"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

8.9 C
Trikala

ECOMOBILITY σε 2 τροχούς

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η ομάδα μας του 2ου Γυμνασίου Τρικάλων στο πλαίσιο του προγράμματος ECOMOBILITY επισπευτήκαμε στις 12-2-2015 ΤΗ Μοτολέσχη Τρικάλων ΜΟΛΕΤ, για να συζητήσουμε το θέμα και προβλήματα που αφορούν τη μετακίνηση των δίκυκλων στην πόλη μας. Η ΜΟΛΕΤ στεγάζεται μαζί με άλλες Μοτολέσχες στο χώρο του πρώην στρατοπέδου «Παπαστάθη» που έχει παραχωρήσει ο Δήμος Τρικκαίων δωρεάν. Εκεί ο πρόεδρος της ΜΟΛΕΤ κος. Ζαμπραΐλας και ο αντιπρόεδρος Γεωργάκης Βαγγέλης μας εξήγησαν ότι η ΜΟΛΕΤ ιδρύθηκε το 1991 από άτομα που μοιράζονται την αγάπη για το συγκεκριμένο όχημα και ότι απ’ αυτήν βγαίνουν και αθλητές από το αγωνιστικό τμήμα (motocross, enduro) και είναι αναγνωρισμένη από το Υπουργείο Πολιτισμού με διακρίσεις στον τομέα αυτόν. Ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος απαντούν με ευγένεια εξηγώντας μας με λεπτομέρειες τα καθημερινά προβλήματα (οι οδηγοί δεν τους προσέχουν, ή κατασκευή των δρόμων δεν είναι καλή, θα έπρεπε να υπάρχουν περισσότερα πάρκινγκ για τις μηχανές τους) και πρότειναν τη δημιουργία δακτυλίου στην πόλη ώστε να μην κυκλοφορούν αυτοκίνητα στο κέντρο που εμποδίζουν, μολύνουν και δημιουργούν ατυχήματα και προβλήματα.
Μας τόνισαν πόσο σημαντική είναι η χρήση κράνους για την καλύτερη προστασία από ατυχήματα και θεωρούν ότι όλοι αλλά κι εμείς οι μαθητές (μελλοντικοί ίσως μοτοσικλετιστές) θα έπρεπε να χρησιμοποιούμε τον σωστό εξοπλισμό όταν μετακινούμαστε. Παράλληλα, μας έκαναν επίδειξη του εξοπλισμού που χρησιμοποιείται καθημερινά και σε αγώνες.
Στην παρέα μας προστέθηκε και ο κος. Δημήτρης Παππίας απ’ τα παλαιότερα μέλη της ΜΟΛΕΤ που τόνισε όπως και η προηγούμενοι ότι σημαντικό είναι η αλλαγή νοοτροπίας όλων μας, ώστε να σεβόμαστε ο ένας τον άλλον (μοτοσικλετιστές, οδηγοί Ι.Χ, ποδηλάτες και πεζοί)Τα λόγια τους που πρέπει να θυμόμαστε είναι κράνος και μεγάλη προσοχή στη μετακίνησή μας.
Τους ευχαριστούμε για το χρόνο τους και τη φιλοξενία τους (μας πρόσφεραν κέικ και χυμό) και υποσχόμαστε να τηρήσουμε τις συμβουλές τους τώρα αλλά και στο μέλλον

Η ομάδα ECOMOBILITY του
2ου Γυμνασίου Τρικάλων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

ΑΚΕΘ

Δείτε επίσης