35ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων στα Περτουλιώτικα λιβάδια Reviewed by Momizat on . Με αφιέρωμα στην ώθηση για μια καινούρια αρχή, με στροφή στην ύπαιθρο και στην πρωτογενή παραγωγή για να ξαναβρούμε την δημιουργική μας ψυχολογία, πραγματοποιεί Με αφιέρωμα στην ώθηση για μια καινούρια αρχή, με στροφή στην ύπαιθρο και στην πρωτογενή παραγωγή για να ξαναβρούμε την δημιουργική μας ψυχολογία, πραγματοποιεί Rating: 0

35ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων στα Περτουλιώτικα λιβάδια

Sarakatsanaioi
Με αφιέρωμα στην ώθηση για μια καινούρια αρχή, με στροφή στην ύπαιθρο και στην πρωτογενή παραγωγή για να ξαναβρούμε την δημιουργική μας ψυχολογία, πραγματοποιείται Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή 26,27,28 Ιουνίου 2015 το 35ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων, στα ειδυλλιακά Περτουλιώτικα λιβάδια (Νομός Τρικάλων), σε υψόμετρο 1150 μέτρων.
sarakatsanaioi
Σε ένα μοναδικής φυσικής ομορφιάς φυσικό περιβάλλον, οι Σαρακατσαναίοι το γένος Έλληνες, αποδεικνύουν πόσο στενή υπήρξε η σχέση τους με τα υψίπεδα της ελληνικής φύσης όπου διατηρήθηκε προφυλαγμένη η φλόγα της ελευθερίας και ο πόθος της αναγέννησης της ελληνικής φυλής.

Το φετινό Αντάμωμα απαντά με αισιοδοξία και χαρά στο ζοφερό παρόν και ξορκίζει τις Κασσάνδρες μιας συνέχειας χωρίς διέξοδο, καλώντας τους Έλληνες να ξαναβρούν το δυναμισμό τους και την πίστη τους, αντλώντας δυνάμεις από τους αστείρευτους θησαυρούς της παράδοσης.
antamoma_sarakatsanaioi
Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί το 4ο φεστιβάλ Σαρακατσάνικης Νεολαίας ενώ κορυφαία στιγμή του Ανταμώματος θα είναι η αναπαράσταση της σύλληψης, των βασανιστηρίων και της θανάτωσης του Σταυραετού των Αγράφων οπλαρχηγό Αντώνη Κατσαντώνη .

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή