“EΛΛΑΔΑ …ΣΕ ΛΕΝΕ” από τον Χορευτικό Όμιλο Τρικάλων Reviewed by Momizat on . Η Ελλάδα από την ιστορία της ήταν πάντα μία γη φιλότεχνη , γεμάτη σοφία και αισιοδοξία απέναντι στα δύσκολα παρ’ ό,τι κάποιες φορές ταπεινωνόταν ,φορούσε τα μαύ Η Ελλάδα από την ιστορία της ήταν πάντα μία γη φιλότεχνη , γεμάτη σοφία και αισιοδοξία απέναντι στα δύσκολα παρ’ ό,τι κάποιες φορές ταπεινωνόταν ,φορούσε τα μαύ Rating: 0

“EΛΛΑΔΑ …ΣΕ ΛΕΝΕ” από τον Χορευτικό Όμιλο Τρικάλων

Xoreytikos Omilos

Η Ελλάδα από την ιστορία της ήταν πάντα μία γη φιλότεχνη , γεμάτη σοφία και αισιοδοξία απέναντι στα δύσκολα παρ’ ό,τι κάποιες φορές ταπεινωνόταν ,φορούσε τα μαύρα της και ύστερα ξανασηκωνόταν στα πόδια της. Αυτός δεν είναι και ο καθρέφτης της σημερινής εποχής ? Αυτές οι πίκρες και οι δυσκολίες της ήταν και είναι μέχρι σήμερα που κάνουν τον κόσμο της τέχνης της ακόμη πιο δυνατό και τον πολιτιστικό της χαρακτήρα τόσο πλούσιο. Κάθε τόπος και η ιστορία του , κάθε τόπος και ένα διαφορετικό μουσικό άκουσμα, κάθε τόπος και ένα «διαφορετικό τραγούδι». Και όλα… γίνονται Χορός !
Ο Χορευτικός Όμιλος Τρικάλων τη φετινή χρονιά , ιδιαίτερα συγκινημένος που πήγε και χόρεψε για τους Έλληνες ομογενείς των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής τον Απρίλιο ,εμπνέεται από τη σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα αλλά και από την ιστορία της, και είναι έτοιμος να ανεβάσει στην πόλη του μία παράσταση με πολλαπλά μηνύματα, με τίτλο: «ΕΛΛΑΔΑ..ΣΕ ΛΕΝΕ»… «Όταν η Θάλασσα , η Γη κι ο Ουρανός …συναντούν τη Γέννηση, τη Ζωή και το Θάνατο». Η παρομοίωση της θάλασσας, της γης και του ουρανού με τη γέννηση, τη ζωή και το θάνατο αντίστοιχα, θα οδηγήσει την παράσταση να κινηθεί πάνω σε δύο άξονες : τον κύκλο της ζωής του ανθρώπου από τη μια , και τον κύκλο της ζωής της Ελλάδος από την άλλη. Και όλα αυτά θα συνδέονται με το χορό , ο οποίος στη ζωή του Έλληνα ήταν πάντοτε παρών σε κάθε περίσταση.

Xoreytikos afisa
Η επικείμενη παράσταση , άκρως πρωτοποριακή και θέλοντας να υπενθυμίσει πως ο παραδοσιακός χορός δεν είναι παρωχημένο αντικείμενο , θα αποτελέσει ένα πάντρεμα του χθες με το σήμερα, το οποίο θα μας κατακλύσει από μνήμες. Συγκεκριμένα, σε κάθε σχετική ενότητα θα γίνεται αφιέρωμα στους σπουδαίους Έλληνες καλλιτέχνες, όπως, Βαγγέλης Παπαθανασίου, Μάνος Χατζηδάκις, Βασίλης Τσιτσάνης. Οι θεατές της παράστασης , θα απολαύσουν ένα ταξίδι γεμάτο συγκινήσεις… Μία ανατρεπτική έναρξη θα τους φέρει κοντά με όλα όσα απαρτίζουν την Ελλάδα μας ,θα σιγοτραγουδήσουν τα τραγούδια που έκαναν αγαπητή την Ελλάδα σε όλον τον κόσμο και θα παρακολουθήσουν ένα πραγματικό ελληνικό γλέντι επί σκηνής !

Μέσα από μία γυναικεία μορφή που θα αναπαριστά την «Ελλάδα», θα φανταστούμε τι συναισθήματα θα μπορούσε να έχει για όλα τα καλά και τα κακά που συμβαίνουν γύρω της, ενώ θα αποτελέσει και έναν συνδετικό κρίκο μεταξύ των διάφορων ενοτήτων της παράστασης και θα οδηγεί τους θεατές σε αυτό το τόσο ζωντανό και υπέροχο μουσικό ταξίδι το οποίο θα κρύβει πολλές… εκπλήξεις ! Καταξιωμένοι μουσικοί, εκατοντάδες χορευτές με τις ανάλογες φορεσιές περιοχών που παρουσιάζουν συνθέτουν αυτή την μοναδική παράσταση που πρέπει να δουν όλοι οι συμπολίτες μας…
Όλοι οι συντελεστές της παράστασης αυτής, έχουν αγαπήσει αυτό το έργο και δουλεύουν με πολύ πάθος καθημερινά, με την επιμέλεια του Παναγιώτη Μάνου και της Κάτιας Νανάς Μάνου σε ιδέα και σκηνοθεσία της Ραφαέλας Μάνου. Ο Χ.Ο.Τ. αποφασισμένος να κερδίσει το στοίχημα και φέτος να φέρει κοντά το νέο κυρίως κόσμο με την παράδοση αλλά και το στοίχημα να παρέχει στην πόλη του ένα υπερθέαμα , πρόκειται να στήσει τη συγκεκριμένη παράσταση με άρτιο και φαντασμαγορικό τρόπο, τόσο με τα τεχνολογικά μέσα που θα χρησιμοποιήσει, όσο και με τη σκηνοθεσία που θα συνεπάρει τους Τρικαλινούς πολίτες. Αφηγητής της παράστασης ένας εκ των κορυφαίων κριτικών του κινηματογράφου ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος.
Η πολιτιστική ατζέντα της πόλης μας αναμένεται στις 7 Ιουνίου 2015 Κυριακή & ώρα 8 μμ. στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο να γεμίσει με άρωμα Ελλάδας !

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή