"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.2 C
Trikala

Φρακάρει από εισαγωγές ασθενών covid-19 το πανεπιστημιακό -στα όρια του συναγερμού η Λάρισα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στα όριά του βρίσκεται πλέον το πανεπιστημιακό νοσοκομείο που δείχνει να χει φρακάρει από συνεχείς εισαγωγές ασθενών covid-19. Ο διοικητής και το ιατρικό προσωπικό, όπως και οι διευθυντές των κλινικών και των ΜΕΘ στα δύο νοσοκομεία, αλλά και ο περιφερειάρχης και ο εκπρόσωπος του ΕΟΔΥ στη Θεσσαλία βρίσκονται σε συνεχείς τηλεδιασκέψεις με το υπουργείο Υγείας και το Εσωτερικών, αλλά και το Πολιτικής Προστασίας για να συντονίσουν την προσπάθεια αποσυμφόρησης των εξωτερικών ιατρείων και των κλινικων που έχουν μετατραπεί πέρα από το Λοιμωδών σε μονάδες covid-19.

Οι θάλαμοι αρνητικής πίεσης έχουν φουλάρει από ασθενείς που αρχικά ήταν ασυμπτωματικοί και στη συνέχεια παρουσίασαν επιπλοκές, όπως είναι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ που είχαν μολυνθεί, ασθενείς στις δύο ψυχιατρικές κλινικές, αλλά και ασθενείς που δεν είναι όλοι μεγάλης ηλικίας και αυτό είναι που ανησυχεί.

Ήδη νοσηλεύονται περί τους 60 ασθενείς με COVID-19 στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, ενώ συνολικά 16 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ τω δύο νοσοκομείων της πάλης.

Από τους 60 στο πανεπιστημιακό οι εφτά είναι διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ. Ανάμεσά τους και 49χρονος γιατρός που ιδιωτεύει στη Λάρισα.

Γεμάτοι είναι οι θάλαμοι αρνητικής πίεσης όπου νοσηλεύονται 15 ασθενείς με σοβαρά συμπτώματα.

Ακόμη 37 άτομα νοσηλεύονται στην κλινική covid με ηπιότερα συμπτώματα.

Μεταξύ των ασθενών συγκαταλέγονται 11 ψυχιατρικοί ασθενείς που βρέθηκαν θετικοί σε ιδιωτικές κλινικές της πόλης, τις προηγούμενες ημέρες.

Τέλος στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, νοσηλεύονται 9 διασωληνωμένοι ασθενείς με covid-19, εκ των οποίων οι δύο αναμένεται να εξέλθουν καθώς αρνητικοποιούναι και παρουσιάζουν σημάδια βελτίωσης στην υγεία τους.

Στα όρια του συναγερμού για καθολικό Lockdown η Λάρισα

Έσπασαν το φράγμα των 100 οι νέες επιμολύνσεις COVID 19 στον Νομό Λάρισας. Για πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας τα κρούσματα κορονοϊού φτάνουν σε τριψήφιο νούμερο (106) σε μια μέρα στη Λάρισα.
Ο Νόμος βρίσκεται ήδη στο κόκκινο με κλειστή την εστίαση, τις αθλητικές εγκαταστάσεις, τα γυμναστήρια, τα θέατρα, τους κινηματογράφους, τις μουσικές σχολές και τα ωδεία.
Όπως ανέφεραν χθες οι Νίκος Χαρδαλιάς και Γκίκας Μαγιορκίνης πολλά θα εξαρτηθούν τις επόμενες ημέρες για τη Λάρισα και τη Ροδόπη που εμφάνισαν χθες τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων για το αν θα περάσουν σε υψηλότερο στάδιο επιτήρησης (περιοχές γκρι όπως οι Σέρρες και η Θεσσαλονίκη) που σημαίνει καθολικό lockdown. Αν τα νούμερα καθημερινα συνεχίσουν να είναι τριψήφια τότε θα είναι αναπόφευκτο…

Στα σχολεία πληθαίνουν τα τμήματα που κλείνουν λόγω θετικών στον ιό μαθητών. Σύμφωνα με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας η κατάσταση είναι ακόμη ελεγχόμενη.

Μόνο δυο δρομολόγια τη μέρα εκτελεί από σήμερα το ΚΤΕΛ Λάρισας προς και από Θεσσαλονίκη, λόγω των μέτρων.

Τα Δικαστήρια θα επαναλειτουργήσουν από την ερχόμενη Δευτέρα.

Θέμα ημερών ή και ωρών να αυξηθούν τα μέτρα στον Νομό Λάρισας ανάλογα με τα αποτελέσματα των νέων τεστ.

thessaliatv

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης