της λογικής του ΕΣΥ επιχείρηση άφησαν το νοσοκομείο χωρίς προσωπικό με ελάχιστους παθολόγους χωρίς κλινική ω.ρ.λ χωρίς ουρολογικη,με τρεις νεφρολογους και ελάχιστους ακτινολόγους για δύο νομούς , χωρίς αυτόνομο ΤΕΠ και κέντρα υγείας χωρίς μικροβιολογικά και ακτινολογικά εργαστήρια.Και όλα αυτά την ώρα που μοίραζαν αποστειρωμενες από COVID επιχορηγήσεις στους κλινικαρχες . Ελπίζω να αποφασίσει η κοινωνία σύντομα να τους αξιολογήσει κι αυτούς.Υ.Γ Πάντως αξίζει να διαβάσει κανείς την έκθεση του ΠΟΥ για τα προβλήματα των συστημάτων υγείας.Νο 1 πρόβλημα παντού είναι η έλλειψη πρόσβασης σε θεραπείες!!!!!και η έλλειψη προσωπικού (αυτά το 2023;)και όχι η αξιολόγηση

    • Η υπάρχουσα “αξιολόγηση” κρατικού ΕΣΥ που επικαλείσαι είναι για τα πανηγύρια. Και μετά διεκδικείς αυξήσεις και περιμένεις να έρθουν νέοι γιατροί να διοριστούν.
      Τα γνωστά λαϊκιστικά τσιτάτα που αναφέρεις δεν φέρνουν λύσεις.

      • Για να αξιολογήσεις τους γιατρούς πρέπει πρώτα να υπάρχουν.Προφανώς προτείνεις την αξιολόγηση τού κενού.Οι νέοι γιατροί δεν πάνε να διοριστούν γιατί οπουδήποτε αλλού,ακόμη και στην Ρουμανία έχουν μεγαλύτερους σε απόλυτο αριθμό μισθούς.Αν συμπεριλάβεις και κόστος ζωής καταλαβαίνεις τι γίνεται.Αυτό πού γίνεται δλδ είναι η συρρίκνωση τού Ε.Σ.Υ. μέσα από την μισθολογική υποβάθμιση και την εργασιακή εξουθένωση.

  4. Εσύ μεγάλε άμα αρρωστήσεις ζητα αξιολόγηση από το γιατρό του ΕΣΎ που θα σε εξετάσει και αν δεν σου κάνει πηγαινε ασθμαινοντας σε καμία ιδιωτική να δούμε αν θα σε βάλουν μέσα με COVID οι πολυαξιολογημενοι κλινικαρχες ..Σαν το σκυλί στ αμπέλι θα πας εκεί απέξω.Εκει να δεις αξιολόγηση για τα πανηγύρια.Οτι δηλώσει ο καθενας στη διαφημιστική του εταιρία

    • Αυτό ισχύει στα ΕΣΥ του εξωτερικού με τα υψηλά εισοδήματα, παντού δείκτες αξιολόγησης για να έχεις αντίστοχο μισθό.
      Και τα ιδιωτικά στην Ελλάδα το ίδιο μπάχαλο με το ΕΣΥ είναι.

  5. Καλά μην τρελαίνεσαι και τόσο πολύ με το εξωτερικό.Το είδαμε με το..”ζαμε Κορωπί”.Το μόνο που ζητάνε εκεί από το γιατρό είναι ικανός αριθμός σεμιναρίων και συνεδριων μέσα στο χρόνο.Δηλαδη πολλά ταξίδια “δώρο”από φαρμακευτικές και δεύτερο δείκτες αποδοτικότητας από το
    πόσους ασθενείς βλέπουν.Ετσι λοιπόν οι γιατροί του εξωτερικού δεν θα δουν και δεν επιτρέπεται να δούνε πάνω από 15ασθενεις στο πρωινό ωράριο ακριβώς για να είναι αξιόπιστοι,όταν εδώ βλέπουν πάνω από 40 . Για αυτό φεύγουν και πάνε εκεί γιατί τουλάχιστον δεν έχει γαλέρα.

  6. Οι υβριστές των υγιεινομικών είναι αυτοί οι ίδιοι ,που τρέχουν στα νοσοκομεία, για κάθε προβλήματα τους μικρό η μεγάλο ..και αυτοί οι μη αξιολογημένοι γιατροί-νοσηλευτές είναι αυτοί που δίνουν λύση στο πρόβλημα τους..οι επικριτές των άλλων, ας αφήσουν λοιπόν τους αφορισμούς και ας κάνουν την αυτοκριτική τους και να κάνουν την δική τους ατομική αξιολόγηση, για το τι προσφέρουν αυτοί στην κοινωνία..το μόνο σίγουρο είναι ότι ακόμη και ο χειρότερος υγειονομικός έχει προσφέρει πολλά περισσότερα από τους κακοπροαίρετους “προπονητές της κερκίδας”..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης