"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.2 C
Trikala

Φίδι εισήλθε στο Κέντρο Υγείας Φαρκαδώνας σκορπώντας τον πανικό

lafarm

Σχετικά άρθρα

Δεν εισήλθε ως ασθενής για να εξεταστεί αλλά ως κυνηγημένος επισκέπτης που χάθηκε από το φυσικό περιβάλλον κι ήρθε να επιθεωρήσει τις νοσηλευτικές εγκαταστάσεις.

Η παρουσία του προκάλεσε πανικό και φόβο τόσο στο προσωπικό, όσο και στους ασθενείς που βρισκόταν μέσα. Πρόσκαιρο φυσικά καθώς λίγη ώρα αργότερα δινόταν τέλος στην περιπέτεια.

Ο λόγος για ένα φίδι που έχασε το δρόμο του, απομακρύνθηκε από το φυσικό περιβάλλον και εισήλθε λόγω ανοιχτής πόρτας εντός των εγκαταστάσεων του Κέντρου Υγείας Φαρκαδόνας το βράδυ της Τετάρτης.

Ως ήταν αναμενόμενο η θέα του προκάλεσε πανικό και ταραχή, καθώς γιατροί και νοσηλευτές, όπως και επισκέπτες ασθενών θεώρησαν ότι το φίδι ήταν οχιά, ιδιαίτερα επικίνδυνο στο τσίμπημα. Το φίδι ωστόσο λίγο αργότερα όλοι αντιλαμβανόταν ότι ανήκε στο είδος Αγιόφιδο Telescopus fallax, το οποίο είναι ένα ακίνδυνο φίδι και σύμφωνα με τοπικές παραδόσεις αποτελεί καλοτυχία και καλούς οιωνούς.

Οι προσπάθειες των επισκεπτών για να απομακρύνουν το φίδι καρποφόρησαν και ο πανικός, όπως φυσικά και ο φόβος εξανεμίστηκαν άμεσα.

Τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω του σημείου που βρίσκεται το Κέντρο Υγείας, κοντά σε δασώδη και ημιορεινή περιοχή, εμφανίζονται αρκετά φίδια πέριξ του συγκροτήματος. Η ανοιχτή πόρτα λόγω ζέστης συνέβαλε ώστε ένα από αυτά να εισέλθει εντός του κτιρίου και να δημιουργήσει πανικό. Ευτυχώς που η παρουσία του δεν δημιούργησε προβλήματα κι όλα είχαν ομαλή κατάληξη.

Φωτογραφικό υλικό και πληροφορίες: Απόστολος Χριστόπουλος, υποψήφιος διδάκτωρ Βιολογίας.

KRINI LIVE

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης