"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.9 C
Trikala

2o Πολιτιστικό Αντάμωμα των Συλλόγων του Δήμου Φαρκαδόνας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η ιστορία του χωριού μας λέει πως πριν από 140 χρόνια περίπου, κάπου κοντά στο 1880, μετά την απελευθέρωση από τους Τούρκους, με απόφαση του τότε Δημάρχου άρχισε να λειτουργεί σαν θεσμός μια μεγάλη εμποροζωοπανήγυρη, το γνωστό σε όλους μας «Παζαράκι».

Πιστεύεται πως οι ρίζες του ξεκινάνε από την αρχαιότητα.

Η αρχική του τοποθεσία ήταν η θέση «Βρυσούλες» κάτω από το κάστρο της αρχαίας Φαρκαδόνας η οποία είχε σαν έδρα της το σημερινό χωριό του Κλοκοτού.

Από τα πρώτα χρόνια το Παζαράκι της Φαρκαδόνας αποτελούσε εμπορικό σημείο αναφοράς για την ευρύτερη περιοχή Δήμου Φαρκαδόνας. Τριπλός ο σκοπός της οργάνωσης αυτής και για το λόγο αυτό αποκαλούνταν εμποροζωοπανήγυρη, με τα «παζάρια» να βρίσκονται στη πρώτη γραμμή και τους τσαμπάσηδες (άτομα που διαπραγματεύονταν τη τράμπα-αλλαγή) να έχουν τη τιμητική τους.

Ταυτόχρονα η οργάνωση αυτή είχε και το κοινωνικό της σκοπό, αφού έδινε τη δυνατότητα για αντάμωμα και νέες γνωριμίες μαζί με τις προμήθειες και τις αγορές των εμπορευμάτων. Η διάρκεια της «εμποροζωοπανήγυρης» είναι τριήμερη.

Ξεκινάει την Κυριακή στις 19 Αυγούστου και συνεχίζεται τη Δευτέρα 20 Αυγούστου για να ολοκληρωθεί την Τρίτη 21 Αυγούστου, ενώ οι εκδηλώσεις του 2ου Πολιτιστικού Ανταμώματος θα γίνουν την Κυριακή και τη Δευτέρα στη θέση «Παζαράκι».

Περιλαμβάνουν επίδειξη χορευτικών τμημάτων των πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής με δημοτικό, ρεμπέτικο και λαϊκό πρόγραμμα.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Δήμο Φαρκαδόνας και τελεί υπό την αιγίδα της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης