"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.1 C
Trikala

Deutsche Bank: Έρχεται κύμα χρεοκοπιών σε ΗΠΑ και Ευρώπη

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στην ετήσια μελέτη αθετήσεως που συντάσσει ο γερμανικός τραπεζικός κολοσσός, εκτιμάται ότι μέχρι το τέταρτο τρίμηνο του 2024 το ποσοστό αθέτησης των ομολόγων υψηλής απόδοσης θα κορυφωθεί στο 9%, ενώ το ποσοστό αθέτησης των αμερικανικών δανείων θα φτάσει το 11,3%. Το ευρωπαϊκό ποσοστό αθέτησης κερδοσκοπικών δανείων προβλέπεται να αυξηθεί επίσης στο ηπιότερο 5,8%.

Στην εξέλιξη αυτή, κατά τους συγγραφείς της έκθεσης, θα οδηγήσει η αυστηρότερη επιτοκιακής πολιτική των κεντρικών τραπεζών των ΗΠΑ και της Ευρωζώνης, η οποία «προσκρούει σε αυξημένη εταιρική μόχλευση που βασίζεται σε τεντωμένα περιθώρια κέρδους. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στην αγορά μοχλευμένων δανείων, η οποία αυξήθηκε χρόνο με το χρόνο από τα μηδενικά επιτόκια και το QE [σ.σ., πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης] της κεντρικής τράπεζας».

Όπως αναφέρουν οι αναλυτές της Deutsche Bank, μια ύφεση και οι συνεπαγόμενες χρεοκοπίες είναι πιθανό να πιάσουν εξαπίνης τους επενδυτές, οι οποίοι μοιάζουν επαναπαυμένοι από τη βελτίωση των δεικτών των ομολόγων υψηλής απόδοσης και του σταθερά χαμηλού, τα τελευταία 15 χρόνια, ποσοστού αθέτησης δανείων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης